Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 raporlu kişi adına alınan engelli aracını kimler kullanabilir?

sekeer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
babannemin 100%100 rapaoru var hayatını kolaylaştırmak için araba alacagız babam vasisi olarak tayin edildi bende kızıyım babam araba kullanmayı bilmedigi için arabayı benim eşim yani damadı kullanacak .işlemleimiz hazır noterden onaylattık mahkemeden ek 1 yazısı aldık . anacak kafama takılan damadın soy ismi farkıl bu durumda emniyetten yazı almmaız gerecek dediler kimisisde noterdendamat adına vekalt çıkarılacak denildi emniyete mi gitmeliyiz nasıl bit yol izlemeliyiz bilgileriniz varsa paylaşalım lütfen

Aracınız ozel tertibatlı olmadıgı icin herkes kullanabilir.Yeni duzenleme bu yonde...

Aracın ruhsatında da kullanıma dair hiç bir kısıtlama yoktur zaten... Yani, aracı -istisnasız- herkes kullanabilir

Bulent Bey,bugun tafik denetlemeyi aradım.% 90 ve uzeri aracları kimler kullanır,diye sordum memur bayana.Bayan memur,sadece 1.derece yakınları kullanır,dedi.
Bende,bu kanun degisti artık herkes kullanabilir deniyor,dedim.Bize boyle bir yazı gelmedi isterseniz Z.burnu trafigi arayın dedi.Bende bir kac defa aramama ragmen,ilgili birime ulasamadım.Daha sonra İEM ne elektronik dilekce yazdım bu konuyla ve bizzat engellinin kullanması icin ozel tertibatlı aracın ruhsatında kanunen ne yazması gerekir konusuyla ilgili bilgi edinme yazısını yolladım.Bakalım nasıl bir cevap gelecek? Burada paylasırım.Cunku bu konularda net bilgi yok ve insanların artık kafası karıstı!
Ruhsat cıkarmaya gittigimde memur diretirse ne yapacagım bilmiyorum! Elimizde net bir kanun yazısı olsa iyi olur.Ne dersiniz,siteden kanunun yeni halini alıp gitsek kabul gorurmu? Cunku burası Turkiye resmi dairelerde herkesten farklı bir ses cıkıyor!!!

Ben öyle bi sorun yaşamadım, ruhsata hiçbir kısıtlama koymadılar verirken.. Ekim 2012

1.Limooni sizin arac tertibatlı mıydı? Yoksa %90 ve uzeri raporla mı aldınız?

Bulent Bey tekrar tesekkur ederim aydınlatıcı bilgileriniz icin. Ozaman verdiginiz bu linki memura gostermek lazım ruhsat cıkarken.

Ozel tertibatlı bir aracı,ayne engel durumuna sahip bir baskası kullanabilir.Ama ozel tertibatlı bir aracı, saglam hicbir kimse kullanamaz!
Ayrıca %90 ve uzeri alınan aracı ise herkes kullanabilir.Yani akraba olması gerekmiyor,kayıtsız herkes kullanabilir.
Bunu da bugun gayrettepe em trafigi bizzat aradım ve mevzuatı biliyorum,diyen bir memur soyledi bana.
Ama telefona ilk cıktıgındaki sozleri beni uzdu ama birsey diyemedim.Cunku bana,konuya hemen gec cunku cok yorgunum vaktim yok,dedi azarlar bir ses tonuyla!
Bu arada tertibatı aracın ruhsatına neyazılır dedigimde,aracın varmı dedi? yok alıcam dedigimde,olmayan bir seyin neyini konusalım,dedi.Yani boyle bir muhabbetti bugun yasadıgım! Sadece %90 ve uzeri araclar icin verdigi bilgi nettir.tertibatlı arac ile ilgili net bir bilgi vermedi ve korkumdan bir daha sorup uzatmak istemedim. Arac alınca ve ruhsatta bir problem cıkarsa ararsın,simdi olmayan birsey hakkında neyi konusayım,dedi ve sustum! Bazıları haric,engelliyim bir sorum olacak,dedigimde cogu azarlar gibi konusuyor.Z.burnu ilceyı dun aradıgımda,%90 ve uzeri aracları yalnızca 3.derece akrabalar kullanır demisti bir memur.Bende degisti bu yonetmelik dedigimde,gayrettepeyi ara net bilgi alırsan bizede bildir lutfen,dedi.Tamam dedim.Durum boyle

Üst Alt