Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1600 motor araç sınırlandırması neden getirildi?

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Sevgili Arkadaşlarım,

1600 motor araç sınırlandırmasının neden getirildiğini bilen var mı?

Teşekkürler.

Denetimle aşılabilirdi. Denetimde yapılıyor zaten. Beni yolda birkaç kez çevirdiler. Bu şekilde aşılırdı. Sadece zaman meselesiydi....

Bu nedenle kaldırıldıysa, coğumuzu hiçe saymış olurlar.....

[SPOILER=Peygamber Efendimiz, engelli sahabisine gelir kazandırmak için beraber pazara gidiyor]Peygamberimiz’in, özürlü sahabilerine nasıl davranması ve davranmaması gerektiği hususunda yeri geldiğinde Cenab-ı Hak’tan ilahî mesajlar ve hatta ikazlar aldığını söyleyen Prof. Dr. Seyyar, Efendimiz’in özürlü sahabilere özel bir ilgi gösterdiğini kaydediyor. Abese Sûresi’nde geçen görme özürlü Hz. Abdullah İbn-i Ümmü Mektûm olayının Peygamberimiz’in özürlülere davranışı noktasında bugünün tabiriyle pozitif ayrımcılık ilkesine göre yeniden şekillenmiş olduğunu ifade eden Seyyar, şunları söylüyor: “Peygamberimiz ileri gelen müşriklere tebliğde bulunuyordu. Bu esnada Hz. Abdullah, belki de farkına varmadan tam toplantının arasına girer ve Peygamberimiz’den ısrarla nasihat talep eder. Peygamberimiz’in yüzünü hafifçe buruşturması üzerine hemen ihtar ayetleri gelir. Bu ayetlerden sonra Peygamberimiz her zamankinden daha çok özürlülere iltifatta ve ikramda bulunmuş, onlarla şakalaşmış, onların sosyal hayata katılımlarını sağlayan kolaylıklar getirmiş, meslekî anlamda ve istihdam boyutuyla yeni imkânlar sağlamıştır. Mesela Hz. Abdullah’a hem müezzinlik hem de yöneticilik görevi vermiştir. Bacağından sakat olan Hz. Muaz bin Cebel, bizzat Peygamberimiz tarafından Yemen valisi olarak tayin edilmiştir.”
Peygamberimiz’in, toplum içinde hiçbir sosyal statüye sahip olmayan ve horlanan özürlüleri, şefkat politikalarıyla bu durumdan kurtardığına dikkat çeken Seyyar, bu sosyal değişimin toplumsal konsensüs ve sosyal dayanışma ile sağlanabileceğini ifade ediyor. Seyyar’ın işaret ettiği gibi Peygamberimiz de bu konuda sosyal pedagojik yöntemler kullanarak, özürlülerin toplumsal rehabilitasyon sürecini hızlandırmıştır. Mesela Efendimiz’in bazı bedenî kusurları olduğu için, toplum içinde bulunmaktan tedirgin olan ve bu yüzden çölde yaşamayı tercih eden Zahir isminde bir sahabiye çölden bazı bitkileri toplayıp, Medine pazarında beraberce pazarlamayı önermesi ilginçtir. Pazardaki alışverişlerde Zahir’e yardımcı olan Peygamberimiz etrafına da “Zahir bizim çölümüzdür, biz de onun şehriyiz” diyerek sürekli iltifatlarda bulunmuştur
Kaynak: pozitifengelliler.com[/SPOILER]

Peki bizim neden haklarımız elimizden alınıyor.

Ekonomik kriz yüzünden ÖTV kaldırılıyor. Engelliler 1600 motora kadar ÖTV den muaf, geriye sadece vergiden muafiyet kalıyor. Araç muayeneside yeni düzenlemelerle paralı oldu. 5 sene satış yasak. Engelli istihdamı oranı düşürüldü. Açık kadrolara eleman alınmıyor. Hep geriye hep geriye bune yaaa..

Pozitif ayrımcılık gereği, Hükümetin Engelli Vatandaşlarına desteği arttırması gerekmez mi ?

avrupada engellilerin araba alması için para yardımı yapılıyor motor sınırı falanda yok adamlar özürlülerini tatil yapsın diye türkiyeye bile gönderiyorlar bu tamamen devletin insana verdiği önemle ilgili bir sorun avrupada insan kutsalken benim ülkemde insana eşya gözüyüyle bakılıyor bu devletin bize nasıl baktığıyla ilgili bir sorun bu sınırlar bunun için istismar falan sadece kandırmaca

Ötv muafiyeti,fiziksel engelli bireylerin hayata katılmasına zemin hazırlamak,toplu taşıma araçlarından faydalanamamaları dezavantajlarını telafi etmek,asgari ihtiyaçlarını kendi kendilerine karşılamalarına yardımcı olmak amaçlıdır.Sosyal devlet anlayışı da budur.
Teknoloji geliştikçe motor hacimleri küçülmektedir.Günümüzde,motor hacmi 1600 cc sınırında ihtiyaçtan çok öte lüks sayılan araçlar oldukça fazladır.
Motor sınırlamasını aşan,4x4,suv tipi arazi taşıtları ehtiyaç olmayıp lüks olarak sınıflandırılmaktadır.Silindir hacmi 2000 cc yi geçen bir aracın ötv oranı %84 dür.
Devlet,vatandaşının lüksünü değil ihtiyacını karşılamak için vardır.
Fiyatı en az 70-80.000 tl olan bu tip araçları alacak maddi güce sahip olup da bunun %84 ünün devletten beklenmesini şahsen ben onaylamıyor,1600 cc sınırlandırmasını yerinde bir uygulama olarak görüyorum.

sınırlandırılmıs silindir hacımlerı

aksine ben devletın sılındır hacmını sınırlandırmasını yerınde görmüyorum.otomatık vıteslı araclarda 1.6 cc performans acısından yetersız.
sllama yaparken daha guclu motora ıhtıyac duyuyrsunuz.devır gelmedıkce vıtes degısmıyor.devır yapması ıcınde guc lazım.
ıkıncı olarak dizel araç getıremıyruz 1.6 dizel araç cok nadir olsa bile pahalı mesela ben 2.00 130 140 beygırlık d,izel bı araca bınmek isterdım.perfrmans acısından.perfrmansı artıstık hareketler için dusunmeyelım.10 km lik virajlı bır rampaya 1.6 otamatık bı arabayla cıkmanın nasıl bır sey oldugunu cıkmadan anlayamazssınız.
yani sözün kısası herzaman dizel bir güçlü araba

Ben 1300 cc bir araca biniyorum,dizel ve de turbo.
140 beygire ihtiyaç diyorsanız ben bu konuda artık konuşmayı anlamsız buluyorum...
Yok yüksek silindir hacmi ve performansda ısrar ediyorsanız devletten beklemeyeceksiniz.2000 cc üstü bir aracın ötv sinin %84 olduğunu biliyor musunuz? Aracın kendi fiyatına yakın.Bunu göz önüne alıp elinizi vicdanınıza koymanızı öneririm.

minik arabalar

minik gezintı arabalarından bahsetmıyoruz ailece binecegımız geniş araçlardan bahsedıyoruz.ama sız sadece kendınızı gezdırmek ıcın dusunuyrsanız 1.3 dusuk performanslı araçlara binimeye devam edın

Minik dediğin araç tam 1.370 kg.
Turbo demiştim dikkat edersen.
Bize yetiyor doblo :)
İstersen 2500 cc al bin arkadaşım,ama devletten beklemeden.

1300cc e kadar aklıma gelen pekte minik olmayan araçlar :
Clio Symbol
Linea
Albea
ve Ufukalpinde dediği gibi Doblo. Ayrıca doblo benimde favorilerim arasındadır, aşırıya kaçmadık müddetçe inanılmaz hazırdır makyajlanmaya ve öyle şık doblolar var ki piyasada..

Ufuk Bey, lüks araçlardan bahsetmişsiniz. Bizim lüks bir tarafımız var mı? Bahsettiğiniz arabayı alabilecek kaçtane engelli var. Engellilerin %50 sinin sosyal bir sigortası bile yok. %36 ı okuma yazma bilmiyor. Yüksek okulda okuyanların oranı sadece %2. Bunları neden anlatıyorum biliyormusun, ekonomi eğitim düzeyiyle doğru orantılı. Engellilerin neresi lüks arkadaşım. daha kendi kabuğumuzu yırtacak eğitim seviyesine bile sahip değiliz.

Yurt dışından alınan arabalar hem daha ucuz hemde daha teknolojik. Eski bile olsa..

Ayrıca engeller bir birinden çok aparat kullanan biri için araç seçeneği farkli olabiliyor.

Lütfen sadece kendinizi düşünmeyin.

Devletin tek yapacağı vergi almamak. Bunuda sonuna kadar ha ediyoruz. Yukarıdaki verilerdeki gibi devletin daha yapacağı çok ama çok işler var.

Devletin sınırlandırmaları kaldırmasının ekonomik ve rehabilite gibi faydaları var.

ya bırakın ufuku kendi kendine konuşuyor maksat bizim gibilerini konuşturmak. yerinizde olsam benim yaptığım yorumdan sonra yorumlarını görmezden gelirim hata yorumlarını okumam.

1.6 iyidir.fazlasını isteyen ötv sini verip istedigi aracı alıp binebilir..

Önümüzü açacak yorumların yapılması gerekirken, kapatacak yorumların yapılması insanı üzüyor.

arkadaslar 1600 sınırlandırılması kalka bılırmı

Arkadaşlar 1600 cc olup hem güç hemde konformu istiyorsunuz.
WV Touran,(Dizel&Benzin) 1,4
Opel Zafira,(Benzin)1,6
Nissan qashqai,(Dizel&Benzin)1,5
Yeni Fiat Linea (1.6 Dizel 290 Tork)
Citröen C4 Picasso (Dizel 7 Kişilik)1,6
Bunlar 1600 cc için çok iyi araçlar. Ve daha birçok seçeneklerde mevcut.

Ayrıca Yük ve Yolcu Taşımaya elverişli 2500 cc ye kadar olan araçlar da var ve bunlarıda alabiliyoruz. Üstelik hepsinde Otomatik Vites seçeneğide var.

Nissan Navara, Mitsubishi L 200, Isusu DMax, Ford Ranger,

Yeterki cebimizde paramız olsun. Bence sorun 1600 cc meselesi değil. KDV indirimi yada muafiyeti ve araç muayene ücretlerindeki muafiyetler olmalı.

UZAKLAR haklısın.....daha güçlüsünü isteyen TIR alsın..:D ne diyelimmm

Dizel arac almak isteyen ve Otomotik vites sınırlaması olan engelli bir arkadas teknik acıdan 2000cc den dusuk arac alırsa hurda almıs olur!! (Su anki araclar ne kadar goz boyasada)Onun icin dizel araclarda otomotik vites zorunlulugu bulunanlar icin sınır 2000cc olmalidir bu olmasi gereken ve sosyal devlet var ise karsılanmasi gereken bir durumdur bence!! Fakat bizim ulkemizde bırakan engelliyi normal insana bile yasam hakki yok cunku Turk milleti somurulmezse yabanci milletler Turkiyede istedigi gibi ev alip keyif catamaz!

arkadaşlar, bu konu bence ortada,
tartışılır. ben 1.6 toyota yeni corolla kullanıyorum, 124 ps güç veriyor ve harika.
bence 1600 cc'den daha çok kdv muafiyetine odaklansak diyorum. çünkü engellilerle ilgili ürünlerden kdv alınmıyor iken, araba alırken bu uygulanmıyor.
yasal altyapı da uygun kdv'nin alınmamasına.

Engelliler ile ilgili çok az araştırma olmasına rağmen araştırmacılar 1600 motor sınırlandırmasının engellileri zor durumda bıraktığını ve sınırın kaldırılması gerektiğini yazıyorlar.

Yurt dışından çok daha ucuza araba alınabiliyor. sanırım herkez bunu biliyor. Herkezin yeni toyota corolla almaya gücü yetmeye bilir ama yurt dışından bir araç bulacak kadar para bulunabilir. Onutmayın 5 yıl satış hakkınız yok.

fevziyiyerler sen tır kulanamıyorsun diye diğer kulanan arkadişları kıskanıyormusun. tır gibi arabalrı kulanamdığın için karşısın. e sen tır kulanamıyorsun diye tır kulanan arkadaşlara ayak bağı olma.

----------

UZAKLAR haklısın.....daha güçlüsünü isteyen TIR alsın..:D ne diyelimmm
fevziyiyerler tırın altında ezilmekten korkma.

mıserik,mesajlarında saldırgan tavır sergilemeyi bırak.
Engelli olup da tır kullanan arkadaş olmayacağına göre kıskançlık yok ortada.
Alperen kardeşim,engellilerin şu kadarının sigortası bile yok diyorsun ekonomik gücü yetersiz,ne lüksü falan diyorsun da benim mesajı yanlış anladın sanırım.
Bir WV touran,bir opel zafira yı küçümseyip daha yüksek grupta,yüksek silindir ve performansda araç istemek lüks değil de nedir?
Uzaklar kardeş,ne kadar sayarsan say,o lişsteyi ne kadar uzatırsan uzat,bazıları sırf muhalefet olsun diye yazmaya devam edecektir.

mıserik;
laf atma tır yerine lafın altında kalırsın :D benim kullanamadıgım sadece bir uçak var...onada henüz binmedim :)

araba ve arabacık

ufukalp arabalardan pek anlamadıgın acıkça belli bu arada yurt ıcınden alınacak arabalardan bahsetmıyruz ithal arabalardan sana verecegım lınki incele fiyatınada bak en azından arabanın ne ldugunu anlarsın..ben doblo yerine bu araca bınmayı tercıh ederım.aynı zamanda senın doblo ile aynı yakıtı yakar.ve ayrıca 1.5 tonluk bir aracın 1.3 motorunu cok gecmeden aline alır rekytefeye gidersin.ve ayrıca yine biz otomatık araçlardan bahsedıyoruz.otomatık araçlarda performans olmalı herkezin sizin gıbı manuel arac kullanma şansı yoktur.
AutoScout24: Detailseite
20 binliralık dobloya binmektense 12 bınlıralık bu linktekı araca binmeyı tercıh ederim
ufkunuzu genışletın ufuk bey tenekelerden uzak durun görüntü önemli degıl saglamlık önemlı.

Aufbau: Kombi/Van Erstzulassung: 12/2004 Kilometerstand: 232.900 km Kraftstoff: Diesel

hayırlı işler olsun ne diyelim......

2000 motorun güvenlik ve ekonomi için gerekli olduğu herşeye rağmen anlaşılmış oldu.

Sıra haklılığımızı hükümete kadar anlabilmekte. Asıl zor olan bu olacak

kucuk hacimli motorun derdi bitmez tamircinizle dost olursunuz 6 silindirin altinda bir motor tad vermez saglam olmaz buyuk kasaya gucu yetmez sandelyede ki bir sahsa en uygun arac break tip araclardir o tip araclar agir olur ve guc ister hulasa bisiklet motoruyla 2 tonluk bir arac ne deyim kolay gelsin bu arada forumda truva ati da bol

valla öncelikli sorun olmamakla beraber en az 1800 cc olmsı güzel olur çünkü bazı alabilecegimiz arabalar var 1600 lerin otomatigi olmuyor. birde ülkenin yol şartları geregi biraz yüksek araba almak istesek ondada aynı sorun.

ama öncelijkli sorunlar olarak bu otomobil konusunda

kdv olabilir
bu yıl sınırlaması kısalabilir. birde 1. dereceden akrabaların kullanması olabilir bunlar sağlanırsa güzel olur

Sadece geriye devenin hendeği atlaması kalıyor...oda sorun degil zatennnn..:D

bir arkadasımız bu konuda güzel bir mail hazırlasa bizde site sakinleri olarak bunu başbakalığa göndersek ne güzel olur:=)

Üst Alt