Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş kalp ritim bozukluğunda tedavi!?

nhzdema0

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
cocukluktan beri sürekli halsizlikler enerji seviyelerinde düşüş ve belirgin halsizlik hissi sürekli nefes acligi cabuk yorulmalar ve carpintilar baş dönmeleri ayaga kalktigimda sürekli göz kararmalari ve baş dönmeleri oluyordu hatta aniden yere düştügüm ve bilincimi birkac saniye kaybettigim bayilma atagi gecirdigim bile oldu

2022nin sonlari gibi baya bir su ictikten sonra gün icinde nadiren gercekleşen kalbimde komple saniyelik segirme (titreme) durumu oluyordu yani baslamisti aldiriş etmedim ama bi sorun oldugu ortadaydi sorun oldugunu anlamiştim ama önemli degildir diye aldiriş etmedim.düşünemedim yani.birkac ay sonra yine kalbimde agri,carpinti ve nefes darligi başladi ve 2 gün boyunca sürdü kendiliginden düzelmişti

kisaca şöyle anlatayim kalpte titreme ataklari başladi dedigim durum atriyal fibrilasyon ataklariymiş bunu aylar sonra ögrenebildim gün icinde baya oluyordu.

taşikardi kendiliginden kalp yorulunca geciyordu 2023'ün başlarindaysa artik kalbim yorgunluktan yavaşlamaya başladi yavaş atiyordu artik yine carpintilar olsa da. sonrasinda birkac ay gecti 2023'ün agustos ayinda kalbimin iki yani ayni anda kasilamamaya başladi elimi kalbimin üstüne koydugumda sagli sollu atiyordu

elimi kalbimin üstüne koyup dinledigimde bu şekilde oldugu direkt anlaşiliyordu nabiz yerlerimde böyleydi yani gecikmeli. ve bu durum halen devam ediyor boynumdaki damar yani nabiz sagli sollu atiyor önce sag atiyor sonra sol atiyor milisaniye ile gecikiyor(burda saniyelik segirme oldugu da nadiren oldu)

bazen diger nabiz yerlerinde ayni segirme/titreme oluyor ve salliyorum yeterli nefes alamadigim zamanda topugumda nabiz carpintisi hissediyorum ayni şekilde kalbimin attigi gibi sagli sollu gecikmeli nabiz. ve bazen dolaşim sorunundan dolayi bazi yerlerde sagli sollu segirme hissediyorum bu durumda da kac kere acile ve kardiyolojiye gittim ama doktor sorun görmedi sürekli yalan yanliş bilgiler verildi tedavi de olamadim bu durumun da aylar sonra kalp blogu oldugunu ögrendim.ama ilerleyici şekilde yaşadim.güncel olarak 3 ay önce ilerledi ilk bahsettigim durum mobitz tip 1 av blok
şuan ilerledigi icin mobitz tip 2 ya da tam blok olmasi lazim ve cok fazla şikayetlere sebep oluyor anlatamayacagim kadar uzun şikayetlerim var

kronik rahatsizlik olarak geniz eti 10 yildir var nefes alamiyorum ve cok fazla enfeksiyon gecirdigim oldu ve şuan ilerledigi icin kalp odaciklari daha farkli daha gecikmeli ayri kasiliyor atriyal fibrilasyon ataklari son aylarda iyice artti zaten fazla oluyordu da.bu durumun nedeni ne olabilir? dogumsal mi?

aslinda edinsel şekilde ve sonradan yaşadim bunlari uzun sureli hipoksi mevcut.hangi kalp rahatsizligi veya durum buna neden oluyor kalp bloguna vekalpte titremelere neden oluyor bilmiyorum şuanda karinciklar ve kulakciklar bagimsiz calişiyor ekgde en son yorumlarda kısa qtc aralıgı ve minimal st depresyonu

cıktıgı oldu ama orda bence ekgde hata olmustu diye dusunuyorum ama kısa qtc aralıgı dogru cok yuksek ihtimal. tedavisi nasil olacak? yardimci olurmusunuz?

ekoda ef degeri en son 60 cikti onun disinda sorun tespit edilmedi

Af çok ciddi bir ritim bozukluğudur. Afyi doktor mu tespit etti yoksa o karara sen mi vardın? Ekgyi doktor değerlendirir. Üzerinde ne yazdığı önemli değil. Bir şey yok diyor ise yoktur. Holter takıldı mı?

Af zaten nerdeyse 3 yıldır var.Acilde doktorun tespit ettiği de oldu ekgde de belli oldu.Kendim de aynı şekilde bu karara vardım.Çünkü hem belli oluyor hemde yaşadığım durumların Af'ye ve kalp bloklarına/ritim bozukluklarına sebep olduğu belirli yurt dışı hastanelerinin makalelerinde ve araştırmalarında var.
Bir şey yok diyor ise yoktur değil çünkü o an öyle zannettikleri olabiliyor.Holter bile takılmadı zaten.Bir kere takıldı o da 2 yıl önce ilk kardiyolojiye gittiğim zamanlarda çocuk kardiyolojide takılmıştı
ama o doktor da sorun görmedim dedi.
Kardiyolojide hep başından savdılar çünkü.
Israrla kalbimde titreme atakları (Af) ve ventrikülleri arasında gecikme sorunu olduğunu,ritim bozukluğu olduğunu söylememe ve baya semptom olduğunu söylememe rağmen kardiyolojide hep adam akıllı değerlendirilmeden birşey yok deyip tedavi etmeden gönderdiler.Sürekli yalan yanlış bilgiler verildi

@nhzdema0,
Öyle zannettikleri olmaz. Af vardır ya da yoktur. Doktor ekgye bakınca sende o esnada af olup olmadığını görür. Ha o zaman olmamıştır da başka zaman olmuştur onu bilemem. Ama o af de ekg ile ispatlanmak zorunda. İspat yoksa af var diyemezsin. Acildeki doktor sende af mi var dedi? Ekgde belli ise doktor neden bir şey bulamadım dedi?

Ritim bozukluğu eşimde de vardı. Bursa'da kalp hastanesi var orda ablasyon işlemi yapıldı, şimdi çok azaldı kalple alakalı sıkıntıları.

@gannicus,
Af var evet.Doktor ekgye baktı evet ama o esnada af olmadığı için ya da salladığı için muhtemelen görmedi ya da gördü de söylemedi.Haklısınız ama ekgde kaç kere sonuç çıktı, acildeki doktor zaten var dedi aynen.İspatlanmadı yani kardiyolojide.Doktor niye bir şey bulamadım dedi çünkü devlet hastanesi ve doğru düzgün ilgilenilmiyor ve sorun açıklanmadı.Tam olarak değerlendirmeden
sallıyorlar geçiştiriyorlar.Ne tanı var ne tedavi,böyle ihmal görmedim ben yani.Ben dediğim gibi ihmaller söz konusu.Muayene süresi de çok kısa ya onun da etkisi var yaşımın da etkisi biraz var.Semptomları adam akıllı anlatamadan çıkmak zorunda kaldım.
Bazısı ciddi sorun yok diye veya sorun görmediği için başlarından savdı ve gönderdi.Genç olmamın da etkisi var,bu durum doktorun bilgisine de kalıyor, ama geçirdiğim rahatsızlıklar gerçekten bu kalp sorunlarına sebep oluyor onun da etkisiyle belki bu geçirdiğim rahatsızlıkların kalp sorunlarına sebep olduğunu bilmedikleri için boyle oldu.

@osmangazi,
Yaa işe yaradı mı? Kiminde pek fayda olmamış kötü yorumlar çok var bu konuda...bende ritim sorunu varda oyüzden soruyorum

@nhzdema0,

Neyse ben de senelerdir ritim bozukluğu yaşayan biri olarak şunu söyleyeyim. Bir kere bu tehlikeli olsun ya da olmasın yaşam kalitesini çok düşüren, adamı hayattan soğutan bir şey. Ama sadece tehlikeli görünen ritim bozukluklarina islem yaparlar. Benim araştırdığım kadarıyla bu iş için en etkili yöntem ablasyon. Ama önce ispatlanması lazım. Onun da bazı yolları var. Ya özele gidip 2,3 günlük holter ya da olay kaydedici taktıracaksin. Olay kaydedici Türkiye'de var mı bilmiyorum. Bunlar 2 ay üzerinde kalır ve sürekli ekg kaydederler. Ama 2 günlük holter takan özeller vardır sanırım. Bu bozukluklar 1 günlük holterde pek çıkmaz...
Bunu tespit etmenin başka yolu iPhone telefonun varsa Bir tane iwatch alman. Bu saat ekg ölçer. Kendini kötü hissettiğin zaman ekg alırsın. Bir üçüncüsü de omronun bir ürünü var. Parmaktan ekg alıyor. Onunla da ekg alıp doktora gösterebilirsin. İstersen onun linkini de verebilirim...

@gannicus,

En son bide minimal st depresyonu (biraz ventrikül gevşemede depresyon) çıkmış ekgde onu gördüm son çektirdiğim ekglerden ama hatalı gibi

@sevals,
Çünkü ritim bozukluğunun birçok boyutu var. Ablasyon ile sinirler yakılıyor. Ama sebep başka ise ya da birden çok sebep varsa çarpıntı devam edebilir. Kalp çok hassas, belirsiz bir organ...

@nhzdema0,
Onları sen değerlendirme. Bırak doktor değerlendirsin. Orada yazılan otomatik yorum. En doğru değerlendirmeyi doktor yapar...

Aynen söylediklerinizi kendimden de biliyorum anlıyorum.Hangi iPhonelarda oluyor ? iwatch ve omronun linkini gönderin tamam.Kalpteki blok durumları zaten kalpte AV blok varsa ve semptomatikse, kalpte durma riski mevcut biliyorsunuz.Benim de durumum bu, şuanda kalpte durma riski dahil mevcut.Afnin riskleri zaten ortada.Ne yapıcam bilmiyorum.Ama sadece tehlikeli görünen ritim bozukluklarina islem yaparlar demissiniz benım suan zaten baya tehlıkelı goruyorsunuz.

@gannicus,
Önceden olan çogu çarpinti cidden çarpintiydi kalp ve nabiz 130 ve üstünede çikiyordu.Ayrica tansiyon yükselmeside kalbin sert atmasina neden oluyor diye biliyorum,tansiyon yükselmeleri çok sık yasadim.suanda çarpinti efor sirasindada oluyor dinlenme sirasindada bazen oluyor. Ama mesela gün içinde saatlerce bradikardi oluyor, sonra mesela uyuyorum kalkiyorum kalktigimda kalbin kisa süreligine pir pir hizlanip normallesmesi olabiliyor salliyorum. Ya da nefessiz kaldigimda birden derin nefes çekince ve yerine oturunca kalpte bir bölüm anlik çarpiyor yani nefessiz kaldigimda nefes açligi yasiyorken aniden nefes çekip yerine oturunca kalbimde ani tek atimlik çarpma oluyor sonra normal sekilde atmaya devam ediyor.suanda zaten çarpintilar ara sira oluyor.

Dinlenik oldugum zaman nabzima dikkat etmedim ama kalpte blok oldugu için nabiz ve kalp hizi genel olarak düsük.Ve nabzimda kalbimin bölümleri gibi gecikmeli atiyor.Ve nefessiz kaldigimda kalbimin durdugunu ve içimin atmadigini hissediyorum kalp çok yavasliyor.Daha önce çok fazla kez kalp ve goguste uzun süreli agri,bas dönmeleri geçirdim,vücutta bazi bölgelerde geçmeyen uyusmalar ve karincalanma ataklari çok sık yasadim.Halsizlik çok yasiyorum.Ve sunu söyliyim sürekli ama sürekli sanki içim çekiliyomus gibi oluyor öyle hissediyorum,bu durum nefessiz kalinca iyice artiyor.Vücutta uyusmalar karincalanmalar olunca beyinde de bulaniklik oluyor sanki beynim duruyor.Hava eksikligi yasayinca üstüme yorgunluk çöküyor sarhos gibi oluyorum ve uyku basiyor bu durumlarda yine vücudu hareket ettirmede güçlük ve efor sirasinda eforu çok zor yapma/yapamama oluyor eforu eksik gedik zor zar yapinca da uyku iyice basiyor ve hareket edemeyecek duruma geliyorum sonra da nefes alarak toparlayamiyorum toparlamaya çalisirken kalp titremesi ve bas agrisi meydana gelebiliyor.Vücutta uyusukluk artiyor ve kalpteki atmiyormus hissi gögüste atmiyormus hissi de artiyor ve sanki içimin çekildigini hissediyorum kalbimin durdugunu ve içimin atmadigini hissediyorum.

Yatamama, yatinca kalbin duracakmis gibi olmasi,derin nefes alma ihtiyaci ve içimin atmadigini hissetme durumu çok fazla artiyor.Kalpte titreme ataklari zaten çok fazla artti bu sene,yeterli hava alamamamin etkisi var diye düsünüyorum.hipotansiyon ara sira oluyor akut bilinç degisikligi yani ani gelisen kafa karisikligi ve bayginlik hissi çogu zaman oluyor kalbimin durdugunu ve içimin atmadigini hissetme,sürekli nefes açligi,çok kolay yorulma,halsizlik ve sürekli uykulu olma,vücutta sürekli uyusma/karincalanma,vücudu hareket ettirmede zorluk ve hareket edince kalbimin durdugunu ve içimin atmadigini hissetme siddeti ve nefes açligi siddeti iyice artiyor,beyin ve bilinç bulanikligi,kalp odaciklarinin sabit olarak ayni anda kasilmamasi ayri ayri kasilmasi yani kalbin senkronizasyonunda bozulma.3 hafta önce sabah yine birkaç dakika, yatarken nefes darligi oldu yine ellerimde uyusmalar ve kalbimde birkaç saniye art arda segirme oldu ayni kalp blogu zaten sabit sekilde devam ediyor

segirmeler olduktan sonra sol kisimda önce sol kulakçik sonra sol karincik kasildiktan sonra kalbim aniden gecikmeli/bloklu sag ventrikül ve sag kulakçik kasilmasina geçmeden 2 3 saniye tekledi,yani 3 saniyeden fazla ventriküler duraklama yasadim,teklerken hemen yataktan firlayip hizli hizli nefes alip vermeye çalistim çünkü kalpte durma riski mevcut oksijen eksikligi oldugunu ve bundan dolayi bunlari yasadigimi biliyordum tekledikten sonra sag kisima geçince sag kisimda ventrikül ve kulakçik yine gecikmeli mi kasildi ayni anda mi kasildi tam anlayamadim tam fark edemedim yani tam hatirlamiyorum o sekilde oldu ve atmaya devam etti bu tekleme olayini daha önce de 1 ay önce falan yatarken yasadigimi hatirliyorum tamamen durdu gibi hissetmistim tekleme olduktan sonra hemen yataktan firlayip hizlica nefeslenmeye çalismistim 1 hafta önce de yatarken yine ayni durumu yasadim her an duracakmis gibiydi tekliyor gibi hissediyordum ve tekleme yine olmustu kalbim yavaslamisti,uyuyamiyorum bu yuzden yatak batiyor yatak sert oldugu icin sirt ustu yatarken nefes de alamiyorum yuzustu zaten yatamiyorum surekli derin ve yuksek sesle nefes alirsam belki uyuyabiliyorum iste bu gibi durumlarda belirtiler iyice artiyor

dedigim gibi 3 saniyeden fazla olan teklemeler yasadigim da ara sira oluyor 5 gün önce mesela yataktayken ayaga kalktigimda ölecem bayilacam sandim kulaklarim ve beynim aniden tikanir gibi oldu kalbim durdu zannettim kalbimde yine duraksama oldu sonra nefeslenince düzeldi.bunu yeni yeni yasamaya basladim yine ara sira oluyor mesela yeni yasadim söyle yasadim sol kulagimda tiiiiiizzz diye ses oldu kulagim ve beynim dondu yani durdu gibi oldu aniden birkaç saniye tikandi kalbim durmusta öyle etkilemis sandim ve ölecem sandim diger saydiklarim (gögüs ve kalp agrisi,vücudun bazi bölgelerinde uyusma,bayilacak gibi olma,kalpte duraksamalar ve diger hersey) akut sekilde ve uzun süre devam etme seklinde meydana geliyor.

yani hepsi siklikla oluyor bazi sikayetler her gün oluyor ama geçmiyor yani vücutta bu sorunlar geçmiyor yani tüm bu sikayetler geçmiyor sürekli devam ediyor ve bu ritim bozuklugu devam ettigi sürece saydigim hersey devam da edecek.gerçekten yillardir nefes alamadigim için bu sorunlar ortaya çikti gördügünüz gibi binbir tane sorun mevcut. bayilma da zaten basladi 1 ay önce bayilma atagi yasadim gögsüm yine biçak saplanmis gibi agriyordu nefessiz kalip bayilmistim 1 dakika sonra kendime zor geldim müdahale de yapildi midem bulaniyordu baya halsizdim ilkin 13 yasinda bayilmistim ayaga kalkinca gözüm karardi bilincim kapandi yere düstüm saniyeler sonra kendime geldim ve mayis ayinda en son kanda pihti çikmis.

hizli nefes alip verdigimde bile gögsümde/kalbimdeki atmiyormus hissi yavaslama hissi ve agrinin geçmedigi oluyor efor harcadigimda nefesimi toparlayamiyorum semptomlar siddetleniyor ve halsizlik basiyor.Efor sirasinda çok kolay yoruluyorum ama eforun ilerleyen zamanlarinda eforu yapabiliyorum.Fakat dedigim gibi semptomlar bas gösteriyor.zaten bunlari geçtim,efor harcamasam bile nefes alamiyorum.bu durumlara neden olan kalp problemini bilmek istiyorum karnimda agrilar da zaten çok sık oluyor o da nefes almayi baya engelliyor. kalbim özellikle yemek yedikten sonra,gülünce,konusunca vs. bosluga düsermis gibi oluyor çok panik yapiyorum.nefes alamiyorum iki adim atti mi yorulup nefes nefese kaliyorum.

mesela dün yine nefessiz kalinca parmak uçlarim morarip uyustu.Geçmiyor da bir basladi mi.Çok fazla nefeslenirsem belki geçebiliyor. görüyorsunuz tüm bu durumlardan dolayi asistol riski zaten mevcut bilinç degisiklikleri çok sık oluyor hipotansif oldugum çok sik oluyor.siddetli gögüs agrisi geldigi oluyor. saturasyon düsüklügü siklikla mevcut oluyor.kapiler geri dolum uzamasi da mevcut parmaklarimda test ettim. daha saymadigim sikayetler de vardir aklima geldikçe söylerim.bu zamana kadar da kaç kere acillik oldum tedavi yapilmamasini anlamis degilim hep bilgisizlere denk geldim su zamana kadar.Bide belirti olarak son 1 ayda devam eden ve nefessiz kaldığımda sağ göğüs bölgemde rahatsızlık hissi veya hassasiyet/ağrı oluyor ama bi geçiyor sonra tekrar oluyor bi geçiyor tekrar oluyor bundan önce sağ göğsümde böyle bi problem yoktu.sol göğsümde ise aylardır yatarken veya ayakta fark etmez nefessiz kalınca nefes alırken kötü bi his var. Ve dediğim gibi son zamanlarda hem sağ hemde sol göğüste ağrı da olmaya başladı, (boyuna doğru uzanan ağrı)(göğüs sıkışması)
Forumda kalp dalinda uzman ve bilgili birisi yok mu su durumları duzeltmek ıcın.

Sanki yazdıkların panik atak gibi ama. Neyse. Benim önerim sabahları 2 km tempolu yürüyüş ve aralarda hafif koşu yapman. Bu kalbe ilaçtan daha iyi gelir. Ayrıca nerede yaşıyorsun? İzmir'de yaşıyor isen dokuz Eylül üniversitesi Hastanesi'nde ritim bozukluğu bölümü var. Oradan bir doktora randevu alıp görüşebilirsin. Diğer illeri bilmiyorum. Geçmiş olsun...

Panik atak değil forumda acil şekilde kardiyoloji uzmanı ve bilgili birini arıyorum yardım arayışındayım

@MeTePe merhaba hocam size ulaşmak için üye oldum

Üst Alt