Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1.6 motor hacminin üzerindeki araçlarda MTV ödeniyor mu?
%40 engelliyim. Mevcut 1.6 motor arabamı satıp 2.2 çift kabin tata xenon almayı düşünüyorum. 1.6 motorun üzerindeki bu araçlarda MTV ödüyormuyuz acaba?
GTİP nun 87.03 pozisyonundaki motor silindir hacmi 1.600 cm3 ü aşmayan, 87.04 pozisyonundaki motor silindir hacmi 2.800 cm3 ü aşmayan ve 87.11 pozisyonundaki araçların Malul ve engellilere beş yılda bir defa ilk teslimi bazı şartlarla ÖTVden istisna
buna göre 2.800 cm3'e kadar ticari araç ÖTV'den muaf olarak alınabilir diye düşünüyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
1600 veya üstü araçların ikinci el alımlarında 5 yıl satamama mevzuatı geçerli mi acaba? Yoksa ikinci el alımlarda dilediğimiz zaman satabiliyor muyuz?
ÖTV istisnası ile alınarak üzerinde 5 yıl şerhi varsa, araç el değiştirse de bu 5 yıl süresi geçerlidir. Ama araç alırken ÖTV istisnası söz konusu olmamışsa, tabii ki satış için hiç bir süre kısıtlaması da olamaz.
1. aracı 5 yılını doldurmuştur daha sonra 2. aracı almıştır
ayrıca babamın 2000 model tata 4*2 çift kabini var araba tamamen dandik elinde kaldı 14500tl almıştı 7500 tl veriyorlar daha 32000 km de kullanan biri olarak yazıyorum beklediğini bulamazsın görüntü 10 numara ama....
hayır araba vergiden düşük halen ikisinede vergi ödemiyor sadece ilk arabası avrupadan geldi 7 yıl olmuş satamıyor kendiside zaten yenisini alırken eskisi 5 yılı doldurdu diye alıyor fakat satmaya gelince 10 yılı doldurması gerektiğini öğreniyor ikiside elinde şu anda hatta satacak arabayı engelliden engelliye satması gerekiyo arabayı ayrıntılı olarak yeni bi konu açacağım özelliğini yazacağım opel