Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli engelli raporu ile ekpss'ye girmek..?

jackanapes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba

1 yıl süreli engelli raporu aldım bu raporu ekpss'ye girmek için kullanmak istiyorum.Ankara'da onaylatmak gerekli mi?yoksa raporumla başvuru döneminde aile ve sosyal politikalara başvurup halledebiliyor muyum.Süreli raporlarda ankara'ya yollamaya gerek olmadığını duydum.

Şimdiden teşekkürler

Benimde raporlarım 1 yıl süreli olarak veriliyor. Bu hastalık böyle imiş. 4 yıldır aynı.

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler engelli olarak tanımlandığından ve mevzuatta engelli memur statüsünde atanabilmek için "süreli" ibareli olan engelli adayların atanamayacağını düzenleyen bir hüküm bulunmadığından ilan edilen kadro için aranılan diğer şartları taşıması kaydıyla atama süresi içerisinde "süreli" veya "sürekli" ibareli engelli sağlık kurulu raporu bulunan adayların atanması konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur.

Dolayısıyla ekpss başvurusu yapabilir ve sınava girebilirsiniz. Tercihleriniz doğrultusunda atanmanız durumunda kurum sizden yeni rapor isteyebilir.

Tabii ki sınava girecem. Başka bir konuda arkadaşın teki emekli isen falan filan yapmış mesela. Hakkımsa girecem tabiki.

Sınava girersin ama atanma durumunda çoğu kurumlar böyle seylere dikkat ediyo büyük oranla sizden yeni rapor isteyebilirler ve ayrica istihdam alanının dolu olmasi gerekiyor.

İş atanmaya kadar gelsinde sonuçta başım şuram buram ağrıyor diye heyet raporu almıyoruz. Sadece iyileşebilir yada kötüleşebilir babında süreli veriyorlar raporlarımı.

Üst Alt