Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11. sınıfa gidiyorum. EKPSS 2018'e girebilir miyim?

edanur.gunes

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bir sorum olacaktı Artık alacağımız puan 4 yıla kadar kullanabileceğiz ya. O zaman ben 2018 için EKPSS giremez miyim? 11. sınıfım da :/

2016 yılında yapılan ekpss sınavı başvuru kılavuzunda şöyle der;

EKPSS'ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından
mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli
adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun
oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır.

Kuraya ise; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu
veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek
durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

bu maddeye göre başvurabilirsiniz, ancak hemen altındaki açıklama şöyle;

EKPSS/kuraya, mezun olabilecekleri öğrenim düzeyinden başvuruda bulunan adayların, EKPSS
sonucu ve kuraya göre yerleştirme işlemlerinin yapılabilmesi/yerleştikleri kadroya atanabilmesi için
tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmaları gerekmektedir.

Ekpss'ye başvurabilirsiniz ancak yerleştiğiniz kadroya atanabilmeniz için tercih işlemleri sonu itibariyle mezun olmanız gerekiyor.

Sınav puanın 4 yıl geçerli olması lise 1 dekinin de kuraya değil de sınava girebileceği anlamına geliyor. Bundan yola çıkarak sınava girebilirsiniz. Alacağınız puani 2019 tercihlerinde kullanabilirsiniz...

Sınava veya kuraya girecek kişilerin reşit olması gerek diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin

2019 tercihleri genelde hangi ayda yapılıyor?

Yaş konusunda sıkıntım yok. Nisan da sınav olacağı için Martta tam 18 oluyorum :)

edanur.gunes

Bunu şuan tahmin etmemiz pek mümkün değil. Ama yaz aylarında olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.

Üst Alt