Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yılını doldurmuş yurtdışından getirilen aracın normal kişiye satışı?

mert66

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
10 yılını doldurmuş yurtdışından getirilen aracın normal kişiye satışında izlenecek yol nedir?Eskiden gümrük müdürlüğünden izin alınması gerekiyordu bu kalktı diye biliyorum.Şimdi direk olarak noterden satış yapabiliyor muyuz?Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.

KKELEBEKK;

Teşekür ederim,pazartesi o halde satış işlemini gerçekleştirebilirim.

Ömer bey başladınız mı acaba bugün işlemlere? Sorun çıktı mı diye merak ettim.

merhaba

Malesef henüz başlayamadık.Büyük olasılıkla haftaya kaldı.Arabamı sattığım arkadaşım anlaştığımız paranın kalan kısmını ödeyecekti ama birkaç gün müsade istedi.

Kötü olmuş ama güç olmasın da geçer bir kaç gün. :)

benim aracımında 10 yıl süresi geçen ay doldu. ankara gümrük müdürlüğünü aradım ve sekreter kişi benden "araç üzerinde ki şerhin kaldırılması için" dilekçe yazıp faxlamam gerektiğini söyledi. fax ellerine ulaşınca benim ev adresime ve trafik şubeye yazı yollayıp şerhin kaldırıldığını bildireceğiz dediler. 10 günü geçti henüz postadan gelen bir yazı yok. 10 yıl otomatikman düşüyor dediniz, bu işlemi beklememe gerek olmadan satışını yapabilir miyim ?

işlemler bitince tum olanları tek tek anlatabilirmisiniz acaba

Ankara gümrük müdürlüğüne yazdığım dilekçenin cevabı dün postayla geldi. Aracın üzerindeki şerhin kaldırılması için trafik şubeye bilgi yolladık diye yazıyor. bugün türkiye.gov.tr den aracımın plakasını kontrol ettim. hak mahrumiyeti : yok yazıyor. daha evvel bu kısımda, gümrük müdürlüğü onayı olmadan araç satılamaz devredilemez vs. vs. yazıyordu. sanırım araç üzerindeki şerh kalktı ve satışını yapabileceğim.

Şunu merak ediyorum, aracın satışını yaparken üzerindeki tertibat çıkarılacak ve tekrar muayeneden geçecek diye duydum. şimdi ben bu aracın satışını noterden yapıp, alan kişi kendimi halledecek bu işlemleri, yoksa aracı satmadan evvel ben kendim mi yapacağım ? henüz bir alıcı bulmadım fakat, yanlış bilgi vermek istemiyorum satın alan kişiye.

Bende gümrükten şerh kaldırma işlemlerini yaptım.Dün gece e-Devletten baktım hak mahrumiyeti yok yazıyor.Gerçekten engelsiz normal birine satarken tertibat kaldırmak için tekrar proje isterler mi?Diğer satış işlemleri nasıl olacak bilgisi olan arkadaşların cevabını bekliyorum....Saygılar...

Emniyetteki ilgili amir ile yaptığım telefon görüşmesi sonucu şerhin kaldırılmasından sonra direk noterden satış işlemi gerçekleştirilebiliyormuş.
Araç üzerindeki tertibatın çıkarılması, yeniden proje çizdirilip yeni ruhsat düzenlenmesi işlerini aracı alan kişi yaptıracakmış.

bilgilerinize...

Merhaba arkadaşlar,taptaze bir bilgi paylaşıyorum.Bir saat kadar önce yurtdışından getirmiş oldugum 10 yılını doldurmuş aracımı 15 dakika içinde noterde B sınıfı ehliyete sahip(normal) bir arkadaşa sattım.Şerhin falan kaldırılmasına gerek bulunmuyor çünkü sistemde süresi dolan araçların şerhi otomatik olarak zaten kaldırılıyormuş.Söküm tertibatı vesaire işlemler alıcıyı ilgilendiriyor.
Şimdi merak ettiğim konu alan arkadaş gerekli işlemleri yapmadan ben yeni ötv indirimli araç satın alabilirmiyim alamazmıyım onu merak ediyorum.Sorduğumda net bir bilgi alamıyorum her kafadan bir ses misali...
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazsın.

Burası gerçekten çok güzel bir site.Bir çok konuda bilgilerimizi paylaşıyor hatta bazen derleşiyoruz.Emek veren arkadaşlarıma özellikle teşekür ederim.Ancak bazı konularda belirsizlikler ve birçok arkadaşımız endişe merak içerisinde cevap bekliyor,gelen cevaplar ise birbirinden farklı olabilmekte malesef.Admin kardeşlerime ve kendimde dahil bütün arkadaşlara bir teklifim olacak.Ne yapalım ne edelim bu güzel siteye iyi bir gönüllü hukukçu,iyi bir gönüllü emniyet yetkilisini hatta hukukçuları emniyet yetkililerini kazandıralım.Gerçekleştirebilirsek bizi iki arada bir derede bırakan birçok konuda net bir şekilde aydınlanmış oluruz.Sadece bir fikir ve öneri benimkisi.

Üst Alt