Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 senedir antidepresan kullanıyorum. Askerlik durumum ne olur?
hocam benim f41.9 anksiyete bozukluğu tanımlanmamiş tanım var 1 ay hava değişimi verdiler geri gidicem birliğe
askerden öncede antidepresan kullanıyodum psikiyatriye çıktım selectra 150mg rexapin 2.5mg ve 30 gün hava değişimi verdi ilaçları kullandım hala fayda yok gittiğimde durumum ne olur 1 senedir antidepresan kullanıyorum doktor bana bence sen askerlik yaparsin dedi yapamam dedim durumu anlattım 30 gun hava degisimi verdi şimdi doktor değişmiş kita anket formunda da olumsuz yazıyor yapamaz yazıyor hakkarideyim
@alibaranbal,
Muhtemelen hava değişiminiz tekrar edecektir, komutanlarınızda askerlik yapamaz düşüncesi içindeler, söylediğim gibi hava değişimi tekrar edebilir, yakınlarınız halen devam ediyor sa 3, hastane sevkinde Askerliğe elverişli değildir, seferde görev alır raporu verilecektir.
hocam bizim orda herkes 2ci dönüşünde aldi çürüğü rdm komutanıda dedi ilk hava değişimi ikincide çürük alırsın dedi ikinci seferde almam mümkün değil mi
benim zamaninda askerlik uzundu hava degisimler 2 ay x3 verip sonra veriyorlardi. askere gitmeden yapaiblmeymis askere elverisli degildiri vermezler ertlelerdi
oplumdaki askerlik yapma baskisi askeriyenin sert tutumu dolasiya askere gitmeden bu isleri halletmek zor olutor 30 sene once cok zordusimdi hala zordur eminim ki
durumu cidden kotu olan dogustan sorunlu bi eski okul arkadasim snelerce boyle gidip gelmisti.dogustan ve kesin acik olandurumlarda bile bi kac sene ard arda ereeyeip sonta raorveriyorlardi.kotden gelmis istese gelecej fizisel sorunlu insanalrinaska yoksa koyde bana kiz vermezler diyip doktolarin komutanlarin goz yummasiyla askerligini bitirdi. vucudu sirt tumden yanlikti. hareketeri bile kisitliydi
ben aseri hastyaneye dsmemis olsam usta brligi olarak cok kotu seylere yasayabilie kotu durumlara dusebilirdim
bazensans kadar kismet
antidpresanyon kullniidgi icin degil o halde olundugu icin verilecektir.birileri yanlis anlayabilir.malesefki ulkmizde kafasina gore lac alanlar var xanax falan yesil recete ama basit adpresanlar satiliyor normal.bazi isalar icin bunlari bilincsiz kullmak doktor kontrolundeomadan kullanmak cok kotu sonucardogurabiliyor
hatta bazi bi polar hastalarda durumu kotestirip basaseyler tetikliyebiliyor falan
genel konsuyorum
ilac kullamaktan herturluilac kullamaktan antibiyoic bile agir enfeksyon olmaikca sevmem
ancak ilaclarin ektisini biz geneldekendimiz anlamyiz bizleri takip eden hekimler bunlarin etklerini gorebilirler
biz iylesmedik saniriz ama zati o maclarada degildir cogu kez durumu normalestirmek icindir terapsiz temeldeki sorunlara inilmeden bi yere varmak zor
ilaclar edaviyecevap vereicek yada daha normal bi hale getirmek icin yada yardimci olmakicin kullaiyor
dis pameiz varken anitbiytik yazilinca sis iner de dis tedavi edilmedikce cekilmedikce sorun bitmez gibi
u ilserin fix bi cevabi yok.iyi hisetmiyorsaniz birligekatilmadan once genelde bi konrol olmasi lazim ajsekrik sbuesi bi hastaneye once yoedirmesi lazim onlar blirgekatisin dediysede donunce hastaneye gitmek icin islemlere baslanip doktorla gorusup oyle devam edilir.
otomatk olmaz bi cok durumda bu ilser
4 ay hava degisin sonrasi birligme dondugum cuma falandi sanirim paztesi aiclana kadar baktim ayanamiyırum cekecek gibi degilim oncedensik disini bi kac ay tergis ols derken baktim olmuyor hastaye sevk ettrdim kendimi orda 2 ay daha hava degismi alip sonra elversili degildir ratoru cikti .
istanbuldaki asmpasa deniz hasaesine subem sevk etiginde doktor su an musiyat degilim senin kontrol edilmen laizm ama beniznedecikiyorum normalde birakmazdim seni sif askeri hasyaedesin diye onayliyorum ddi.benim hasaedenakarada hataya sevalip son hava degismin sonrasi hasaye istanbulda yine gondeirldigim heyete cikartilar verdiler
sert de olsalar askeriyede doktorlarda genelde iyidir .kotu insalarkotu hekimerdegilerdir.
hata yapsalarda donulmez falan degildir.
umarim isler istedigin gibi gelisir
ama gelismezse umudumu kaybetme birlige donsen bile bu surec bitti baslamaz yine demek degil
yapamiyorsan olmuyorsa istemiyorsan bu konuyu dile getirip hastayle doktorla goruseceksn
askeri kanunlar degisiyor bundan 30 sene once katgi bozuklukarini kisilik veduydurum bozuklari kadar salamiyorlardi
tio ileriyo kanınlar gelsiyo