Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık rapor aldım. Vergi indirim ve emeklilik süreci nasıl olacak?

ferhat23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben vergi indiriminde bulundum hastaneden %61 raporunu 1 yıl süreli aldım bundan sonra süreç ne olur

Emeklilik için diğer tüm şartlar tamam mı?

Diğer şartlar derken

Sigorta girişim 01.05.1997 prim günüm 5360 01.01.1973doğumluyum

Vergi indirimi alırsanız,
%61 rapor ile 2.derece vergi indirimi hakedersiniz.
01.05.1997 sigorta girişi ile 16 Yıl 4 Ay 3.760 güne tabi olursunuz.
Vegi indirimini aldıktan sonra emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Edit:Özür Benim Hatam

Son düzenleme:
O zaman 16 yıl 4 ay 3760 gün eder tabloya göre

Ankara maliyeden raporun %61 olarak onaylandı ama 1 yıl sonra tekrar kontrol istediler ne yapmam lazım emeklilik şartları tamam

Emekliliğe başvurun süresi dolmadan, sonrası sgk'nın kontrol tarihi belirtip belirtmemesine bağlı. Eğer sgk kontrol istemezse vergi indiriminin süreli olmasının önemi yok.

Az önce işyerinden çıkış aldım emeklilik için başvurdum işlemlerim bitti 18.12.2015 de bitiyor raporum.raporunu yenilenen lazım mı

Emeklilik evraklarınızda süre olmazsa yenilemenize gerek yok.

Merhabalar. Babam bugün vergi indirimi için defterdarlığa başvuruda bulundu. 25.12.2014 tarihinde %64 oranla süresiz olarak aldığı raporu var ve diğer şartlarda emeklilik için tamam. Sorum şu olacak rapor yeni tarihli sayılır mı? Babamı tekrardan rapor için sevk ederlermi?

Benim raporumda yüzde 60 sürekli,benide sevk etmeden evrakı işleme koydu inşallah oranımı düşürüp geri göndermezler ise vergi indiriminden faydalanıp erken emeklilik için gün sayanlar kervanına katılacagım.

Ben emeklilik evraklarını içeri verdim simdi 1 yıl sonra yeni bastanmı vergi indirim de bulunacak yoksa SGK mı beni hastaneye yollayacak

siz zamanı gelmeden-geçmeden tekrar heyet rapor sunacaksınız.

süresiz rapor alana ve süresiz olarak onaylanana kadar kadar işlem böyle devam edecek.

sırf bu yüzden emekli olmadım 3 yıl önce 1 yıl süreli vergi indirimi sürekli rapor almıştım her sene bu işkence çekilmez diye çok zor rapor çıkartmak sağlığımız zaten elverişli değil birde günlerce ordan oraya koşusturma vs..bu işede çözüm getirmleri gerek bence..

Üst Alt