Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1-2 derece mitral yetmezlik, 2. derece aort yetmezliği ve sol ventrikül hipertofisi.?
Hocam sizinki hafif derece olduğu için %10 dan fazla vermezler sanırım.
Ama yinede bir şansınızı deneyin.
Hipertansiyon olduğunuda söyleyin,%10 puan ordan gelir.
hipertrofi varsa ve bunuda kardiolog belirtirse dahiliye 20 verir ancak bunu kardioloğun raporda belirtmesi gerekir yani önce kardioloğa gidin durumu izah edin yoksa belirtmeyebilir daha sonra dahiliyeye gidin
Kardiyolog sol ventrikül hipertofisi var dedi tanıya da kalp kapak hastalığı+HT yazdı zaten..yorum için tşkler
mitral yetersizlik:1-2 derece
aort yetersizlik:2 derece
bir de sol ventrükül hipertofisi var onun oranı %20 olduğunu cetvelden okudum.Diğerleri için oran ne olur bilen varsa yardım istiyorum
atrkadaşım (lvh) yani sol ventrikül zaten tansiyona işaret eder sana dr tansiyondan ayrıca oran vermez burdan alacağın oran 20 olur diğer kapak yetersizliklerinde hafif düzeyde ordanda 10 alabilirsin ancak kapak hastalıklarında ef değeride önemli yani sen bu durumda sadece bu rahatsızlıklardan 40 alamassın gibi görünüyor
tanıda sadece ht yazıyorsa 10 alırsınız size demiştim doktorunuzun lvh diye belirtmesi gerekir bu durumda 10 + 10 olabilir yada 20+10 olabilir dr hafif kapak yetersizliği derse 10 olur