Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uykusuzluk yaşayan var mı?

@Death, Cedrina (Ketiapin) reçete edildi mi hiç ağır bir utku yapıcı etkisi var o ilacın yeterli dozda alıpta uyuyamayan duymadım o ilaçla.

Biz bu konuyu 2010 yılında konuşmuştuk hala bir düzelme yok😅😅😅

Ben bipolarım ve ilaçsız uyuyamıyorum. Uyuyabilmek için 10mg rexapin ve 300mg cedrina alıyorum

@kara duman, cedrinayı 8 ay öncesine kadar 600mg kullanıyordum. Çok yüksek bir dozdu, taşikardi kapıyordu, ölüm triplerine giriyordum. Çok şükür şu an 300mg kullanıyorum ve sıkıntı yok.

Uykusuzluk hakkında bir şeyler izledim. Uzman bir doktor anlatıyor.
Uyku stresten arındırır. Melatonin gibi takviyeler yapılabilir.
Hasta uyuyabiliyor akabinde hemen uyanıyorsa magnezyum takviyesi iyi gelebilmektedir.
Uykuya dalamiyorsa, hasta stresten, sıkıntıdan, başka şeyleri kafaya takmaktan uyuyamıyorsa sarı kantaron, lavanta, anason, Passiflora, kedi otu gibi takviyeler etkilidir.

Akşam 22.30 gibi Clonex 700 mg + Seroquel 100 mg içiyorum. 30 dak. içinde uykuya dalıyorum

Sabah 07.00 'de kalkıp kahvaltı yapıp işime gidiyorum

Son düzenleme:
İki ay öncesine kadar çok stresli olduğum zamanlarda uykusuzluk sorunu yaşıyordum.İki aydır uyku düzenim değişti.İki ay kadar önce günde 12 saat uyuyordum.Daha azını uyursam,kendimi çok kötü hissediyordum ve tüm gün uykulu geziyordum.Şimdi günde en çok 10 saat uyuyorum ve artık stresli olsam da geceleri uykusuzluk sorunu yaşamıyorum.
Sadece geceleri sık uyanma sorunum var ama o da şeker yüksekliği sebebiyle olabilir diye düşünüyorum.Uyandığım zaman su içme ihtiyacım oluyor.Su içtikten sonra yine yattığım gibi uyuyorum.
Günlük uyku saatleri normal olmasına rağmen uykusuzluk çeken arkadaşlar varsa,kediotu ve melisa otu karışımı kesin uyutuyor fakat kullandığınız ilaçlarla ters etki etmesi ihtimaline karşı,doktorunuza danışmadan kullanmamanızı öneririm.

@Descartes,

Yemek yemeden uyuyamıyordum. Gece uyanıp yemek yiyordum. Bir ara yenmiştim bu durumu tekrar başladı. Mutfağa gitmemi gerektiren yolları tıkadım. Salona su koydum mesela . Sabaha kadar 5 6 kere uyandım ama direndim yemek yemedim gece yarısı ve kendimle gurur duyuyorum.

@osmangazi, (y) Kendi açından önemli bir gelişme yaşamışsın. Devamlı olmasını dilerim. Tebrikler.

Akşam 6-7 gibi yemekten sonra , yatana kadar hiçbir şey yemem. Acıkırsam, midem kazınırsa armut, şeftali vs meyve tüketirim
Veya 1 kase ev yoğurdu yerim. Bu şekilde kilomu koruyorum Yaklaşık 3 senedir 73 KG civarındayım

Son düzenleme:
Üst Alt