Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%10 oranındaki raporumla ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

cimcime62

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba...MS liyim, sağ ayağımı rahat kullanamıorum...c.paşadan sağlık kurulu raporu aldm : %10 engel, özel tertibatlı araç kullanabilir, h sınıfı ehliyet alamaz diye...Bu durumda ( H sınıfı ehliyet yokken) özel tertibat yaptıramıormuşum..Haseki Hastanesi sağlık kuruluna sordum, özel tertibat kullanabilir die bi rapor vermiorlarmış...şişli etfal hastanesine gidecem haftaya, H sınıfı ehliyeti ve özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almak için.
Sorum ve yardım istediim konu şu : Eğer raporu alabilirsem özür durumum %10 ken vergi muafiyetinden yararlanabilir miyim???

Vergi indiriminden faydalanmak için %40 rapor oranının olması gerekir.

soner81;

yanlış bilgi veriyorsun arkadaşım

cimcime62
elbette ÖTV indiriminden faydalanabilirsin. oranın önemi yok.yeterki aldıgın raporda H ehliyet alabilir ve özel tertibatlı veya otomatik araba kullanabilir yazsın.

yazdığın kesin değil mi kazazede? Eğer öyleyse rapor almak için şişli etfal hastanesine gidecem.Ordan rapor alan var mıı???

evet arkadaşım.
istersen forumda biraz araştır.eğer ortobetik engelin varsa alt eksremitede veya üst eksremidete rahatsızlığın varsa ve aldığın raporda özel tertibatlı araç veya otomatik vites araç kullanabilir ve H sınıfı ehliyet alabilir yazıyorsa alabilirsin.

ortopedik özürünüz varsa rapor oranının önemi yok...
"H sınıfı ehliyet alabilir, özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi yeterlidir....

üfffffffffff.multiple skleroz hastasıyım...Sağlık kurulu vermedi rapor ( bakırköy)...sadece sağ ayağım hafif sekiyor.İlerleme durumu var bu rahatsızlığın diye vermediler??...Ama özel tertibatlı aracı rahat kullanırım die düşünüyorum...Ne yapmalıyım? ( Ki c.paşa özel tertibatlı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyeti alamaz die rapor verdi?? )

Nasıl oluyor da özel donanımlı araba kullanır dedikten sonra h sınıfı sürücü belgesi alamaz deniyor! Ya hata var, ya da saçmalamış raporu verenler.

mrb...h sınıfı ehliyeti aldım nihayet ( özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor), sağlık raporum da var...sağlık raporunu hangi hastaneden aldığın önemli mi ötv indiriminde? c.paşadan aldım...

Merhebalar ben de bir soru somak istedim benim sol bacağimda yürüyüş bozukluğundan % 20 verdi fizik tedavi ve beyin cerrahi servisida his kayıplarından dolayı % 25 verdi ben ötv indiriminden yararlanmak için başvursam
benim sol bacaktaki düşük ayak ve güçsüzlük nedeni ortapetik engel sayılır mı sol bacakta kısalık yok sadece sol bilek 2/5 oranında kullanabiliyorum

cemal1453, evet, sol bacağınızdan hareket kısıtılılığı olduğunu belirten, ibare olarak da "otomatik vitesli araç kullanabilir, h sınızı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alırsnaız, yararlanabilirsiniz.

çok sağ olun valla bir türlü içim rahat değildi çünkü bulunduğum ilçede malesef bu konuda bilgisi olan yok en azından bu site sayesinde öğrenme şansımız oluyor

Üst Alt