Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"KDV İADESİ" ile ilgili güncel bir bilgi yada gelişme VARMIDIR ???
Lütfen bilen arkadaşlardan cevap yazmasını rica ediyorum.
Kdv durumumuz ile ilgili olarak güncel bir gelişme var mı ??? Engellilerin almış olduğu araçlarda bir dönem kdv'de alınmayacak yada mahkemeye başvurulması ile ilgili olarak iade edilmesi söz konusu olabilecek gibi epey bir "hurafe" ve" ilgili mahkemelerde" mücadelelerin sonuçları yayılmıştı. Bu nedenden dolayı net anlaşılır ve temiz bilgi alamamıştık. Yeni ve veya yakın zamanda kdv iadesi alan, yada bugüne kadar kdv iadesi alan var mıdır. Yada bununla ilgili olarak bir gelişme var mıdır. Bilen arkadaşların cevaplamasını rica ediyorum. Herkese hayırlı günler.
zekito;
Kimse öyle hesaplama yapmıyor. Çok ama çok yanlış bir örnek... Kimsenin mağdur olduğu yok. Daha önceki yazılarımda da belirttiğimgibi 11 senelik bir otomotivciyim. Yüzlerce hesaplama yaptım ve araç sattım.
Çok anlamsız ve tamamen yanlış bir örnek olmuş .. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim.
BlueWorld;
İyi de herkes kendini düşünüyor. O bayi bir ticarethane. Elbette kar koyacak hocam. Öyle bir dünya yok ki..
gorbi20;
O da yanlş
Bu arada mail adresimi değiştirdim. İsteyen oradan mail atabilir. İş mailimi yazdım. Daha önceki şahsi mailim idi. Çok takip edemiyordum.
Seve seve yardımcı olurum arkadaşlar. Hatta sizlere araba bile satabilirim
Selamlar.. Ben de muafiyetli arac bakiyorum. Gittigim her bayi OTVli satis bedelini 1.45 ile bolerek hesaplama yapiyor. Yalniz bugunlerde 1 Ocak itibariyle OTV dilimlerinin degisecegi konusunda soylentiler var. Bu konuda bilgisi olan, eger degisiklik gerceklesirse engelli OTV indirimiyle ilgili mevzuatta degisiklige yol acip acmayacagini bilen var midir? Arac icin mali durum sebebiyle Ocak ayini bekliyorum ama guvenemiyorum da.
Tesekkurler.
google de hesaplama siteleri var, oralar doğru hesaplıyor, ancak pratik yolu, ötv oranı %45 olduğu için araç fiatını(tescil masrafı hariç) 1.45'e bölerseniz tam sonuç verir. onun üzerinde ücret ödememelisiniz.