Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit hastalığım ile emekli olabilecek tanıyı alabilir miyim?

Bark34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam
Engel oranım %40 ve tek hastalıktan shk gıttıgımde yenıden rapor alıp gelmem gerektıgını soylemelerıne ıstınaden hastane saglık kurulundan kurulundan yenıden rapor almak ıcın ramdevu aldım ülseratif kolit hastası olup engellı emeklısı olan arkadaslarım varmı bu yenınuasaya gore merak edıyorum ılac olarak ıgne kullanıyorum haftalık olarak ve pentesa ıle prunethol kullanıyorum

Bağırsak dışı tutulum varmı?bazen bağırsaktan yemek borusuna kadar ilerleyebiliyor.. sizin durum ne durumda?
Akut alevlenmeler olup sonradan düzelme oluyor mu?
Ülseratif kolit evreleri var,değerlendirilme ona göre yapılıyor..

Tanı önemli değil, hastalığın seyri ve nerelerde tutulum kaçıncı evre vs engelli veya emeklik için bunlar belirleyici oluyor.

@Bark34,

@OğuzHan112,

Ulseratıf kolıtım bahırsagın belli nır kusmında tutuşum var ve ıgne tedavısıne gectıkten sonra hastalıgı kontrol altına aldık ve remosyondayım benım endısem dırek bızım hastalık agır ıs gucu grubunda yer alıyor ama ben malulen degıl engelli statusunden olmak ıstıyorum bunun için remısyonda oldugumu hastaneye soylesemmı yada soyledıgımde remısyonda bu aldıgım rapor oranı %40 dı ıkıncı raporu sldıgımda oranı dusururlermı kafada deli sorular

Engelli olarak emekli olmak istiyorsanız en az tek hastalıktan %60 oranında iş gücü kaybınız olmalı.

@Bark34,

Üst Alt