Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 orana sahip engelli raporlu kişi için araç alımı..?

mbilge

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Engelli bir baldızım var raporu %100, eşimle birlikte kaynanamlara sıfır bir araç almak istiyoruz ablamızın raporu ile. Bu konuda nasıl hareket etmemiz gerekmektedir.

bir arkadaşımızın yazmış olduğu yazıyı okudum. Kendisi kardeşinin vasisi olmadığından dolayı biraz süreci uzun işlemiş, kaynanam baldızımın vasisidir ve evde aylık bakım ücreti almaktadır.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...en-otvsiz-arac-aldim-sureci-paylasiyorum.html

Arkadaşımız yazısında bayinin istemiş olduğu evrakları aşağıda şu şekilde belirtmiştir:

Bunlar;
* Engelli raporunun aslı ve 2 noter onaylı fotokopisi
* Noter onaylı vekâletname
* Noter onaylı taahhütlü muvafakat
Noter işlemleri yaklaşık 200 lira tutuyor
* Gerekçeli karar ve ek kararın fotokopisi ( Asıllarını vermeyin )
* Engellinin nüfus cüzdanı fotokopisi

Bu belgelerden sonra yapmamız gereken anladığım kadarıyla almak istediğimiz aracın bayisine gidip araba alımını gerçekleştirmek. Bu belgelerin haricinde yapılması gereken başka hususlar var mıdır? Varsa nelerdir bilgi verirseniz çok memnun kalırım.

evet sen bu belgeleri hazırla ve bayiye git zaten bişe yapmanada gerek yok gerekeni onlar yapar

Arkadaşlar %90 ve üzeri rapor olan kişi kendi üzerine alamıyor mu bu kadar işlemle uğraşcagına kendi üzerine alsın yine akrabası sürsün.? illa ugraştırcaklar mı bizi :D

Raporlu kişinin akıl sağlığında bir gerilik var mı? Vasisi var mı? Raporlu kişinin yaşı kaç?

%100 zihinsel engelli,

vasisi kaynanam,

36 yaşında

Teşekkürler yanıtın için.

Bununla ilgili bir dilekçe yazılması gerekiyormuş sanırım. Hazır bir dilekçe örneği nereden bulabilirim bilginiz var mıdır?

Dİlekçe örneği bilmiyorum. Bilen arkadaşlar var mı?

Üst Alt