Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1600 motor araç sınırlandırması neden getirildi?

arkadaslar site sakinleri olarak güzel mi mail atarsak sorunlarımız gıderilebilir

sacma sapan ışler yhaa sandalye kullanıyorum mınubus alamıyorum kabınlı pıkap alamıyorum nıyemı tıcarıymış yok motor hacmı buyuk yok şu yok bu umarım bızı bızlerden bırı temsıl eder artıkk

Hem fındığın içi, hem zeytinin dışı.
Şoför mahalli cam kenarı.
Bu cümleler bildik kelimeler. Ne yazıkki içimizdeki lüks tutkusu ve tüketim olgusu gerçek ihtiyaçlarımızı ikinci planda bırakıyor.
İste babam iste. Onu iste bunu iste.
Yok neymiş küçük motor elde kalır ustayla ahbap olurmuşuz. Bırakın bunları 2004 yılından bu yana küçük motor bi araç kullanıyorum 1.5 yürüyerek gidemediğim ama gitmeyi istediğim her yere sürdüm arabamı. Gün oldu odun taşıdık gün oldu 7 kişi bindik. 60 bin km ye geldi araba daha motor açtırmadık buji ve motor yağlarından başka değişeni tamir göreni olmadı.
Biz alacağımızı istesek bence daha yerinde. Haaa paran var git hammer al land rover al. 1600 cc bence yeterli. KDV de indirim yada muafiyet yapabilirsek öpüp başa koymak gerek. Kırat 35 in dediği gibi, önemli olan ihtiyacımızı karşılamak. Otomatik vites, klima ve HD ha birde 2 çift hava yastıklı oldumu yetti gitti. Marka ve lüks boş işler Saygılar.

ÖTV İNDİRİMİ YAPARLARSA BENDE UÇAK ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM....:D
şaka bir tarafa UZAKLAR ve kırat35 arkadaşlar haklı bence....ihtiyacımızı karşılasın yeter.....

Arkadaşlar, Aşağıdaki gibi bir örnek mail hazırlamaya çalıştım. Düzeltmek isteğiniz yada eklemek istediğiniz bir kısım varsa düzeltelim ve göndereceğimiz adresleri bulmaya çalışalım..

Konu Başlığı: Araç seçme özgürlüğü istiyoruz.

1600 Motor araçlar ihtiyacımızı karşılamadığı için eskiden olduğu gibi sınırın kaldırlmasını talep ediyoruz.

Sebeplerimiz;

Güvenlik,
Trafikteki birçok tehlikeden sıyrılmak istiyoruz.

Sağlamlık,
5 yıl satış hakkımız olmadığından, sağlam araba seçmek durumundayız fakat bu tür araçların kasaları ağır olduğundan 1600 motor yeterli değildir.

Kullanılabilirlik,
1600 Motor araçlarda otomotik fites araç seçeneği çok kısıtlıdır. Bu nedenle triptonik kullanmak zorundayız ve rampada güçlük çekmekteyiz.
Engel türleri çok farklı olabilmektedir. Koltuk değneği ve tekerlekli sandalye kullanabiliyoruz. 1600 Motor araçlarda genişlik nedeniyle güçlük çekiyoruz.

Ekonomi,
Yurt dışından kullanabileceğimiz aracı uygun fiyata buluyoruz ama motor seçeneği yüzünden faydalanamıyoruz.

alperen arkadaşım sana katılıyorum ama önemli olan bir topluluk olusturmamız lazım

İşlemleri tamamlayınca (gönderilecek mailleri toplamak, yazıda mutabık kalmak) sayın oturanboğadan bu konuyu tüm üyelere toplu mail yoluyla bildirmesini isteriz.

Çok fazla destek geleceğine eminim.

evet oturanboğa bunla ilgili bir gelişme oldumu bir bilgi geldimi size ne durumda sonuç alabilecek gibimiyiz

Hiç bir gelişme yok. Kurumlar önerilerimizi not etmiş durumda. Olası bir mevzuat çalışmasında değerlendireceklermiş...

benim ehliyetim şu anda B dir yani kulandığım arabada normal plakalı. B ehliyetimle istediğim arabayı ve istdiğim motor hacminde arabayı kulanabiliyorum. hafif aksıyorum ama h ehliyeti yerine b ehliyetini verdiler. pekte memnun oldum verdiklerine çünkü şu anda h ehliyetinin eksisi var artısı yok. ben sadece motor hacminin yükseltilmesi ve plakanın kaldırılmasın diğer arkadaşlar için istiyorum. h ehliyetim olmasada olan arkadaşlarada sonuna kadar destek veriyorum ve veririm. çünkü özürlü amblemli bir arabayı gören insanlar bunlara bu arabayı devlet bedava veriyorlar diyor. ben bizat söyldiklerinede şahit olmuşum.

Ben, ilgili yerlere birkez daha mail atalım diyorum.

Konunun hassasiyetini birkez daha hatırlatmış oluruz.

Ayrıca, konunun hukuki boyutunu bizimle paylaşacak avkat arkadaşımız varsa eskiden uygulanan sınırsız motor hakkımıza ulaşmamız için başka seçeneklerimiz var mı bunuda araştırmış olalım.

Mücadeleye devam edelim.

motor hacmi sınırlamasının kalkması iyi olur ama bence çok da abartmamak gerekir.

gönül isterki kdv siz ötv siz helikopter bile alınsın..:) ama bu günlere bu sınırlamalara nasıl gelindi..istedigimiz motor gücünü alabilirken neden 1,6 sınırı geldi... 5 sene satamama yada ötv öteleme....çuvaldızı olayı yani :D
türk insanına imkan sunmaya gelmiyor.....

KDV nin alınmaması konusunda % 100 haklısınız. Piyasayı rahatla tedbirleri olarak ötv sıfırlanıyorsa engelli vatandaşlar içinde KDV de sıfırlanmalı.

Hazırladığımız yazıyı engellilerle İlgili Sivil Toplum Örgüt ve Kuruluşlarının eposta adreslerine göndermeyi planlıyorum ama eposta adreslerini bulamıyorum.

E-posta adreslerini bilen arkadaşlar varmı?

Engeli olan insanlar için ideal bir araç ama .......

Volkswagen Touran 1.9 TDI Taxi 1.Hd./BC
€ 6.500,-

Link:AutoScout24: Detailseite

Araç seçmede tam özgürlük hakkı olsun.

Uyarın için teşekkür ederim ama bunu bile çok görüyorlar bize.

şu 1.6 sınırlaması ne saçmadır arkadaş, ne yani işinize gelince (tüm insanlık adına, ülkesi adına büyük başarılar elde etmiş 'insanlara') engelli olmasına rağmen hayattan kopmamış vs diyorsunuz, sonra biz bütün sıkıntıları geçip iyi araba kullanabilecek sosyo-ekonomik pozisyona kavuştuğumuzda, sen engelli değilsin diyosunuz. İşinize gelince öyle işinize gelince böyle. Ben 4.4 motor BMW M6'ya binmek istiyorum, benim yaşadığım çevrede benim sosyal gereksinimim bu belki? 1.6 alırken engelliyiz , 4.4 alırken engelli değil miyiz? Çok saçma. ÖTV muafiyetini tamamen kaldırsalar toplam kaç para indirim yaparlar bütün sakatlara? Trafik cezalarından 1 haftada kazandıklarının 10da biri miktarda bi indirim yaparlar türkiyede otomobil alan bütün sakatlara. 3'ün 5'in lafını yapıyo koca devlet!

ve bu ülkede M6'ya binen birine kimse engelli demez. :)

bensalih1131;

doblo ticari araç bunu bağdaştırmanız bile hata, kaz dağları-yıldız dağları-toroslar-karadeniz vesairede 900-1600cc araç ister benzinli ister dizel olsun birde otomatikse zaten yakıt içinde atık içinde-bakım içinde masraflı olacaktır. Ovalarda-şehir içinde çok düz ve kısa mesafede düşükhacim mantıklı olabilir bunun haricinde aşırı besleme bulunmadığı sürece bir mantığını görmüyorum-birde doblo belden-omurgadan ve sinirlerdne zarar görmüş adamın bineceği araba zaten konforlu-kısaca bazıların mantığı ile lüks olmak zorunda-ne yapsın adam dobloyu alıp içine 15 bin tl ye özel koltukmu alsın mercedesten. Devletin cebine girecek %80 fahiş vergi yi hesap edeceğine bence vatandaşının sorunlarıyla ilgilenmesi daha doğru.

tamamen katılıyorum. Ayrıca toplasan indirecekleri vergileri, gerçekten doğru düzgün bi para etmez. 3ün 5in hesabını yapıyolar. Ayrıca o indirecekleri vergiyi, yüksek motorlu aracın yakıt tüketimini hesaba katarsak, benzinden kat kat çıkartacaklar zaten. Yani max. 1.6 aracın yaktığı benzin içinde ödediği vergiyle, 2.0 motoru kıyaslarsak 10 yılda, aradaki ötv farkının 10 katını ödemiş oluyoruz benzinden :) Bi de bunun daha yüksek motorlularını düşünün. :) Amerika'daki arkadaşlarım 7.2 Dodge Charger, Challenger lara biniyorlar :) Biz burda 1.6 sınırlamasını tartışıyoruz.

008rockherhaktan kardeş 4,4 motorlu arabaya binecek sosyo-ekonomik pozisyondaysan ötv indirimine ihtiyaç diyorsan, muhtemelen Başbakanlık engelli kartında vardır lüzumu halinde bedava halk otobüsüne binmek için.
Perperek benim 1,3 Doblom var ve gayet memnunum ihtiyaçlarımı karşılıyor. Bütün batı illerini ailemle dolaştım hiç performans sorunu yaşamadım. Siz yerde giden jet türü bi şeylermi arıyorsunuz anlamadım.
Sosyal devlet birilerine ayrıcalık için değil adalet için vardır. Çok özel durumu olan engelli arkadaş varsa ona pozitif ayırımcılık yapılabilir ama fazlası ayrıcalıklı bireyler ortaya çıkartmak olur.
Ben su indiriminden yaralanmıyorum çünkü adaletsiz buluyorum. Ama Ttnet indiriminden yaralanıyorum çünkü sabit telefon dayatmasını adaletsiz buluyorum.
Burada passat alırsam 2022 maaşım kesilirmi diye soranlarada kızıyorum. Engellilere sağlanan indirimlerden haklardan yararlanalım ama haksız kazanca dönüşmesine engel olmak için en azından tepki gösterelim.
Çünkü bu devletin imkanları sınırsız değil ve engelli engelsiz çocuk yaşlı herkesin yararlanma hakkı vardır. Üçün beşin hesabı yapılmazsa devlet batar.
+ 1600 CC den büyük araçların yaktığı fazladan yakıt için araba rusa fazladan döviz ödüyoruz. Çünkü bizim amerikalılar gibi 7 litre araca binecek petrolümüz yok. Petrole zam gelince biz fakirleşiyoruz amerika zenginleşiyor.

sizin değiminizle -adalet- için var olan yasalar neden insanları engelli engelsiz diye ayırıyor? Madem böyle ayırıyor neden engelli diye dışladıkları adamlar iyi pozisyonlara -her türlü ayrımcılığa ve engellemeye rağmen- geldiklerinde, onların hakları ellerinden alınıyor? Eğer bu haklar engellilere engelli oldukları için verildiyse, zengini de fakiri de engelli. Ha ihtiyaç duymayan o hakkını kullanmak istemeyebilir. Yani mesela atıyorum ben sporcuyum, akademisyenim ya da iş adamıyım 20.000 lira maaşım var aylık, bu durumda 2022 maaşını almıyorum, diğer indirimlerle uğraşmıyorum. Ama ötv indirimi dediğinizde çok ciddi miktarlar giriyo araya. ve 4.4 motorlu bir araç kullanmak durumundaysanız bu ihtiyacınızı karşılayamazsınız bu vergilerle. Yani bu durumda başkalarına sadece engelli oldukları için verilen haklar sizden sadece engelli olmak yerine başarılı, çalışkan ya da şanslı olduğunuz için geri alınıyor.

İhtiyaç konusuna gelince; Kime göre, neye göre ihtiyaçtan bahsediyorsunuz? Size göre 1.3 araç bütün ihtiyaçlarınızı karşılıyor olabilir ama sırf engelliyiz diye bütün şartlarımız, yaşantılarımız tıpa tıp aynı olmak zorunda değil. Hem madem 1.3 araç bütün ihtiyaçları karşılayabiliyor, o zaman bütün makam araçları da 1.6 motor sınırlamasıyla alınsın? Bu ülkede belediyeler hariç 100.000 tane makam aracı var, kaç tanesi 1.6'nın altında? Milletin parasıyla alınıyor o araçlar. Bize 1.6 ya bineceksin diyen zihniyet bizim paramızla en baba arabalara biniyor.

iyide illa yüksek silindirli bi araç binmek istiyorsanız 2. el alın ben aracımı değiştiricem uzun zamandır birikim yaptım ve jeep grand cherokee buldum 3200 cc turbo disel otomotik vites bu aracın vergi dairersinde bana ait olduğunu resmileştirdikten sonra vergisiz binebiliyorum .. sıfır almak şart değil yani..

İllaki lüx araca binecekseniz -binebiliyorsanız- ötv yide ödeyebilirsiniz. 4 litre araç alacak imkanı olan devletten hiçbirşey beklememeli. Pozitif ayırımcılık şartları eşitlemek için olmalı. Eksikleri tamamlamak için olmalı. Yürüyemiyorsanız özel donanımlı araca eyvallah ama bunun en litrelisini alırım devlet vergide almasın denmemeli.

k.ergun;

Mustafa kardeş aynen katılıyorum . Devlet bu hakkı engellilere faydası olsun diye veriyor .Biri 4.4 motordan bahsetmiş biri m6 dan demekki imkan var gidin o imkanınızı kullanın . Devletin engellilere tanıdığı bu hakları istismar etmeyin.

devlet büyüklerimizin kendileride büyük silindirli araçlara biniyorlar üstelik son model onlarda vergiden muaflar cezadan muaflar otopark parasından muaflar feribotlardan muaflar gariban engellilerede bukadarcık lüksü çok görmemek gerek bence.Ayrıca bazı haklarda takılıp kalmak yerine o hakları genişletebilmek için çaba göstermeli .

arkadaşlar neden 1600cc motordan büyük araç kullanma isteğine itiraz ediyor anlamıyorum. devlet tasarruf edecekse önce kendi araçlarından başlasın, engelli nin lüka araç kullanma hakkı yokmu, siz istemiyor olabilirsiniz ama ben istiyorum kardeşim, size 1600cc de büyük gelebilir semer nasıl olsun semer...

Üst Alt