Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli vergi indirim hakkı ile emeklilik başvurusu yapabilir miyim?

oldboy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba
heyet raporum sureklı ıdı ( % 45)
merkez sağlık kurulu onaylamış ancak 1 yıl sonra kontrol koymus

vergı ındırım yazımı bu sekılde aldıktan sonra emeklılıge basvurabılır mıyım ( 1 yıl sonra kontrol olsa dahı)

cevap ıcın tskler

Şartlarınız oluşmuşsa evet başvurabilirsiniz.
Ancak çok büyük ihtimalle emekliliğiniz de kontrol şerhi olacaktır.

tskler-sureklı heyet raporuna ragmen merkez sağlık kurullu neden 1 yıl sure koyar kı?
hastalıklarım gerıleyen tıpten degıl !!

Psikiyatri, obezite gibi rahatsızlıklarda rapora rağmen olabiliyor malesef.

hastalıkalrınızı bilmiyorum bu konuyu ufuk bey daha iyi bilir raporunuzu veren hastane sürekli olarak vermiş ise eğer o bir yıl kontrol şartını vergi dairesi koymuş ise 30 gün içinde dava açmanız gerekiyor çünki kurul raporlarında hastanenin kararları geçerlidir eğer bu kararı maliye vermiş ise dava açmanız gerekiyor

hastalıklarım böbrek yetmezlıgı ve parkınson
psıkıyatrı ve obezıte ıle alakası yok
gerıleyen hastalıklar da degıl
dava açmayı düşünmüyorum bu hakla emeklı olup 1 yıl sonra kurula gırerım yıne
sanırım en ıyısı bu

hilal72
Maliye merkez sağlık kurulu raporları vergi indirimi yönünden tekrar değerlendiriyor ve böyle bir yetkisi var, her gelen raporu kayıtsız şartsız olduğu gibi onaylamıyorlar. Bazen yükseltildiği de oluyor.
Adam obez oluyor hastane tutup buna sürekli işaretliyor, halbuki zayıflama ihtimali söz konusuyken kurul bu yanlışa bile bile ortak olmaz.

@Ufukalp
bende o yüzden ufuk bey daha iyi bilir yazdım tşk ler

oldboy
O hastalıkları sadece örnek olarak verdim, sizin durumunuzda cidden saçmalamışlar gibi görünüyor.
Süreli emekli olduğunuzda ilk kontrolde sürekliye çevrilir diye düşünüyorum, bakarsınız sgk hastalıklarınıza bakıp kontrol koymadan bile emekli edebilir, son söz sgk nın bu konuda.

Ufukalp
aklıma soyle bır sey geliyor...heyet raporunda 3 hastalık var,parkınson,bobrek yetmezlıgı ve lipidemi...
lipideminin tek basına oranı % 10.....lipidemi olmasaydı dıger ıkı hastalığın balthazard oranı % 39 da kalıyor...yanı lıpıdemı olmasa % 40 gecemeyecegız,lipidemi de rejım ılac vs degerlerı normale cekılebılen bır durum....belkı bunun ıcın 1 yıl sureleı vermıs olabılırler dıye düşünüyorum

oldboy
Aynen o sebepten olması yüksek ihtimal.
Çünkü lipidemi kandaki çeşitli yağların özellikle hdl kolesterolün yükselmesi olduğuna göre buna yönelik ilaç diyet gibi tedaviye yönelik önlemler de mevcut.
Besin diyeti, egzersiz ve hareketli yaşam ile ilaç kullanımı lipideminin tedavisinde etkili olabildiğinden süre konması da mantıklı geliyor.

süresiz rapor/1 yıl süreli vergi indirimi-emeklilik basvurusu

merhaba
9 mayıs ta % 45 suresız rapora karşılık 1 yıl kontrol serhli vergi indirimi ile emekliliğe başvurdum

sgk-emeklilik takip sitesinde yazanlar sunlar:
1 10.05.2016 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 10.05.2016 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE
3 12.05.2016 KURUM DIŞINA ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 12.05.2016 KURUM DIŞINA

e devlete girdiğim zaman ise +a Emeklilik kaydı adı altında aşağıdaki bilgiler var:
2104962284 Tahsis No için 4A Emekli Kaydı Bilgileriniz:

Ad
Soyad
Sicil
Tahsis Kodu 2100

Aylık/Gelir Durumu Aylık/Gelir ödenmektedir.

Aylık/Gelir Türü Yaşlılık Aylığı

e devlet 4a emekli aylık bilgisinde ise aşağıdaki bilgiler yer almakta:

Doğum Tarihi04.12.1967

Sicil No
Aylık Başlangıç Tarihi 01.06.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 65.30
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 63.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 48.36
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 3089
2000 – 2008/10 arası Gün 3013
2008/10 sonrası Gün 2601
Toplam Gün8703
Göstergesi15025
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka

bir kac sorum olacak mumkun ise

-evrak takip te işlem sonuçlanmadı gıbı goruyorum ancak e-devlette işlem sonuçlanmış gıbı algılıyorum hangısı doğrudur?
-e devlet te 4a emeklilik kaydı baslıgı altında bır sure belirtmemişler ( 1 yıl sonra kontrol) bu sgk nın 1 yıl kontrolü dıkkate almadığını mı gösterir

cok teşekkür ederım

oldboy

hayırlı olsun EMEKLİ OLMUŞSUNUZ müracat ettiğiniz sgk müdürlüğüne gidip ne kadar maaş bağlandığını öğrenebilirsiniz.

tskler

su soruya da cvp alabılır mıyım

e devlet te 4a emeklilik kaydı baslıgı altında bır sure belirtmemişler ( 1 yıl sonra kontrol) bu sgk nın 1 yıl kontrolü dıkkate almadığını mı gösterir

Hayır. E devletten kontrol koyulup koyulmadığını anlayanazsınız. Adresinize sgk tarafından emekli olduğunuza dair belge gelecektir. Orada yazar.

Bu süreli veya kontrollü emeklilik, Biz seni emekli ederiz ama emekliliğin boyunca seni süründürürüz.
Sana bu emekliliğini burnundan getiririz
demek gibi bir şey.
Yakında bu Suriyeliler işveren olur bizde yanlarında işçi oluruz..

Emekliliğin kontrollü olup olmadığını öğrenmenin 2 yolu vardır.

1-Başvuru yaptığınız SGK müdürlüğüne başvurup öğrenebilirsiniz.
2-Evinize gelecek emeklilik evraklarında kontrol olup olmadığını görebilirsiniz.

henüz işlemleriniz tam bitmemiştir herşeye sıra gelir oyle bir durum olduğunda sgk size mektup gönderip kontrol ister süresi içinde sgk ye gidip sevk alırsınız hastaneye vergi indirimi süreli ise elbet çağırırlar bence . hastalığınız ne..?

tskler
Parkinson
böbrek yetmezliği-
hiperlipidemi

ilk ikisi geriye doğru ıyıye gıtmeyen hasralıklar
hastane onun için süresiz raporf verdi

merhaba
heyet raporum sureklı ıdı ( % 45)
merkez sağlık kurulu onaylamış ancak 1 yıl sonra kontrol koymus

vergı ındırım yazımı bu sekılde aldıktan sonra emeklılıge basvurabılır mıyım ( 1 yıl sonra kontrol olsa dahı)

Arkadaşım, bende senin gibi raporla emekli oldum, 3 yıl peş peşe muayene tekrarı istendi, son tekrarda ise kontrol şehri kalktı, yapacak bişey yok, sadece kontrol tarine 1 ay kala git müracaatını yap..

merhaba
dun Unkapanı sgk yı aradım
telefona çıkan bayan tc mı ıstedı ve emekli olmussunuız dedi,maaşımı da soyledı
24 hazıran da ılk maaşı alacağız ınsallah

telefonda çıkan bayana 1 yıl sonra kontrol koyup koymadıklarını sordum biraz celıskılı konuştu soyle kı:

siz gelir vergısınden emekli olmuşsunuz

zaten 8700 gununuz var emekli olmuşsunuz

ısrarla benım gelır vergısı raporunun uzerınden 1 yıl sonra kontrol kaydı ıle damgası var dedım

hayır 1 yıl sonra kontrol yok dedı

sanırım zarf elımıze gectıgı zaman gorecegız

merhaba
bugun ssk dan zarf geldı....uzerınde 1 yol sonra kontrole dair hic bir ibare yok....
bu,vergi indirim kâğıdım 1 yıl surelı olmasına ragmen ssk nın kontrol ıstemeyecegı anlamına mı geliyor?
yoksa 1 yıl sonra gidip sgk ya yenı tapor ıcın müracaat mı etmelıyım?

tskler

1 yıl sonra sgk ya gitmenize gerek kalmadı gidipte raporumda 1 yıllık kontrol vardı ne oldu acaba gibi seyler soylemeyin eşeğin aklına karpuz kabugu düşürmeyin
size gelen evrakta süre kısıtlaması koyulmamışsa süresizdir omur boyu emeklisiniz yani ballısınız diyelim hayırlı olsun emekliliğiniz

tskler.....evet sgk dan gelen kâğıtta sure kısıtlaması yok.....yıne de ınsan endıse etmıyor degıl,cağıracagı tutar maaşı keser vs....hazırlıksız yakalanmayalım dıye dusunmustum

kontrol muayenesı

merhaba
hazıran ayında % 45 suresız heyet raporum ıle surelı vergı ındırımı aldım-1 yıl sonra kontrol dıyordu

ancak sgk bildiriminde kontrol suresı konmadı

bu durumda sgk yı arayıp kontrol muayenesı hakkında bılgı almalı mıyım?

yoksa hıc kurcalamasak mı?

raporum ocak 2016 tarihli olduğundan olası bır kontrol muayenesi talebı gelırse yetiştirememekten korkuyorum

forumlarda okuduğum sgk nın bildiriminde kontrol suresı yoksa ıstemeyecegı ancak bır soruşturma vs olursa ısteyecegı yazıyor

sevgili adminler gorusunuz ıcın teşekkür ederım

Üst Alt