Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 oranlı raporum var. Araç alabilir miyim, kimler kullanabilir?

Resul7

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm. Burada sorumun cevabını bulacağını umuyorum. :) Zamanınızı aldım hakkınızı helal edin
Konularda fikir sahibi oldum az çok, Ben kalp nakil bekliyorum %100de raporum var sırasıyla soruyorum şimdi :)
1- ÖTV'siz araç almak için raporun arkasındaki ibare önemli mi ? (değil diye biliyorum)
2- Araç kullanmak için 3 kişi şartı kalktı mı ? (kalktı diye biliyorum)
3- Aracı babamın üzerine alsam, bende normal ehliyetle kullanabilir miyim ?
(Not) 3. Madde kafama takıldı 3 kişi şartı kalktıysa aracıda babamın üzerine alırsam normal ehliyetle kullanabilir miyim
Yanlış anlamayın ehliyet sorun değil lakin hastanelerden bıktım yoruldum sıkıldım çok canım yandı raporla uğraşmak istemiyorum :(

Resul7
1- %90 üzeri için ibarenin bir önemi yok raporun %90 ve üzeri olması yeterli.
2- %90 ve üzeri raporla alınan aracın kullanımında kısıtlama yok herkes kullanabilir.
3- Ötv muafiyetli araç sadece engellinin kendi üzerine alınabilir, sizin raporunuzla babanızın üzerine araç alamazsınız. Kendi üzerinize alırsınız ve uygun ehliyeti olan herkes kullanır.

Ufukalp Teşekkür ederim bilgiler için. Birinden duymuştum aracı raporla babanın üzerine alabiliyorsun diye. Artık aklımda şüphe kalmadı benimde h sınıfı ehliyet almam şart oldu. Tekrar teşekkürler

Resul7
%90 ve üzeri raporla ötv muafiyetli araç almak için H sınıfı ya da engelli B sınıfı ehliyet şartı yoktur. Uygun ehliyetiniz varsa aracı kullanabilirsiniz. Ancak %100 oranlı bir kalp rahatsızlığı söz konusu olduğundan varsa ehliyetinizin iptali de söz konusu olabilir.

Ufukalp aldığım aracı bende kullanmak istedim de ondan bu kadar kafaya taktım olur mu diye. Kullanmam için engelli ehliyeti almam gerekli sanırım. İptal olursa da canımız sağolsun ya.

hocam %90 üzeri rapor ile alınan aracı kullanmak için engelli ehliyetine gerek yok. normal ehliyet ile kullanabilirsin. baban kullanacak ise ona da mı engelli ehliyeti alacaksın yani. :)

tanerbudak yok dostum ya dile getiremedim kendimi kusura bakma :) Üzerime alınan aracı kendim de normal ehliyetle kullanabilir miyim sorum buydu cevabını aldım :)

Resul7

Yukarıda da yazdım, ne aracı almak için ne de kullanmak için engelli ehliyetine ihtiyacınız yok, engeliniz fiziksel değil, varsa normal B sınıfı ehliyetle kullanabilirsiniz.

Üst Alt