Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%18 oranlı raporla H sınıfı ehliyet alınamaz mı!?

NeXuS

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar. ben 20 yıl kadar önce mayına basmak suretiyle gazi oldum. şimdiye kadar hiç ilgilenmediğim bir konu olan H sınıfı ehliyet almak istedim. bu arada sgk da benden derece raporumu yenilememi istemişti. bende bana yakın olan trakya üniversitesi hastanesine(edirne) gittim. başvurumda H sınıfı ehliyette almak istediğimi belirttim. dereceli raporum geldi. fakat H sınıfı ehliyet ile alakalı muayene olmuş olmama rağmen raporda belirtilmemiş:
http://hizliresim.com/P6Epj7
niye belirtilmediğini sorduğumda %40 ın altında H sınıfı ehliyet alamazsın dendi.
bende bu sitede gördüklerimi dikkate alarak H sınıfı ehliyetin dereceyle alakası olmadığını anlatmaya çalıştım ama nafile. hırgür çıkarmaktansa başımı önüme eğip çıktım.

şimdi raporumun engellerimin yazıldığı kısmını paylaşıyorum. bana bu konuda yol gösterebilir misiniz ? bu belirtiler ile H sınıfı ehliyet alabilir raporu alabilir miyim ?

sorunum sağ ayağımda kısalık ve hareket kısıtlılığı.
bulunduğum yerdeki devlet hastanesi H sınıfı ehliyet için rapor veriyormuş. başvurmadan önce sizlerinde görüşlerini almak istedim. nasıl bir yol izlemem gerektiğinide bilmiyorum açıkçası.
teşekkürler şimdiden.

Resimde görünen kısımlar sakatlığımın durumunu anlatıyor sanırım. Bacakta incelik yok. 2cm kısa. Sağ ayak bileğimde hareket kısıtlılığı mevcut. Hatta sağa sola hareket sıfır. Resim görünmüyorsa tekrar yükleyebilirim.

Bildiğim kadarı ile H sınıfı ehliyet için oran aranmamaktadır. Bahsettiğiniz Devlet hastanesi ortapedi doktorundan öncelikle bir randevu alın ve durumunuzdan bahsedin. Olur H sınıfı ehliyet alabilir ve kullanabileceğin araç ile özel tertibat hakkında olumlu davranır raporu alabilirsin derse yine aynı hastanenin sağlık kuruluna memuruna izleyeceğiniz yolu göstermeleri açısından danışın. Yine bu konuda bildiğim kadarı ile mevcut raporunuza il sağlık müdürlüğünden itiraz edip bahsi geçen devlet hastanesine sevk ettirebilirsiniz kendinizi ( tabi bu hastane hakem hastane olarak geçiyor ise ). Ama mevcut raporunuz süreli verilmiş ( 1 yıl süreli ) o biraz kafa karıştırıcı çünkü, bu durum 20 yıl önce oldu demişsiniz ve buna rağmen hastane neden 1 yıl süreli rapor vermiş anlamadım. Biraz daha bekleyin konuya daha hakim arkadaşlar mesajınızı görüp daha ayrıntılı yardımcı olurlar eminim.

bilgi için teşekkürler. 1 yıl süreli rapor verilmesi olayı benimde kafamı karıştırdı. 20 yıl önce HAYDARPAŞA GATA'dan almış olduğum %20 lik raporumda mevcut. ama orada detaylı incelenmiştim. özür derecesi net olarak 18 yada 20 değil. %20.79
burada ise ellerindeki listeye bakıp net olarak 18 diyorlar. oda şaşırttı beni.

muhtemelen Baltazar ile veriyorlardır oranı; iki farklı noktada bulunan engel oranları tablo üzerinde bakıp kesiştikleri noktada yazar oranı veriyorlar yanı ve o nokta %18'e denk geliyor olsa gerek. ama yinede bu raporun süreli olması konusunda bir araştırma yap ve raporunu yenilemek için başvur derim ben. 20 yıllık bir engel durumuna 1 yıl süreli rapor verilmesi biraz saçma... muhtemelen işgüzar bir doktora denk geldiniz.

ben çorlu devlet hastanesinde bir fizik tedavi doktoru ile görüşeyim. durumumu anlatayım. bakalım ne diyecek. bu arada bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

H sınıfı ehliyette oran olmuyor yalnızca kurul h sınıfı ehliyet alır onayı ibaresini veriyor araç alırkende o raporlar birlikte vergi dairesine gitmeniz gerekiyor vergi daireside vergi indiriminden faydanalanıp faydalanamayacağınızı bilfiriyor

hilal72

Biliyorum bu şekilde olduğunu. Benim konu açmamdaki maksat ilk posttaki resimdeki belirtilmiş sakatlığımla H sınıfı ehliyet alabilirmiyim ? Ve bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim. Bu konudada yaedımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

şimdi gördüm raporunuzda yazanı tab,iki bununla h sınıfı ehliyet alabilirsiniz sağlık kuruluna girmeniz gerekir kurula girerken dilekçe doldurulur bu kısma h sınıfı ehliyet için ibaresini yazarsınız kurulda işlemler sonucunda size h sınıfı ehliyet alabilir yada alamaz diye kurul raporuna yazacak yada şöyle bir yol daha var elinizdeki kurul raporunu almış olduğunuz hastaneye gidip bu rapora h sınıfı ehliyet alabilir ibaresini ekletmek istiyorum dedğinizdede oluyor tüm işlemler olup h sınıfı ehliyet alabilir diye kurul raporunuzu aldığınızda isterseniz bu kurul raporunu almadan öncede bulunduğunuz vergi dairesine giderek bu raporu gösterip te h sınıfı almak için başvuracağım araç alırkende buna göre faydanabilirmiyim diye sorabilirsiniz

hilal72 bu raporu aldığım yere başvururken H sınıfı ehliyette almak istediğimi belirttim. raporum geldiğinde de sordum niye yazılmadı diye. %40 ın altında H sınıfı ehliyet alamazsın diye direttiler. cahile laf anlatmak zor olduğu için üstelemedim. zaten sorunlu bir hastane imiş. şimdi bu problemi çözmek istiyorum. raporu veren hastanenin nasıl olduğunu şurdan anla. ben 20 yıllık sakatım ve gaziyim. adam bana raporu 1 yıllık veriyor. gerisi boş...

En iyisi tekirdağdaki bir vergi dairesine git engelli birimine sor % 18 raporum ile sağlık kuruluna girip h sınıfı ehliyet almak için başvuruda bulunsam diye sor ben bir kaç ay önce gittim vergi dairesine 40 raporum var ama bu rapordaki 40 tamamına bakmadı yalnızca fizik sel engelime baktı ve h sıfı için başvuruda bulunabilirsin dedi ben başvurmadım henüz araç kullanabileceğimi sanmıyorum panik atak var bende bir de ek olarak forumlara bakınca yada googlede h sınıfı ehliyet şartlarına bakınca 40 ve üstü engelliler diyor ama vergi dairesi buna bakmıyor bende bir şey anlamadım bundan

Ehliyet için oran gerekmiyor, engelin durumu önemli. Lakin ÖTV indiriminden faydalanırken %1 de olsa oran olması lazım diye biliyorum. Maliye vergi indirimi için ehliyetinizdeki ibare ile yani Tertibatlı/Tertibatsız durumuna ve raporunuzda oran olup olmadığına bakar. %kaç olursa olsun ama bir oran olması lazım, onlar için önemli olan %90 ve üzeri ile %90 ile altı. %90 ve üzeri olursa sorgu sual olmadan ÖTV indirimini kabul eder, %90'ın altında olursa tertibat olup olmayacağına otomatik vites olup olmayacağına göre indirim verir. forum moderatörlerimizden OturanBoğa veya Ufukalp daha detaylı yardımcı olacaklardır mesajınızı gördüklerinde.

merhaba arkadaslar benim h sinifi ehliyetim var raporda tertibatli otomatik vitesli kulanabilir 2010 almistim bu raporu simdi yine rapormu alacam yeni raporda aldim polio sekeli bacakta 5 santim kisalik var guc kaybi var nasil olacak bu rapor isim eski rapir gecerli olurmu

verilerine göre % 40 verirler

Üst Alt