Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1-2 derece mitral yetmezlik, 2. derece aort yetmezliği ve sol ventrikül hipertofisi.?

parzanda

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,mitral yetmezli 1-2 derece,aort yetmezlik 2 derece ve sol ventrikül hipertofisi olan bir hasta % kaç rapor alır.

Ef % 65

Geçen yıl EF % 60 çıkmıştı şimdi % 65 ama o sabah hipertansiyon hastası olduğum için tansiyon hapını içmeyi unutmuştum ve çarpıntımda vardı.

Hocam sizinki hafif derece olduğu için %10 dan fazla vermezler sanırım.
Ama yinede bir şansınızı deneyin.
Hipertansiyon olduğunuda söyleyin,%10 puan ordan gelir.

Tanıda zaten kalp kapak hastalığı ve HT yazıyor Aort 2.derece Class 2 olmuyor mu

Klas 2 iseniz alacağınız oran %30
Hipertansiyondan %10 alırsınız
Başka bir rahatsızlığınız yoksa bunlar %37 yapar.

Kapak hastalıklarında sol ventrikül hipertofisi olunca hipertansiyona %20 veriliyor yazıyor cetvel de

Eğer %20 veriliyorsa raporunuz %40 ı geçer.
En yakın rapor vermeye yetkili hastaneye başvurmanız gerekiyor.

hipertrofi varsa ve bunuda kardiolog belirtirse dahiliye 20 verir ancak bunu kardioloğun raporda belirtmesi gerekir yani önce kardioloğa gidin durumu izah edin yoksa belirtmeyebilir daha sonra dahiliyeye gidin

Kardiyolog sol ventrikül hipertofisi var dedi tanıya da kalp kapak hastalığı+HT yazdı zaten..yorum için tşkler

mitral yetersizlik:1-2 derece
aort yetersizlik:2 derece
bir de sol ventrükül hipertofisi var onun oranı %20 olduğunu cetvelden okudum.Diğerleri için oran ne olur bilen varsa yardım istiyorum

atrkadaşım (lvh) yani sol ventrikül zaten tansiyona işaret eder sana dr tansiyondan ayrıca oran vermez burdan alacağın oran 20 olur diğer kapak yetersizliklerinde hafif düzeyde ordanda 10 alabilirsin ancak kapak hastalıklarında ef değeride önemli yani sen bu durumda sadece bu rahatsızlıklardan 40 alamassın gibi görünüyor

Mitral hafif 10 verdi diyelim aort 2 derece orta yetmezli bunada ayrıca verilmezmi?yoksa aort ve mitral tek bir ölçüde değerlendirilir.

tanıda sadece ht yazıyorsa 10 alırsınız size demiştim doktorunuzun lvh diye belirtmesi gerekir bu durumda 10 + 10 olabilir yada 20+10 olabilir dr hafif kapak yetersizliği derse 10 olur

Üst Alt