Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum. Maliye raporum eski diye çağırdı!?

@kamil55 sizden kesin yeni rapor isterler diye bir şey diyemeyiz normalde vergi indirimi sürekli olan bir kişiden emekli olurken yada sonradan tekrar rapor istemez sgk

Ama sgk istediği zaman istediği kişiyi kontrol amaçlı hastaneye sevk edebilir zaten rahatsızlığınız daimi ve devam ediyor ise endişe etmenize gerek yok

sgk nın maliyenin sanki hiç işi yok, dünya kadar vergi kaçıran sgk primini düşükten ödeyenler doluyken gelirler engellilerle uğraşırlar, ne yapsak da bunlara maaş vermesek verdiklerimizi de geri alsak.

İyide şimdi 2000 yılında aldığım raporu bugün düşük vermezlermi özürlü ölçülerini değiştirdiler sonuçta

Emeklilik kontrol muayenesi

Merabalar

Ben 2014 yılında ileri derece işitme kabıyla yuzde 43 özürlü raporuyla emekli olmuştum. 6.5 yıl maaş aldıktan sonra SGM Unkapanı tarafından 2.kez kontrol muayenesıne çağrıldım.Muayene siresi 3 aydı .Daha 2 ay dolmadan emeklı aylığımı durdurmuşlar.O sırada hastane aradı benden 200 TL rapor ücreti istendı.çünkü aylık durdurulduğu için sağlık hızmette durdurulmuş. 3 gün sonra rapor sonucu bellı oldu. Yuzde 70 verıldı.

Size sorum ;

1- Yuzde 43 oranıyla emeklı olduktan sonra 2.kontrolde yuzde 70 verılmış olması emeklı aylığımı arttırır mı?
2 - 200 TL rapor ucretını SGK dan nasıl gerı alabılırım. ?
3- Oran yükseldığınden vergı ındırımde yukseldığı için raporumu Gelirler Idare başkanlıga mı teslım etmem gerekıyor yoksa çalıştıgım işyerındekı IK ya versem olur mu?

Teşekkürler.

Astronot Emekli aylığına etkisi yok Rapor paranı geri alabilir misin bilmiyorum ama bilen cevap verecektir çalışıyorsan iş yerinden gerekli evrakları iste vergi dairesine kendin teslim et bildiğim kadarı ile 2. grup ek ücret alacaksın oda çok fazla değildir tam ne kadar bilen arkadaşlar yazar mutlaka 100 tl civarı veya biraz üstü olabilir

Engelli Raporu Onay Süreci

Merhaba Arkadaşlar .

6.5 yıldır SSK Emeklisiyim. 20 Temmuzda gelen yazıda kontrol muayenesine gitmem gerektiği aksi taktirde aylıklarımın durdurulacağını belitmiş. Hastaneye randevu anca 02 Eylul tarihine verdiler. Muayene devam ederken maaşım durdurulmuş. Muayene 17 Eylül tarihinde sonuçlandı. ve yuzde 70 engelli kararı verildi. Hastane SGK unkapanı ya raporu yollamış.Sorunm şu ; Ne kadar sürede SGK de rapor işlemleri bitirip aylık bağlarlar ?? En son 8 Eylul tarihinde aylık durdurulmuştu.

Astronot
Benim en son 5 eylül tarihli kontrol muayenesini, 11 haziranda yaptırdım. 30 haziran hastane sgk ya, 14 temmuz sgk Ankara gib e göndermiş.
1 eylülde maaşım kesildi, halen bekliyoruz, e devlet Dys ekranını takip ediyoruz.

atilla3500
[FONT=sans-serif]Muayene devam ederken aylığınızı neden kesmışler ? Bana da yaptılar aynısını. Ne olacak bu iş muayenemış bitmiş .Beklıyoruz. Ekimde mı Aralıkta mı aylık bağlarlar ?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ayrıca ALO170 e sordum. Bır SGK yetlkılısı ' HASTANENIZ MUAYENE SONUCU BILDIRDIKTEN SONRA AYLIGINIZ DURDURULMUŞTUR' Ne alaka dedım . Benım muayene 17 Eylulde bitmiş. Aylık ondan önce durdurulmuş. Hastaneye sordum . Dedıler kı biz bir sey bıldırmedıık . Sadece raporunuzu SGK yolladık o kadar..[/FONT]

Astronot
Maliye nin gönderdiği genelgede kontrol tarihinden önceki 3 ay içinde, sevkini alıcan kontrol muayenesi yaptıracan, ankaradan onayı gelirse maaşın kesilmiyor. Diğer her türlü kesiliyor 3 ay içinde sen herşeyi halletsen de Ankara çok yoğun süre içinde cevap gelmiyor. Artık bekleyeceğiz.

atilla3500
Azami bekleme süresini bilebilsek iyi olurdu. Umarım en kısa sürede aylığımıza kavuşuruz.

2012 yılında sürekli raporum yüzde 40 ve vergi indirimimde yüzde 40 sürekli var 2026 yilinda emekli olabiylrum.o tarih geldiğinde benden de isteyecekler mı acaba ?teşekkürler

samedo99
Mevcut rapor ve vergi indirimi ile başvurabilirsiniz.
Onu emekli olunca sgk'nın göndereceği emekliliğin ile ilgili yazıda göreceksin. Kontrol şerhi varsa tarihini sana bildirecektir. Herhangi bir şerh koymamış ise emeklilik süreklidir.

Raporda ve vergi indirimi süresiz olduğundan normal şartlarda emeklilik sürekli olur. Ama sgk önce normal emekli eder, herhangi bir kontrol koymayabilir, ömür boyunca da kontrole çağırmaz. Yada emekli olduktan 3-5 yıl sonra bir bakmışsınız sizi kontrole çağırıyor. Yani biraz kısmet işi😀

Üst Alt