Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıl önce ithal edilen engelli aracının normal kişiye satılması prosedürü..?

disc55

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
2006 yılında ithal ettiğim aracımın 2,5 ay sonra 10 yıllık süresi dolacaktır.Satış için nasıl bir yol izlemeliyim?

disc55

Noterden satış yapabilirsin. Eğer araçta donanım varsa donanım çıkartmak, mtv muafiyetinin düşürülmesi ve bu şekilde yeni ruhsat tescilinin yapılması.

eski aracımı satmadan yeni aracın mtv sinden muaf olmaz mı?

vergi Dairesi 2 araçtan mtv muafiyeti olmaz dedi..eski aracını satıp ,yeni araç için mtv den muaf olursun dedi. aracı 31 mart 2016 da aldım.şimdi ocak 2016 bandrolü gözüküyor temmuz bandrolü de .şimd, ben ne yapmalıyım sistemde 998 tl mtv gözüküyor

disc55

Aynı anda sadece bir araç için mtv muafiyeti uygulanır. Yeni araç alınca önce eskisi için mtv ödeyecek şekilde vergi dairesinde işlem yapmak sonra yeni aracı mtv'den muaf tutturmak gerek.

Bu özel tertibat işi nasıl oluyor? ben de 2006 yılında ithal ettiğim aracımı satacağım.29 06.2016 tarihinde on yılı dolacak. Gümrüğe bir faks çekip şerhini kaldırıp satacağım da .sormak istediğim soru şu. Tertibatı söktürüp plan projeyi çizdirip , muayenesini yaptırıp, plakasını da düşürüp de (bu işlemleri önceden hazır edip ) bu şekilde olur mu? Yakın tarihte yurtdışından araç ithal edip süresi dolduğunda aracını engelli olmayan birine satan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. İzlenmesi gereken prosedür nedir? Şimdiden teşekkürler.

disc55

Aslında olur ama alan kişi yeniden tescil işlemi yapmak zorunda kalır. Bilmem, sanki satış sonrası yaptırmak daha doğru gibi.

Güncel deneyimi olan var mı arkadaşlar?

evet arkadaşlar yakın zamanda gümrükten araç alıp ,şerhini kaldırıp nasıl bir yol izlediniz?Anlatır mısınız?

Güncel deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt