Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 sene önce ÖTV'den muaf aldığım aracı nasıl satabilirim?

cem arat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben 2011 model nissan Qashqai aracı almısdım 1 sene önce engelli sağ dizaltı protez kullanıyorum. ihtiyaçtan dolayı arabayı acilen satmak istiyorum. satabilirmiyim ve nasıl satabilirim neler yapmam lazım. yardımcı olursanız çok sevinirim.

iki şekilde satabiliriniz ya ötv den muaf aldığınız aracın ötv sini ödeyip normal bi kişiye satabilrisiniz yada yine engelli bi kardeşimze satabilirsiniz saygılar...

burda alıcı bulabilirsin aracına istediğin fiyatı, resimlerini, özelliklerini yazarsan tabii

Arkadaşlar araba çok temiz 26000 km kazası falan yok ufak tefek çizikler var pasta ile gider. benzinli nissan qasgai 1.6 tekna m/t. tam 1 senelik araç, arabada yok yok kısaca arabanın resimlerinide bugün yarın korum siteye. fiyatı da araştırdıkdan sonra yazacam çünkü engelli bir arkadaşa vereceğimiz için ötv ne kadar düşecek arabanın şuan ki fiyatı nedir bilmiyorum. o yüzden en uygun fiyatla satmayı düşünüyorum arkadaşlar.

Sakat kişiye ÖTV'siz satabilirsiniz, ama sakat olmayan birine satarsanız, başta ödemediğiniz ÖTV'yi ödemek zorunda kalırsınız.

Not: 1 + 4 yıl dolmadan yeniden vergi istisnalı araç aşamazsınız.

Pekı bu ötv yi nasıl hesaplayacağız. İlk alınan tarih deki fiyat mı yoksa şimdi ki fiyat mı aracı alalı 1 sene oldu

15.2. İlk İktisabında İstisna Uygulanan Taşıtlarda Vergileme

ÖTV Kanununun 15 inci maddesinin 2 numaralı fıkrasının (a) bendi hükmü gereğince, (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tabi olanların ilk iktisabında ÖTV istisnasından yararlananların, bu taşıtı istisnadan yararlanmayan bir kişi veya kuruma devretmesi halinde, bu devir dolayısıyla istisnadan yararlanmayan ve adına kayıt ve tescil işlemi yapılandan, ilk iktisaptaki matrah üzerinden, kayıt ve tescil tarihindeki orana göre, bu tarihte tarh ve tahakkuku yapılacak olan ÖTV tahsil edilecektir.

Anılan maddenin 3 numaralı fıkrasının Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden, bu işlemde vergileme, alıcının beyanname vermesi suretiyle yapılacaktır. Buna göre ilk iktisabında istisna uygulanan motorlu taşıtların, istisnadan yararlanmayan kişi veya kurumlarca iktisabından önce, alıcılar tarafından (2A) numaralı ÖTV beyannamesi düzenlenerek, bu işlemin yapıldığı yerde tek vergi dairesi varsa bu vergi dairesine, birden fazla vergi dairesi varsa motorlu taşıtlar vergisi ile görevli vergi dairesine verilecek ve vergi ödenecektir. Beyannamede matrah olarak, aracın istisnadan yararlanılarak ilk iktisabındaki matrah; oran olarak ise istisnadan yararlanmayan alıcının iktisabı tarihinde geçerli olan oran yazılarak vergi hesaplanacaktır.

Ancak ilk iktisabında istisna uygulanan söz konusu taşıt araçlarının, veraset yoluyla intikallerinde ve 5766 sayılı Kanunun 19 uncu maddesinin (f) bendi ile eklenen hüküm uyarınca Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi çerçevesinde istisnadan yararlananlar adına kayıt ve tescil edildiği tarihten itibaren 5 yıl tescilli kaldıktan sonra elden çıkarılmasında bu hüküm uygulanmayacaktır. Aynı şekilde Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı fıkrası kapsamında istisnadan yararlanılarak iktisap edilen araçların veraset yoluyla ÖTV uygulanmaksızın varislere intikal etmesi ve murisin istisnadan yararlandığı tarihten itibaren 5 yıllık sürenin bitimine kadar varisler adına kayıt ve tescilli kalmak koşuluyla üçüncü kişilere satışında da ÖTV uygulanmayacağı tabiidir."

Araç fotolarını ve fiyatını koyarsanız inceleme fırsatımız olur çünkü bende araç alma arifesindeyim! %91 raporum var!

1,2 gün içinde resimlerini çekip koyacağım ve piyasasını araştırıp fiyatınıda yazacağım arkadaşlar. fazla bir fiyat vermek istemiyorum çünkü bilmediğim için

Üst Alt