Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 oranlı özürlü raporum var. Araç alımı için H sınıfı Ehliyet almam lazım mı?

mustafasen88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Herkese Allah acil şifa versin. % 100 özürlü raporum var araç alımındaki vergi muafiyetinden yararlanmak için H sınıfı Ehliyet almam gerekiyor mu ?. ve Rapor sürem 2 yıl her hangi bir sıkıntı olur mu ? teşekkürler şimdiden.

gerek yok sen kulamiyacaksan gendin kulamayı düşüniyorsan ozaman alman gerek slm ve dua ile

Teşekkürler herkeseke geçmiş olsun. ortopedik sorun yok benim kullanmam için H şartmı öğrenmek lazım. sizin rahatsızlık nedir UnFeelinq

sürücü şartları yönetmeliğinde sıkıntı var ehliyet vermiyorlar

televizyonda ehliyet ile ilgili bilgi verirken "kalp rahatsızlığı" olan ehliyet vermiyor maalesef.

normal ehliyetiniz var ise ve aile bireylerinizin kullanacagı durumda aracı alırsanız , sizde aile bireyi oldugunuz için h ehliyetine gerek kalmadan aracı kullanabilirsiniz.
Fiziki bir engeliniz olmadığı için zaten H ehliyeti alamazsınız.

benim 6 yıllık ehliyetim var nasıl olacak peki, raporu da yeni aldım ve polis çevirse ehliyete baksa bişe de diyemicek walla şaştım bu işe.

Dün Emniyet müdürlüğüne gidip sordum. Eğer vergi indiriminden yararlanmadan araç alırsam herhangi bir sıkıntı yok. Ama vergi indiriminden yararlanmak için rapor gerekiyormuş ve %90 üzeri rapor olunca araç alınıyormuş ama ben hariç herkes kullanabiliyormuş.zaten plakada engelli işareti ve ruhsattaki akraba ibaresi kalkmış. Ama %90 altında olunca H sınıfı ehliyetle araç alımı yapabiliyormusum. Sıkıntı şu %100 verilen raporun oranı da düşmez.

Önemli olan rapor oranı değil, sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmaya mani bir durumun olup olmadığıdır...

1- % 90 ve üzeri raporla araç alınır (aracı kendinizin kullanacağını söylemeyin)

2- Aldığınız, üzerinde hiç bir donanım bulunmayan aracınızı var olan B sınıfı sürücü belgenizle -tıpkı diğer araçları kullanabildiğiniz gibi!- kullanın (hiç bir yerde "bu aracı kullanamazsınız" diye yazılmaz, yazılamaz.

Üst Alt