Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Ocak 2019 tarihinde yeni ÖTV üst limit ne kadar olur?

okan2004

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
31 Aralık 2018 PAZARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 30642 (3. Mükerrer)
TEBLİĞ
Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 5)
MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;
a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “200.000 TL’nin” ibareleri “247.400 TL’nin” şeklinde,
b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “200.000 TL’yi” ibaresi “247.400 TL’yi” şeklinde
değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2019 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

________

Arkadaşlar 1 ocak 2019 tarihinde yeni ötv üst limit ne kadar olacak bilgisi olan var mı? yada daha çok erken mi?

Üretici Fiyatları endeksi bu ay çıkan oran civarında olursa yani %14, 2019 yılı için limit 230 bin seviyesinde olur.

ÖTV Kanunu'na göre:
(...)
Birinci fıkranın; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan kesirleri dikkate alınmaz. Bakanlar Kurulu, bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkilidir

denilmektedir.

max %10 yaparlar bence.
Büyük ihtimal sene sonu tefe tüfe oranı %10 nu geçer ama aynı oranda limiti artırmazlar sanırım.

boşuna kasmayn arkadaşlar 3-5 seneye kalmaz Dacia bile alamayacaksınız elinizdeki raporlar ile

Yeniden değerlenme oranı neyse artışta o oranda olacak, yeniden değerlendirme oranı da Kasım ayındaki bir önceki yılının kasım ayına göre oluşan üretici fiyatları endeksteki artış esas alınıyor. Bu oranı bakanlar kurulunun %50 oranında arttırma yetkisi var.

Arttırmazlar bence de ... Yakında bu raporlarla bisiklet bile alamayacağız

aynen bu döviz artışı ile oyuncak araba alırız artık :)

Bence herkes Cimer e mesaj yazsın. Yasa açıklanmadan önce algı oluşturmalıyız. Limitidin en az 400 bin tl olması lazım. Ve zorunluluk 3 seneye insin. Ticarî taksilere ve şehit yakınları için üst limit yok. Ve limit 3 yıl. Engelliler içinde aynı haklar verilsin...

nihatben haklısın kardeşim

Yenı otv ındırımı bızlerı etkılıyormu . ?

Tiguan comfortline gibi otv si %50 olan araçlarda ötv 15 ouan düştü. Ve alinabilinir araçlar statüsüne girdi. Bu şekilde etkiliyor ama indirim oranıda %35 oldu tabiki

nihatben

Yani alınabilecek araçlar arttı ama buna karşılık ÖTV'nin düşmesi sebebiyle ödenen meblağlarda arttı.

12 aylık ortalama 23.73 çıktı. 1 ocakta üst sınır eğer bakanlar kurulunda arttırılmazsa 247.460tl oldu.

12 aylık ÜFE ortalaması %23,73 oldu. C.başkanı bu oranı %50 nispetinde artırmazsa 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile üst limit 247.460.-TL olacak.

Üst limit, Ekim ayı (yıllık) enflasyon oranına göre mi karar verilecek ?
Ekstra bir artırım olmazsa, yeni limit [FONT=sans-serif]247.460 TL olacak[/FONT] diyorsunuz ?

Ekim ayı 12 aylık ÜFE ortalamasına göre verilecek. %50 olarında artırılmaz ise rakam bu şekilde olacak.

Yeni limit 1 ocaktan itibaren geçerli. Ama 1 ocak resmi tatil

Merhaba arkadaşlar. 2017 de satın aldigim aracım 2 ay önce pert oldu ve hurdaya ayırdım. 2018 de geçerli sınır 200 bin tl olduğu için aynı arabayı alamıyorum. Bütün ümidim 2019 için hükumetin açıklayacağı engelli araç alım sınırının ne olacağı. Açıklanan Üfe oranı 250 bin tl yi gösteriyor. Benim araç şu an itibarıyla 285 bin tl civarında. Şimdi acaba hazır ötv 15 puan düşmüşken bi alt donanımını alıp yoluma devammı edeyim? Yoksa yeni yıla girdiğimizde yeni limit çercevesinde değerlendirme yapıp o anki imkanlar dahilinde ne alabilliyorsam onu mu alayım tam bilemedim. Belki döviz biraz daha düşer ve fiyatlarda düşer mi? Yoksa hazır ötv 15 puan düşmüşken direk bizim alım sınırı içinde olan aracı hemen alsammı? Bu konuda fikri olan varmıdır? Ayrıca resmi olarak 2019 yılı için geçerli limit ne zaman açıklanır ? Kafamda deli sorular

ben bugun anlaştttım nıssan x tralle kaporamı verdım ayın 19 araba almam hakkım var işlemlere baslıyacam

2019'da Otomobil almayı düşünenlere YDO'dan kötü bir haber daha

Arkadaşlar malumunuz olduğu üzere bende dahil bir çok arkadaşımız 2019 yılında araç almayı planlıyoruz ve 2019 yılında geçerli olacak YDO (Yeniden Değerlendirme Oranı) nın açıklanmasını merakla bekliyorduk, aslında ön görülerimiz oranın %25 civarında olacağı ve tahminen araç alım sınırının yaklaşık 250.000 TL bandına yükseleceği yönündeydi ancak Maliye Bakanı bu gün bir açıklama yaparak ''Yeniden değerleme oranını optimum çözümle belirleyeceğiz'' dedi yani bakanlar kurulu muhtemelen bu oranı %50 indirme yetkisini kullanacak ve muhtemelen söz konusu rakam 225.000 TL civarında kalacak.

Şahsen almayı düşündüğüm yeni mercedes a serisi 1.6 dizel en boş versiyonu 264.000 TL yani benim için artık hayal, diğer arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. Kazasız belasız kullansınlar. Ben euro'nun düşmesini bekleyeceğim... tabi düşerse...

kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ha...ranini-optimum-cozumle-belirleyecegiz/1303278

nihatben

Şuan bayilerin elinde 100 bin araç stoklarında bitiremediler, ötv indirimi ile 2 ay içerisinde 150 binlik stoktan 50 bin araç satılmış, firmalar ötv indiriminin 6 ay daha uzatılması için talep de bulunacağını stoklarını eritmek istediklerini duydum radyo pragramından, bence önümüzdeki yıl artacak olan fiyatı beklemeniz sizin yararınıza olur, belkide almak istediğiniz aracı alabilirsiniz, hakkınız da hayırlısı olur inşaallah...

aysn41

pekı yenı yılda araç fıyatlarında artış olmayacak mı ???

Firmaların Ellerinde bir sürü stok aracı var onu yıl sonunda kadar eritemezler.
Yeni rakamla birlikte 2018 yılı fiyatları ile araç alınabilir.
Ama burda yazılanları görünce yeni rakamında bize yaramıycagını görüyoruz, emeği geçen herkesin ellerinden öpüyorum :/

emak

2018 model araç ile 2019 model araç arasında elbette fiyat farkı olacaktır, tahminen en az 50 bin araç elde kalır.

nihatben

Burada cevabınız bilmediğimiz soruları vermemiz zor.

Ama mantıken çıkarım yapacak olursak:

1-ÖTV inidirim fırsatı devam eder mi? Hem stoklar için hem de seçim için 2-3 ay daha devam edeceğini düşünüyorum.
2-Araç fiyatları yükselir mi? 2019 modeller için yükselir. Ama mevcut stoklar için yükselmez kanımca.
3-Yabancı Para artışı olur mu? Şuan seçimlere kadar kurun bu şekilde kalacağını düşünüyorum. Olsa de kısıtlı olabilir. Ama bu biraz kumar. Yine bir Amerika ile ters düşme durumunda yani Dış kaynaklı şoklar olabilir ama bunu öngöremeyiz.
4-YDO ne zaman açıklanır? Aralık sonu.
5-Oran ne olur? Ben dahil birçok arkadaş, Cumhurbaşkanı yetkisi ile YDO %50 artabilir düşünürken, yukarıda arkadaşlar Bakan'ın açıklamaları ile %50 düşeceğini var saymış. Buda bir kumar. Ama şimdi ben mevcut haline yakın olacağını düşünüyorum. Oda %20-%25 arası. Yani sınır 240.000-250.000 TL olur diye düşünüyorum.

Sonuç? Ben sizin yerinizde olsam, ekim sonu aralık ayını beklerdim. Araç kampanyaları daha fazla oluyor. Ve yeni yıl girmeden alırdım. 285.000 TLlere sınırın çıkacağını düşünmüyorum. MTV gibi bir kaygınız da yoksa, direk alır geçerim. Bu şekilde kumar dediğim riskleri de almamış olurum.

olay çok tepki çektiği için ydo %50 arttırılabilir diye düşünüyorum.

2018 modellerin bu sene bitmesine imkanı yok. eğer şubat marta kadar beklenirse 2018 modeller çok daha uygun fiyata alınabilir.
Ama risk dolar kuru.dolar heran yine artabilir.

StratoS Cevabın için teşekkür ederim. Hee halukarda aralık ayini bekleyeceğim. Fakat aralik sonu ydo yu açıklasalar ve ydo aynı oranda seyir ederse ve ötv si %50 ye tekabbul eden araçlardaki 15 puan lık indirim zamanını da kaçırırsak, 2019 a girdiğimizde, aralık ayında alabileceğim aracı alamayacağım.

Umarim ki, Ydo en düşük 280 gibi çıkar ve euro biraz daha düşer, 2018 model araçlar bayilerinde ellerimde şişer ve biraz daha bize avantajlı bir durum oluşur. Geçmiş yillara baktığımda ocak ve şubat ayı otomobil fiyatlarının en taban yaptığı zaman dilimi. Günde 4 defa ydo açıklanmışmidır diye forumlari ve google dan arama yapıyorum.. Gözümüz yok öyle 3000 /4000 cc lik araçlarda. Yapacak bir sey yok. Gözümüz huketimin açıklayacağı kararda

Kaldiki zaten bize uygulanacak olan istisnai durumdan devlet herhangi bir zarara uğramayacak. Kdv kazanacak. Biz devletten bize bedava araba versin de demiyoruz....

Yok yok, eğer engelli hakları konusunda da lastik patlatirlarsa güç kaybederler. Yerel seçim afiresine denk gelmesi bir ihtimal avantaj olabilir

Üst Alt