Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1600 cc Motor hacmine sahip araçlardaki ÖTV indirim oranı %40 'a yükseltildi.

Konular
25
Reaksiyonlar
16
1,6 Litre altında motor hacmine sahip araçların %37 olan ÖTV oranı bu gece bakanlar kurulu kararı ile %40 a yükseltildi,
Dolayısıyla daha önce MTV ve Trafik Sigortası hariç anahtar teslim fiyat üzerinden 0,7299 ile çarparak bulduğumuz indirimli fiyatı hesaplama oranı değişti.
Yeni vergi oranı ile aracın MTV ve Trafik Sigortası hariç anahtar teslim fiyatını 0,714 ile çarparak yaklaşık indirimle sahip olacağınız fiyatı bulabilirsiniz...

Özetle sıfır araç alırken eskisine kıyasla %2-3 civarı daha avantajla araca sahip olabilirsiniz...

Bence bizim açımızdan iyi bir haber çünkü otomotiv fiyatları satışları arttırmak için ham fiyatlarda indirime gidecektir, buda bize olumlu yansıyacaktır.

Hep gece mi yapıyorlar bu zamları, millet bu yüzden mi uyanamıyor.
ÖTV zammı araç fiyatlarını yükseltecek doğal olarak bizim bir avantajımız gene olmıcak, zaten 7'yken 100 binlik araçta 37 bin düşülmüyordu, alırken kepçeyle verirken kaşıkla misali..

bLaCkRaCe;

Anahtar teslim fiyatı üzerinden daha fazla indirim alacaksın ve aldığın aracın piyasa değeri eskisine kıyasla %2-3 daha yüksek olacak, avantajımız olmıcak derken nasıl bir hesap yapıyorsunuz anlamakta zorlanıyorum gerçekten... Sadece muhalefet olmak için mi söylüyorsunuz yoksa...

Zam gelmiş sen avantaj peşindesin bu nasıl bir körlüktür, zam sadece ÖTV'ye değil herşeye gelecek demektir benzine gelmiş bile.

bLaCkRaCe;

Arkadaşım burada bir haber paylaştım, şimdide haddi aşarak işi hakaret boyutuna vardırıp benim ne peşinde olduğumun niyetini okumaya kalkma... senin gibi kafamın estiği bir yorum yazmadım buraya yarın Resmi gazete ile yürürlüğe geçecek bir bakanlar kurulu kararını bizi ilgilendirdiği için paylaştım... benzinin yada başka şeylerin bu başlıkla alakası olmadığını anlaman için ille birinin uyarması mı gerekecek seni? Derdin tartışmaksa yeri burası değil ayrıca lütfen dikkatli konuş ve "sen avantaj peşindesin, bu nasıl bir körlüktür" gibi ifadelerle haddini aşma istersen...

Çoook avantajımız oluyormuş yeniden hesapladım, kusura bakma kardeş yanlış anlamayla sana kızmışım keşke daha çok zam yapsa hükümet.

35 000 / 1,40 = 25 000

Tartışmanın anlamı yok . 50 bin tl lik araç ötv 7 yken kaça geliyordu. Şu an yani ötv %40 olunca kaça geliyor? Bunu hesaplayın kar mı ederiz zarar mı belli olur. Ötv arttıgı için araç satışlarında azalma olacagından,daha fazla indirim olacağı kesin.( ötv indirimi hariç) Gerçi bize pek bi faydası olmayacak . Neden mi? . Benzinde de ötv arttı.( Litrede 30 krş)

sgkforum;

Hocam fiyatlar aynı ÖTV artıyor, bizim açımızdan farkeden bişey yok aslında.

Hatta satışlar düşünce otomotiv firmaları fiyatı aşağıya çekmek için aracın fabrika çıkışı ham fiyatını indirecekler buda bize daha az bede haliyle daha az kdv olarak yansıyacak işte bizimde karımız bu :)

arkadaşım işin özü diğerlerinin 48 bin tl ye aldığı aracı sen 30 a alıyodun ötv artınca diğerleri aynı aracı 50 ye alacak sen yine 30 a alacaksın alırken bi faydası yok ama satarken ikinci eli daha fazla edecek çünkü zaten sıfırına zam gelmiş haliyle ikinci el aracada zam gelecek normalde ötv 37 iken satacak olduğun fiyattan 1000 tl daha fazla fiyata satabileceksin aracı yani şu anda benim aracın sıfır fiyatı 34 bin tl benimki ikinci elde 25 ediyo sıfırı 35 leri geçince haliyle benimkide 25 ten 26 lara çıkacaktır

arkadaşlar bu 1.5 1.4 motorlarda mı geçerli yoksa 1.6 da dahil mi buna.

1.6 olanlar genelde 1582 gücünde.

onlarında dahil olması gerekiyor değil mi?

TE]

yani 1,6 motor diye satılan motorlarda da indirim % 40 öyle mi?

O zaman 50000 lik araç kaça geliyor. Bize ötv%40 olunca bize fayda saglıcak mı? Ayrıca 1.2 tsı motorlar nasıldır? Bilgisi olan varmı?

35.700 TL civarında olur. Ama alış fiyatınız o rakamdan biraz yüksek olur. Nedeni ise firmalar işlem masraflarını vs. sonradan ekliyorlar.

hasan_06;

neden yüksek olur?

ben konuştum i30 dizel style için 35500 dedi. gelirseniz birşeyler yaparız dedi.
ancak yinede pahalı geldi.
işlem masrafı olarak ne var?

Masraf dediğiniz 600-700 bilemediniz 1000 TL.
Almadan önce ayrıntılı bilgi alabilirsiniz zaten.

Arkadaşlar Volkswagen de inanılmaz cazip fiyatlara arabalar var. Örnek aldığım fiyat; POLO 46,800 otv düştüğünde 33,400 bu fiyatı bayiye ödüyoruz. KVD de düştüğü zaman 28,300 e geliyor. Söylediğim fiyat 1,6 TDI araç için yani araştırma yapmadan almayınız. 5 yıl boyunca aracı satmayacaksınız. o yüzden aldınız mı iyi bir şey alınız derim.

Bende 1.2 tsı golf , tdı polo arasında kalıyorum . Yılda 10000 km yaparım. Kafam çok karışık ...

sendikcili;

Elbette fiyat pazarlıkla daha aşağı çekilir. Benim kasdettiğim muayene vs. Mami Junior'un dediği gibi 500-1000 arasında değişen bir rakam. Yani o kadar yüksek değil.

İlla vw ye alıcam diye donanımsız araç almayın.

Üst Alt