Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 15 rapor ile araç alabilir miyim?

brindarnaim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler benim  engelli raporum var h sınıfı ehliyetım var engelli aracı veya gümrükten araç alabilirmiyim ? acil cvp verirseniz sevinirim

Selam aleyküm benim de bir sorum olacak , benim elimde ortapedik sorun var iş kazasından dolayı parmaklarımı bükemiyorum h sınıfı ehliyetim var, 5 yıl öncesinde 2 Yıllık  heyet raporu
almıştım, ben normal araç kullanabiliyorum,yeni alacağım heyet raporunda  otomatilk vites araç kullanabilir ibaresi olursa
gümrükten veya oto bayii den indirimli araç alabilirmiyim.

İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..

engeliniz ortopedik ise oran önemli değil diye biliyorum.

Hangi elinizde acaba sakatlığınız?

Oran önemli değil 'özel donanımlı araç kullanır' ibareli raporunuz varsa/alırsanız yurtiçi ve yurtdışı alımlarında araç muafiyetinden yararlanırsınız.
"sağ eli kullanmayı gerektirmeyecek özel donanımlı" ya da "vites kolu yükseltilerek sağ elini kullanmasına gerek bırakmayacak özel donannımlı" ibarelerinden biri olabilir. sade otomatik vites olmaz.
Yurtiçinden almak her zaman daha avantajlıdır aslında, şu yorumumu okursanız avantajları belirtmiştim: http://www.engelliler.biz/forum/oze...98-99-rapor-ile-arac-ithal-edilebilir-mi.html

ilgin için teşk konuları baştan sona kadar okudum fakat kafamı karıştıran bazı şeyler olduğu için net cvp almak istedim
ötv + mtv den yararlanabilirim doğrumu :D

Evet yararlanabilirsin. Ama raporunda 'özel donanım' ibaresi olması gerekiyor. Bu ibare yoksa raporda yeni rapor almalısın. Özetle bu :)

Hayır sadece otomatik vites olmaz, araçta donanım olmak zorunda. Sadece otomatik vitesli bir tek sol ayağından engeli olanlar alabiliyorlar.

Üst Alt