Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli engelli raporumu aldım. Devlet memuruyum. Emekli olabilir miyim?

nihat209

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1 yıl süreli engelli özürlü raporu

mrb arkadaşlar

bugün hastaneye gittim ve %40 onaylanmış 1 yıllık engelli raporumu aldım. ama benim hastalıklarım kronik ve iyileşmesi mümkün olmayan. Hastalılar: diyabet+tansiyon+ortopedik rahatsızlık.
bu raporla emekli olabilir miyim
657 devlet memuruyum 21 yıldır çalışıyorum.

nihat209

5510 geçici 4. maddeye göre emekli olacaksınız. Bu hakkı kazanmış durumdasınız. Ama raporun süreli olması emekliliğin de süreli olması sonucunu doğurabilir. Bu bir risk. Ya 1 sene sonra yeni ve sürekli rapor aldıktan sonra emekli olun derim, ya da 1 yılın sonunda da yine rapor alabileceğinizden eminseniz, şimdiden emekli olun, süre bitimine 3 ay kala kontrol muayenesine girer raporu yenilersiniz.

Bülent abi doğru söylüyor riske atma yüzde 55 oranı olan insanlara bile kontrol muayenesinde 40 ı göremeyen çok insan var sgk kafasına göre takılıyor sonradan pişman olma...

diyabet e %40 verip geçiyolar genelde. Şeker hastası olupda engelli raporu almayan tanımıyorum. Bence raporunu süresiz e çevirmeye gayret et başka hastanelere git

21 yıllık memurum bile kontrol muayenesinde maaşının kesilmesi ihtimali var ha ???? şuraya bak bazıları da bana 2008 öncesi memurlara kontrol konmaz diyordu ben en iyisi emekli olmak istediğim yıldan birkaç yıl önce rapor alayım garanti olunca iş emekli olayım ..

Bilgi veren herkeze tşkr ederim.
Ayrıca bende orta düzeyde konuşma bozuklugu var.(kemelik) KBB dr.hiç oran vermedi daha dogrusu heyetde bana sordular kaç yıldır kekemelik var diye vende dedim 6 yaşından belli var. hiç tedavi olmadınmı dedi dr. fiyat yüksek oldugundan olamadım dedim bu yüzden oran vermemiş olabilirlermi kekemelik için
oturanboga
Bülent bey bu kronik süregen hastalıklara neden süreli rapor veriliyor. Hem hast' nin iş yogunlugu artıyor hemde biz magdur oluyoruz.

Aman hocam süreli raporla emekli olmayın derim sürekli raporlar bile çok güvenilir değil zaten riske girmeyin otururlar şekerde engelimi ya felan derler bi yönetmelik değişir sıkıntı

Emekli oldunuz diyelim.Daha sonra kontrol muayenisiyle yeni raporunuz yüzde 39 oldu varsayalım.O zaman emekliliğinizin iptal olur.Peki ondan sonra ne olacak?

login ben şöyle bir plan yaptım meslekte 20 yılımı doldurup yani normal emekliliği de hak edip ondan sonra erken emekli olayım diyorum kontrol de falan bir şey olursa normal emekliliği de hak etmiş olayım en azından ne dersin .

Dogru söylüyorsun ama ben şeker hastalıgını bir zemin hastlıgı olarak görüyorum şeker hastlıgı olan insanda başka hastalıkların ileride cıkma oranı baya yüksek mesela tansiyon, göz, kalp, karaciger, böbrek yetmezligi gibi hastalıklar, şeker hastalıgı dikkat edilmesi gereken tehlikeli bir hastalık

sokrates

Bu isteğinizden ziyade biraz da sağlık durumunuza bağlı.Çalışabiliyorsanız çalışın tabii.Sizin kurum 20 yıla tabii sanırım.

Doğrusu ben de hemen emekli olmak istemiyorum.Ancak 25 yılı da beklemek zor.Yaş ilerledikçe herşey daha da zorlaşıyor.Olmayı düşünürsem de öncelikle kendi işimi kurar ve her türlü olasılığın planlamasını yaparım.

Evet ben emniyette memurum çalışması gereken süreyi tamamlayacağı tarih 2027 olarak gözüküyor dayanabildiğim kadar dayanırım artık dışarıda iş falan kuramam ticarete kafam hiç basmıyor .

sokrates...hocam haklısın ama rahatsızlığın seni çok zorlayan seviyedeyse çok da zorlama bence,çünkü aman idare edeyim dersin bu sefer allah korusun ona ek hastalıklar çıkar ve çok daha kötü olur senin için,süreli rapora çok da takma derim,benim de 2 yıl süreli geldi ama vergi indirimim sürekli emekliliğimde sürekli belki sana da aynısı olur(ha sgk nın kontrol isteme hakkı her zaman var o ayrı konu da)...idare et tabii ki ama neye göre idare onuda düşün derim...kolay gelsin geçmiş olsun..

@deathless idare etmeyip te ne yapacağız baksana yok kontrol yok bilmem insanın sağlığı daha da bozulur en iyisi kendimi garantiye alıp öyle emekli olmak olmazsa engelli raporunu şimdiden alayım bir iki kez kontrole çağırırlarsa sürekliye döner belki o zaman da emekli olurum başka da bir şey gelmiyor aklıma .

Üst Alt