Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 oranlı raporla araba almak istiyorum. Kendim kullanabilecek miyim?

mhrrd

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar ben kalp nakli olmuştum ve engelli raporumun oranı %100 ve ben araba almak istiyorum. Ve birde görünürde hiç bir engelim yok kol bacak gibi ehliyet alıken H ekliyetimi almak zorundayim yoksa nasıl bir ehlıyet almam gerekir bilgilendirirseniz çok makbule geçer valla :eek: :eek: :eek: :eek:

Birde alcagım arabanın özellikleri bana kaça patlar sizce :) :eek: :eek: :eek:

Yeni Jetta 1.4 TSI 122 PS
Donanım Trendline
Opak Renk Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (*1-2-3-8) 56.900 TL
Net Fiyat 32.681,18 TL
Ötv (%45)(%90) (*5) 14.706,53 TL
KDV (%18) (*5) 8.529,79 TL
Motorlu Taşıtlar Vergisi (*5) 472,50 TL
Trafik - Tescil ve Ruhsat İşlemleri Resmi Bedelleri (*5/6) 234,40 TL
Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Hizmet Bedeli (*7) 275,60 TL
Opak Renk Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (*1/2/3/8) 56.900 TL

38620.69 gibi bir fiyata ötv siz hali ile geliyo fakat siz ötvsiz alabiliyonuzmu o konu hakkında uzman degilim

Yakınlarınız kullanacakmış gibi aracı alıp, herhangi bir sınıf ehliyetle kullanabilirsiniz. Hangi sınıf ehliyet alacağınızı sürücü yönetmeliği belirler ama B ya da H olması vergi hakkınızı engellemez, engeliniz ortopedik olmadığı için ve % 90 ve üzeri raporunuz olduğu için..
http://www.engelliler.biz/forum/oze...m-arac-sahibi-hem-yakinlari-kullanabilir.html

Hesaplama yapmak için: Ötvsiz Engelli Otomobili İndirimli Fiyat Hesaplama Programı-> Seyfettin KAHVECİ 2012 - 2015

Özür dilerim raporda %100 ne yazıyor?
İşgücü kaybı mı yoksa bir hastalık ismi mi?

Tamamdır o zaman sorun yok: Raporda yazılış tarzı veya taleplere göre %100 hastalık yada sakatlık ismi verilir. Hastalık yada sakatlık ismi verilen her rapor da özür oranı vermemiş demektir. Dolayısıyla Maliyeye gidildiğinde red edilebilirdi.
O yüzdendir sordum.

Üst Alt