Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu, psikoz ve anksiyete teşhisleri aldım. Malulen emekli olabilir miyim?

Ayhan1986

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Tsk'da Uzman Çavuş olarak 9 yıl, 11 ay, 23 gün (Şırnak, Hakkari, Mardin) gibi Doğu illerinde görev yaptım.
Son beş yıldır Psikolojik tedavi görüyorum ve tam teşekküllü askeri ve sivil hastanelerde yatışım oldu, şimdiye kadar 6 farklı hastanede yattım, her birinde 17 ile 20 gün arasında yatarak tedavi gördüm, Tedavi sonrasında bütün yattığım hastaneler bana 1'er ay istirahat raporu verdiler.
İlk yattığım Erzurum Asker hastanesi bana (UYUM BOZUKLUĞU Tanısı KOYDU) Ve 1 ay istirahat Raporu ve İlaç reçetesi verdi. Bunun üzerine Bağlı olduğum birliğim silahıma el koydu. Aradan 3 ay geçti Aynı Hastane 1 Ay daha İstirahat verdi, Ve silahlı görev yapamaz raporu verdi.
Sonra beni silahlı görev yapamaz dendiği halde benim Tainimi HAKKARİ YÜKSEKOVAYA Çıkardılar, Oraya gittim 40 gün çalıştım, Ve operasyonda bunalıma ve ağır depresyona girdim, Ve Beni Devlet hastanesine kaldırdılar, Uzm Psikiyatri Doktor bana (Ağır strese bağlı ve UYUM Bozukluğu Teşhisi koydu ve İlaçlarla birlikte bana 1 Ay Hava değişimi verdi,
Hava değişimi bitiminde Bağlı olduğum birliğim Kıta anket formuyla beraber beni Tam teşekküllü Sivil Hastaneye sevk etti, Gittiğim hastane Kıta anket formunu okuduktan sonra Hemen yatışımı verdi, Ben de Doktorlara yatmak istemediğimi kapalı alanlarda bunalıma girdiğimi söyledim, Onlar da yatmazsan Polis zoruyla yatırırız dediler, Ben de bağararak sinirli ne kadar yatacam dedim, Onlarda 10 gün dediler, ben de kabul ettim ve yattım,
Aradan 10 gün geçti beni konseye çıkardılar ve 10 gün daha yatacaksınız dediler Çıldırdım. Elim kolum bağlı 10 gün daha yattım, Ve Bana F29 ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ Tanısı Koydular.
Bu Ruh sağlığı hastanesinin bana vermiş olduğu ilaçlar çok ağır geliyordu (AKİNETON, RİSPELDAL) Gibi ilaçlar yazdı. Ve 1 ay Hava değişimi verdi, Raporum bitince tekrar gittim ve 1 ay daha Hava değişimi verdiler Ve Doktorum bana 1 ay Sonra gel seni MALÜLEN Emekli yapalım dedi, Aradan 1 ay geçmeden benim Tayinimi yine çıkardılar,

Aradan 2 yıl geçti Tabi ilaçlarımı Hala kullanmama rağmen (SABAHLARA KADAR UYUYAMAMA, YERİNDE DURAMAMA, YERİNDE OTURAMAMA, SİNİRLİLİK, GÜVENSİZLİK, KULAK ÇINLAMALARI, SIK SIK KABUS GÖRME Vb Gibi Problemler Yaşıyor ve halada şuan bu problemleri yaşıyorum.
Şimdi Tayin olduğum yeni birliğim beni yine Asker hastanesine sevk etti, Hastaneye gittim yatışımı verdiler, 17 gün yatırdılar konseye çıktım, 1 ay Hava değişimi verdiklerini ve bitiminde tekrar Hastaneye Gelmemi söylediler. Verdikleri Raporda (F41. 9 ANKSİYETE BOZUKLUĞU TANISI KOYMUŞLAR)BU NEDEMEK OLUYOR Anlamını bilmiyorum, Benin Raporum bitti ve şuan Hastanede yatışımı verdiler 6 gündür Hastanede yatıyorum, bazı ilaçlarımı değiştirdiler, Günde 5 farklı ilaç kullanıyorum,

MALÜLEN EMEKLİ OLMAK İSTİYORUM BU MÜMKÜN MÜ?
Bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana bilginize yardımcı olun, 5 Yıldır böyleyim içim dışım ilaç oldu, Lütfen rica ediyorum yardımcı olun, Kendime zarar vereceğim kaçkere intihara kalkıştım

Ayhan1986

Size koyulan teşhisler (organik olmayan psikoz ) malulen emekli olmanıza yeterli.

Anksiyete bozukluk,kaygı bozukluğu anlamına gelir.

Yatışlarınızı beyan eden epikiriz raporları ile birlikte başvurunuzu yapabilirsiniz...

her halukarda malülen emekli olursunuz. hiç kafaya takmayın. ben rapor alıp bu hastalıktan sebep ekpss ye girdim ve yüzde 45 rapor aldım bu raporda sizi malulen emekli etmeye yeter artar bile:)

Geçmiş olsun. Anksiyete bozukluğunda sağlamaya bilirsiniz. Psikoz ve uyum bozuklugundan sağlanabilir. Teşhisleriniz değişkenlik göstermiş komutanlarınızın ve doktorlarınızın kararı neticesinde bu sonuca ulaşmak gerekir.

(f41.9 anksiyete bozukluğu) malülen emekli olabilirmiyim

Arkadaşlar mrb benim anlamadığım konu şu, Bana son 5 yıldır Askeri ve sivil hastanelerin koymuş olduğu teşhisler Şunlar 1.İlk gitmiş olduğum Asker Hastanesi bana(UYUM BOZUKLUĞU) Tanısı KOYDU.Aradan 3 yıl geçti Sivil hastane ( Ağır strese bağlı depresyon ve UYUM BOZUKLUĞU TEŞHİSİ koydu, 1 Ay sonra gitmiş olduğum Başka bir Hastane bana (F29 ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ) Tanısı KOYDU. Tabi bu arada gitmiş olduğum bütün hastanelerde 1'er aya yakın Yatışım oldu ve Son olarak sevk olduğum Hastane Bana (F41.9 ANKSİYETE BOZUKLUĞU TEŞHİSİ KOYDU. Sizlere sormak istediğim şu, Doktorların son olarak bana koymuş oldukları (F41.9 ANKSİYETE BOZUKLUĞU BENİM MALÜLEN EMEKLİ OLMAMA YETERLİMİ BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM.YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK TŞK EDERİM.

Bence SEN ÖNCE alabilirsen DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORUnu(oranlı ve yüzdeli) al. Sonra malülen emekli olabilirsin veya olamazsın diyebiliriz çünkü burda yazdığın hastalıklar yüzeysel oluyor yani NET OLMADIĞI için.

ŞİMDİ NE DERSEK DİYELİM sonuçta DOKTORUN NE YAZACAĞI önemli olan.

Mrb arkadaşlar, Öncelikle yardmc Oldunuz ve bana vermiş olduğunuz cevaplar için çok TŞK EDERİM.Hatırlarsanız ben uzman çavuştum ve 5 yıldır psikolojik tedavi görüyorum Ben 1 Hafta önce hastaneden taburcu oldum.Beni 27 gün hastanede yatırdılar,Piskiyatristlerin Bana vermiş olduğu Sağlık Kurulu Raporunda"JANDARMA GENEL KOMUTANLINDA GREV YAPAMAZ" YAZIYOR.Bu ne anlama geliyor?Emekli olmama yeterlimi?

Sınıfın jandarma idi sanırım?
Jandarma genel komutanlığı ile ilişiğin kesilmiş,

Ancak Türk silahlı kuvvetlerinde görev alamaz denilmemiş, ?

Sanırım jandarma genel komutanlığında görev alamaz kararı yeterlidir olacaktır?

Emeklilik için sağlık kurulu tekrar değerlendirecek.

Ayhan1986

E-devlet / sağlık bakanlığı / TSK raporları

Burdan belki bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ayhan1986

Emekli olmak için hastane yatış şartı neden olsun,

Öyle bir şey yok rahat olun...

Arkadaşlar mrb herkese geçmiş olsun ALLAH ŞİFALAR VERSİN, Ben sizlerden eşimin rahatsızlığından dolayı malüliyet hakkında bilgi almak için rahatsız ettim, Eşim Uzman Çavuş, "psikotik" adlı kullanıcı polis arkadaş gibi aynı hastalığa yakalandı, Eşim Askerliği hariç olmak üzere 10 yıl boyunca Uzman Çavuş olarak Şırnak, Hakkari gibi Güneydoğu bölgelerinde görev yaptı, Eşimin çok sayıda bu hastalıkla ilgili yatış ve raporları mevcut ( Gata, ve iki farklı Tam teşekküllü Eğititim Araştırma hastanelerinden+ Ruh Sağlığı Hastanesinden ) Eşime en son verilen Sağlık Kurulu Raporunda " A, B ve D" Dilimleri verildi, İbarede TSK'da GÖREV YAPAMAZ denildi.Eşim 20.10.2008'de İzmir ESKİ FOÇA Diye adlandırılan yerde Eğitime alındı. Akabinde Şırnağa görevlendirildi, 5,5 yıl Komando olarak ilk görev yerini bitirdi, Konuyu uzatıp sizinde vaktinizi almak istemiyorum, Buraya kadar sağlık durumunda hiçbir problem yoktu Hep operasyonlara gidiyorlardı çok sayıda arkadaşlarını kaybetti çatışmalarda.Oradan Başka bir Komando Birliğine Tayini çıktı eşimin. 2014 yılında bu hastalığa yakalandı.İlaç tedavileri alsada etki etmedi.En son 2018 yılının sonunda Tazminat ve oyak yatırımları dahi tarafımıza hiçbir hak verilmedi ve eşimin sağlığından dolayı Sözleşmesini fesih ettiler.Bizde mahkemeye verdik ve mahkemede Eşimin Hastaneye sevk edilmesini ve bu doğrultuda Verilecek olan Rapora göre Emeklilik işlemlerinin + Bu zaman zarfı içerisinde geriye dönük Maddi manevi Hak ve özlük haklarının yerine getirilmesine Hükmetti.Elimizdeki en son SAĞLIK KURULU Raporunu "2021 NİSAN'nın Sonunda Verdiler.PSİKOTİK,KKELEBEK,OTURANBOĞA ve bilgisi olan diğer arkadaşlar Lütfen bu konuda bizi aydınlatırmısınız, Eşimin bilgilerini yazıyorum..

4/A SSK İLK SİGORTASI İŞE GİRİŞ TARİHİ=16.09.2008 (30) Gün

4/C MEMURİYETE GİRİŞ TARİHİ=20.10.2008
MEMURİYETTE SÖZLEŞME FESİH TARİHİ=31.12.2018
YIPRANMA=( 2.5) YIL, GÜN (912)

ARKADAŞLAR Sorum şu Eşim YIPRANMA HARİÇ 10 YIL GÖREV YAPTI, BİZ BU YIPRANMAYIDA SAYACAKMIYIZ, YANİ TSK BUNU SAYACAKMI? +SGK NEYE GÖRE EMEKLİ EDECEK? EŞİM İLK İŞE GİRİŞİ OLAN SSK 4/A İLE MEMURİYETE YANİ 4/C İLE BİRLEŞTİREBİLİRMİ? VEYA ASKERLİĞİNİ 15 AY YİNE KOMANDO OLARAK YAPTI ONU SAYDIRABİLİRMİYİZ? EŞİMİN 5434'e nasıl tabi olabilir? EŞİM İLE İLGİLİ KURUMU BİLGİ VERMEDİ SADECE EMEKLİLİK İŞLEMLERİNİ YAPIYORUZ DEDİLER. EŞİMİN İMZALADIĞI SON BELGEDE " 01 TEMMUZ 2021 TARİHLİ SÖZLEŞME FESHİ ONAY BELGESİ YAZIYOR." EŞİMİN GÖREVİNE "2018 "YILINDA SON VERDİLER..
YANİ ANLAMADIĞIM KONU EŞİM 2018'den 2021'e Kadar ASKERMİ GÖZÜKÜYOR OLMASI GEREKENDE BU DEĞİLMİ? BU İMZALADIĞIMIZ SÖZLEŞME FESHİNDE EŞİMİN RÜTBESİ, SİCİL NUMARASI, EMEKLİ SANDIĞI VE OYAK ÜYE BİLGİLERİ YAZIYOR.. EŞİM ŞİMDİ 31.12.2018 TARİHİNEMİ YOKSA 01.07.2021 TARİHİNE GÖREMİ EMEKLİ OLACAK? AYRICA EŞİM EMEKLİ OLDUĞUNDA BU GEÇEN 2,5 YILLIK ZAMAN KAYBI EŞİMİN SİGORTA VE PRİM GÜNÜNE DAHİL EDİLECEKMİ? ÇÜNKİ EŞİMİ SON ALDIĞIMIZ RAPORLAR DAHİ OLMAK ÜZERE HEP GÖREV YAPTIĞI KITASI HASTANELERE SEVK ETTİ. YANİ EŞİMİN KITASI TARAFINDAN, HASTANEYE EN SON SEVK TARİHİ 2021 NİSAN. EŞİM ZOR DURUMDA İÇİNE KAPANMIŞ HERŞEYDEN UZAK ÇOCUKLARIYLA BİLE İLGİLENMİYOR HAYATA KÜSMÜŞ, LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN ARKADAŞLAR BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIN HERKES FAYDALANSIN BU YORUMLARINIZDAN. ÇOCUKLARIMIZ VAR EŞİMİN EMEKLİLİĞİ NASIL OLACAK NEYE GÖRE DURMADAN YİNE HASTANELEREMİ YOLLAYACAKLAR İŞLEM NASIL İLERLEYECEK? EŞİME MAAŞI BAĞLANIRSA ONU KESERLERMİ? YOKSA ÖMÜR BOYU HAK SAHİBİMİ OLUR? İNANIN YORULDUK ARTIK EŞİM ESKİSİNDEN DAHA KÖTÜ NE OLACAK BİLEMİYORUZ. EŞİM KONTROLE GİDECEKMİ GİDECEKSE AYDA BİRMİ GİDECEK YILDA BİRMİ NASIL OLACAK? EŞİM KAÇA TABİ OLACAK SÖYLEMİŞ OLDUĞUNUZ 5434'mü yoksa başka bir maddeyemi tabi olacak, Hastane yüzünü bile görmek istemiyor Lütfen rica ediyorum mesajlarımıza cevap verin.
HERKESE TŞK EDERİM GEÇMİŞ OLSUN.

Ablacım/abicim öncelikle geçmiş olsun. konuya az biraz vakıfım. Malulen emeklilik te esas olan 2 kural var.

Birincisi 1800 gün prim ödemiş olmak,
İkincisi ise 10 yıldan beri sigortalı olmak.

Siz her iki şartıda sağlıyorsunuz nasıl malulen emekli olamadı anlamıyorum. İhraç gibi bir durum mu söz konusu oldu? Şu an son durumunuz nedir?

Diğer bir konu ise eşinizin yıpranma payları tabiki emeklilik maaşına etki edecektir. Ancak bunu çok araştırdım hesaplama nasıl yapılıyor bilmiyorum. Ama şu 10 yıl sigortalılık süre hesabında dikkate alınmıyor yani benim ikinci olarak yazdığım yukarıdaki hususta. O hesaplama arada boşluklar olsa bile sigortalılıkta yani ilk primin yatttığı tarihi baz alıyor ve yıpranma payı bu hesaba katılmıyor. Ancak ikramiye ve maaş hesabında dikkate alınıyor.

Burada SGK ve Kurum illaki tebligat yapmıştır. Malul sayıldığına dair. Acaba diyorum siz hastalıkla uğraşırken bu konuları atladınız mı?

Eşiniz anladığım kadarıyla hizmet birleştirmesi yapmamış bunu göz ardı etmiş. Hizmet birleştirmesi yani SSK LI günlerini saydırsa bile eşiniz 5510 tabi olacak. Ayrıca mesleğe başlama tarihi dediğiniz tarih Ekim 2008 den önce değil. Önce olsa 5434 e tabi olacaktı ve maaşı biraz daha yüksek olacaktı. Eşinizin mesleğe giriş tarihi dediğiniz eğerki eğitim aldığı tarihse maalesef SSK hizmet birleştirmesi yapmadığından dolayı kurumla ilişiği kesildiği tarihe kadar 10 seneyi doldurmadığı için malulen emekli olamamış. Birazda geç kalmışsınız. Şu bakımdan 2008 eylül artı 10 yıl 2018 eylül edecekti. Ve otomatikmen kurum malulen emekli edecekti. Ama hizmet birleştirmesi sanırım yapılmamış.

Yarın yani pazartesi isterseniz görüşürüz.
Arefe malum ben müsait bir zamanda ararım sizi.

"psikotik" Öncelikle mrb,Aslında biz Emeklilik istemiyorduk,Son olarak Mahkeme Kararı ve Hastane Kararlarına göre Kurum eşimi emekliye sevk etti.Yani en son 31.12.2018'de Eşimin sağlığından dolayı Tsk ile ilişiğini kestiler.Bizde 2019 Yılında mahkemeye verdik ,Mahkeme 2 yıl sürdü.Ve son olarakta Tsk Kurum tarafından 3 tane farklı tam teşekküllü Hastaneye sevk edildik.7 ay kadar Hastane işlemleri sürdü.Eşim İHRAÇ edilmedi Veya Atılmadı.Sadece Sağlık dolayısıyla sözleşmesi Fesih edildi.

Eşimin 4/c ilk işe giriş tarihi "20.10.2008"Yalnız sicili -2008/..., DUHULÜ "05.01.2008 .SORUM ŞU EMEKLİLİKTE BURADA YAZAN DUHUL ÖNEMLİMİ ?Ayrıca eşim 31.12.2018 Tarihinde işine son verildikten sonra,2020 yılında SSK 4/a sigortalı olarak 4 farklı iş yarlerinde farklı günlerde Hastalığından dolayı en fazla birbuçuk ay çalışabildi.Yani E.DEVLET Sistemine Baktığımızda,2020 yılında 4/a sigortali olarak toplam Gün sayısı 45 GÜN ve 2008 EYLÜL AYI OLAN SSK 4/a GÜNÜNÜ'de ekleyerek Toplam Gün sayısı 77 Gün Yazıyor,DURUMU ise AKTİF Yazıyor.Eşimin 4/c İlk işi HİZMET YILI Yıpranması hariç" 9 YIL 11 AY 23 GÜN "ÇALIŞMIŞ GÖRÜNÜYOR. ve DURUMUNDA (SÖZLEŞME FESHİ- İDARE TARAFINDAN ) Yazıyor.Bu Sorun olurmu SGK Bunu dikkate alacakmı ? Yoksa 2020 Sonrası olan Ssk 4/a sigortadan sayilacakmı? Veya biz kurum ile görüşsek Yani Evraklarımız J.Genel Komutanlına Gitmeden,TSK 2008 EYLÜL AYI İLK SSK 4/a sigortasını 4/c ile Hizmet birleştirmesi yapabilirmi Öyle bir Hakkı varmı ? Bağlı olduğumuz kurumdan aldığımız bilgilere göre "Eşimi emekliye sevk ettiklerini ve BAYRAM sonrasına kadar J.GENEL KOMUTANLIĞINA EVRAKLARI GÖNDERECEKLERINI SÖYLEDILER.Yıpranma neden sayılmıyor onu söylermisin?Eşim Yıpranması hariç 10 yıl görev yaptı.Askeriğide sayarsak GÜNEYDOĞUDA KOMANDO OLARAK bir fiil 12 yıla yakın Görev yapmış.Bu adaletsizlik değilmi ? Artık gittiği sınır içi Veya sınır Dışı operasyonlarını ÇATIŞMALARI,GÖZÜNÜN ÖNÜNDE KAYBETTİĞİ SİLAH ARKADAŞLARINI siz Tahmin edin.BURADAKİ HERKESE GEÇMİŞ OLSUN TÜM HAK MAĞDURLARINADA.Lütfen kimse ÜZERİNE ALINMASIN veya yanlış anlamasın.SEN DOĞULARDA KOSKOCA 12 YILINI DEVLETE ,VATANA VER,SONRASINDA BU DURUMLA KARŞI KARŞIYA GEL.Sayın "PISIKOTİK,KKELEBEK,OTURANBOĞA"Bu konularda bilgisi olan Kim varsa,Lütfen bizleri aydınlatın.Sizin bilgilerinize Gerçekten Sadece bizim değil,Buradaki Herkesin HATTA BU SİTEYE BİLGİ AMAÇLI GİRECEK HERKESİN ihtiyacı var,HERKESE TŞK EDERİM HAYIRLI BAYRAMLAR..

Arkadaşlar Emekli olsak dahi Bağlı olduğumuz Kurum Tarafından Eşime Tazminat,İkramiye vb ödenecek olursa Bunu almamız doğru olurmu?Şu açıdan soruyorum Eğer Tarafımıza yatırılan bu ödeneği alırsak,Ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz? Yani ödenekleri alsak bile Eşimin emekli maaşı düzenli olarak yatırılırmı? Yoksa Emekli maaşını düzenli olarak alabilmemiz için,Tarafımıza verecekleri Ödeneği iademi etmemiz gerekiyor? Arkadaşlar Son olarakta,Elimizde 15 KASIM 2018 'in Maaş" Bordrosu-Pusulası" var.Eşimin (Aylığa Esas Gst./Ek Gst./Kdm.Ayl.Gst.785/958,33/180)Yazıyor,Ayrıca (Derece/Kademe 6/2 ) Yazıyor. 10 yıllık geriye dönük haklarını Neye göre Nekadar yatıracaklar bilgisi olan varmı ?

@psikotik mrb Rica etsem sorduğumuz soruların cevaplarını burada paylaşabilirmisiniz?Çünki inanın bildiğiniz ve yazdığınız bütün cevaplardan sadece biz değil,Bizim Gibi bu tür durumlarla karşılaşan Herkesin faydalanacağını düşünüyorum.Arkadaşlar lütfen duyarlı olalım,Site yönetiminede sesleniyorum Lütfen bilgilerinizi paylaşın,İnanın paylaştığınız en ufak bir bilgi bile,Bizler için çok önemli.Tşk ederim

Üst Alt