Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'da sivil memurum. Heyet raporu ve sonrasında emekliliğe kadar süreç nedir?

AhmetGS17

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ben 30 Temmuz'da heyet huzuruna çıkmıştım.
Bayramda raporum % 53 oranla e-devlet'e düşmüş
Bugün de e-imzalı yazılı raporu aldım ve Vergi Dairesi Gelirler Md.'lüğüne teslim ettim
Görevli vergi indirim talebimin 3-4 ayda sonuçlanacağını söyledi
Ancak 2 ay sonra yine de Ankara'yı bir ararsınız dedi
Sanırım bu gidişle emeklilik vs yılbaşından sonraya kalacak
Acaba en erken ne zaman olur
Bu arada ben TSK'da görev yapan 3,5 yıl SKK, 23 yıl da emekli sandığı hizmeti olan bir sivil memurum.
Hizmet birleştirmemi yapmıştım. Yani 26,5 yıl üzerinden emeklilik için gerekli süreye sahibim
Bugün evraklarımı işyerim aracılığı ile önce kuvvet komutanlığına yollayacağım.
Sonrasında ise onlar da SGK'ya gönderecek raporu.
SGK %40 ve üzerinde onayladıktan sonra ise kuvvet komutanlığı "İstersen emekli olabilirsin" şeklinde cevap veriyor
Emeklilik talebim için mecburen vergi indirim sonucunu bekleyeceğim
Herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda inşallah

Memursanız vergi indirimiyle bir işiniz yok. Emekli olacaksanız sadece sgk dan gelecek oluru bekleyeceksiniz. İşlemler o şekilde yürüyecek. Ben de bugün öğrendim.

Aynen öyleymiş Nuray hanım.
Benim dilekçem ve raporum dün DzKK'na ulaşmış ve değerlendirmeye alınmış.
Görevlinin söylediğine göre bir kaç gün içinde SGK'ya göndereceklermiş.
Ancak bugün sabah konuştuğumda 3-4 ay sürer demişti, canım sıkıldı.
Ama işin garip tarafı benden 2-3 ay önce bu sağlık raporu ve emeklilik işlerine başlayan arkadaşım raporu ıslak imzalı olduğu halde o kadar sürmedi. Benim raporum e-rapor. Her yerde görünüyor.
Benim tahminime göre 1 ay sürer SGK işleri. 1 ay da Emeklilik süreci sürer diye düşünüyorum.
Kişisel tahminim Kasım ayı içinde herşey biter inşallah.
Belki biraz erken veya geç te olabilir.

Malulen Emeklilik ile Sağlık Raporu ile Erken Emeklilik karıştırılıyor.

Soruyorlar ben de diyorum ki
"Sağlık raporu ile erken emeklilik"
El cevap "Ha malulen emekli olacaksın"
Hayır kardeşim dedim ya Sağlık nedenleriyle erken emeklilik
Ya tamam işte malulen emeklilik
Anlatamıyorum ki

Son düzenleme:
Aynı şeyi ben de yaşıyorum. Malulenle erken yaşlılık emekliliği kimse ayırt edemiyor. Ben de işlemlerin iki aydan fazla süreceğini sanmıyorum.

Ben TSK yeni e geli emeklisi oldum rapor sgk onayı size teblig emekli dilekcesi verme e eklilik onayı ilişik kesme evrakların sgk gönderimi maaş baglanması yaklaşık 5ayda sonuclandı

Aytektek

Hayırlı olsun.
Ağız tadıyla aileniz ve sevdiklerinizle mutlu huzurlu gönlünüzce bir emeklilik hayatı dilerim

Maaş bağlanması açıkçası beni çok düşündürmüyor.
Toplu para yani ikramiye ne zaman ödenir.
Ayrıca eğer mümkünse sizi yormayacaksam hangi aşama ne kadar sürdü bunları yazabilir misiniz.

Şöyle mesela;
Kuvvet Komutanlığı'ndan SGK'ya gönderim ne kadar zaman alır
SGK'dan raporun onay cevabı ne kadarda geliyor
Emeklilik dilekçemin "Ayrılış yapabilirsin" cevabı ne zaman gelir
Emeklilik onayım ne kadar sürer
İkramiye ne kadar da ödenir

Son olarak maaşı sormama gerek kalmadı, yazmışsınız.
Şimdiden çok teşekkürler

Kardeşim öncelikle raporun aslını göndermen lazım bizim kurumda yazı geldi gitti cok uzun sürüyor kimse seni düşünmüyo sgk emeklilik görüş yazısı sorulması İcin evrak bir ay kurumda ceşitli onaylardan gecti bir ay sonra e devlette evrak kayıtta düstü eger sanslı isen sgk iş yogunlugu yoksa bir ayda cevabı olumsuz olumlu bir ayda yazıyorlar iş yogunlugu varsa 2/3ay sürüyo onay geldi kuruma diyelim evrakın size intikali gene 15 20 gün sürüyo sonra soruyorlar emekli olup olmayacağını eger sgk isdedigi gün sartı tamamsa karanetten emeklilik dilekcesi veriyorsun emeklilik dilekcesi 1 ayda kkk personele sonrada MSB onaylanırsa bu işlem bir ay sürüyo size emeklilik onaylandı su tarihe kadar ilişiginizi kesin diyorlar ilişigi kesip evraklar sgk gitmesi bizim kurumda 2 hafta suruyo sonra sgk kamu emekliler daire baskanlıgı maaş baglamaya geciyo oda 1 /2 ayı buluyo benim maaş henüz baglanmadı sanırım Ekim ayında ilk maaşı alırım 26 temmuzda emeklilik MSB onaylandı 6 agostosta ilişik kestim bütün işlemler bu aşamaya 6 ayda geldi siz gerisini düsünün bizim kurumda işler cok agır ilerliyor 20 gundur emeklilik yolugunun yatmasını bekliyor ne zaman yatar diyorum para yok diyorlar peki ne zaman gelir yorum tarih vermiyorlar Allah hepinizin yar yardımcısı olsun

DzKK SGK'ya cuma günü yollamış raporumu
Bakalım hayırlısı

Hala SGK'dan cevap bekliyorum ancak DzKK.net'te personel bilgi sisteminde benim kayıtlarımda "Memur olduktan sonra engelli" ibaresi düşmüş
Sanırım bu olumluya işaret. DzKK bunu resmen kabul etmiş.
İş SGK'nın iş süresi vs durumuna göre ve raporun doğru hesaplanıp hesaplanmadığına göre onayına kaldı
Hayırlısıyla o da olumlu sonuçlandığında geriye emeklilik dilekçemi verip beklemek kalıyor geriye.
Tabi o da sonuçlanınca can işi bitince canan peşinde koşacağız. Yani para :)

Sanırım SGK'da evrap sürecini takip edecek bir ortam yok
Yani evrak SGK'ya girecek ve çıkacak. İçerideki aşamaları takip imkanı yok sanırım

Herşeyin hakkımızda hayırlısı olsun

Evrakım nihayet SGK Emeklilik Evrak Takibine düşmüş
Hadi hayırlısı

qAQnd3.jpg

sgk çalışanlarının öyle bir çalışma şekilleri varki,sanki esas görevleri başkaymış da bu işi babalarının hayrına lütfen yapıyorlar(işini yapanları tenzih ederim)gibi!...adama bir şey soruyorsun sanki küfür etmişsin gibi bakıyor sana, bir şey daha soracağım desen elinin altında şimşir sopası ha vurdu ha vuracak bakışları!...ama hata sizde değil ülkeyi babalarının çiftliği haline getirip sizleri de çiftliklerinin üyesi yapanlarda!!

[FONT=Helvetica]Günlerdir halimi bildiğim için şekerli her şeyden uzak duruyorum.[/FONT]
[FONT=Helvetica]Sabah ilacımı da içtim. Şekeri bir ölçüyoruz 176.[/FONT]
[FONT=Helvetica]İnsülin ufukta mı korkmaya başladım
Günlerdir zaten kalp 9/8 oyun havası ritmi gibi atıyor
Sabah sabah keyfim kaçtı

[/FONT]

AhmetGS17..hocam açlık 176 ise biraz fazla gibi yani insülinlik bir şey değil ama dikkat gerektiriyor,9/8 tansiyon da biraz sınır üstü..amann hocam sinirli oldumu maalesef böyle ben de 1 er adet şeker tansiyon ilacı kullanıyorum değerlerim baya düştü...emeklilik için de şimdiden hayırlı olsun hayırlı cevaplar gelsin..

deathless

Öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Emeklilik ve rapor mevzusu ise e-devlette kayıt var ancak sonrası yok.
Az önce aradım 170'i, "İnceleme safhasında, daha fazla detay yok" dediler.
Tansiyon 9/8 derken ritim o şekilde. Tansiyon bir yükseliyor bir düşüyor
Bir ölçüyorum 16-17 lerde bir ölçüyorum büyük tansiyon 8-9 larda.
Bir de aritmi başladı. Hani şu kalpte kuş kanadı çırpar hissi özellikle son 2 aydır canımı sıkıyor.
Şekerimi çok ölçmüyorum canım sıkılmasın diye.
Sabah kızım makinayı alıp yanıma geldi ölçmek için
Sonuç yazdığım gibi.
Bende kalp yetmezliği ve kalp büyümesi de var.
Tansiyon hapım Triplixam, şeker ilacım ise Glifor
Her gün düzenli kullanıyorum.
Tekrar teşekkür ediyorum. Sağolun varolun

Bugün 170'i aradım.
Cevap şöyle ;
"Emekli sicil dosyanız ve raporunuz 18 Eylül 2019 tarihinde Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı'na gönderilmiştir. Sağlık Kurulu'nca alınan karar başkanlığımıza intikal ettiğinde yapılan işlem ilgili tarafınıza bilgi verilecektir"

Ben 1 ay veya daha kısa sürede sonuçlanır diye bekliyordum.
Ancak anladığım kadarıyla Ekim ortasını bulacak.
Ben de ancak 15 Kasım'dan sonra ayrılışımı yetiştirebileceğim.

Hayırlısı olsun

Dün 170 ile yaptığım görüşmede görevli bayan şöyle dedi;
"Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı'nda işlem yapılmakta. Aylık Bağlama Servisi'ne yönlendirilmiş"

Hadi hayırlısı diyelim

Benim merak ettiğim şey şu;
Ben memurum.
Sağlık raporumuzu SGK'ya gönderdik.
SGK sağlık kurulu inceleyip kurumumuza gönderecek.
Onaylanırsa kurumum "İstersen bu raporla erken emekli olabilirsin" cevabını işyerime gönderecek.
Bu aşamada rapor oranları değişebiliyor.
Olduğu gibi kabul ettiği gibi oranı düşürebiliyor.
Nadiren de olsa oran artabiliyor da.
İşte bu değişimi herhangi bir kaynaktan görmek mümkün mü?
Yani yazışmalar dışında nasıl ki e-devlette rapor görülebiliyorsa o değişen son oranı görmek öğrenmek mümkün mü?
Dün ben mesela 170'i aradım. Evet başvurum hakkında bilgi veriyor ama raporumun son durumu ile ilgili bir şey söylemiyor.
Sadece evrak şu aşamada bu aşamada diyor.
E-devlet veya e-rapor sisteminden kontrol ettiğimde rapor hastaneden çıktığı gibi görülüyor.

SGK'ya giriş kaydı yapılalı 1 aydan fazla oldu. 6 Eylül'de giriş tarihi.
Bir kaç kez 170'i aradım. Hala çıkmadı sonuç
Görevlinin söylemine göre "sorun ve eksik yok. Olsa şimdiye dek size dönerlerdi" dedi
Ayrıca raporumun da incelemesi bitmiş. Çünkü evrak süreci sağlık inceleme kurulunda görünmüyor.
Emeklilik işlemleri daire başkanlığında görünüyor.
Beklemekten başka bir şey gelmiyor elimden

Ogorken Daha önceden SGK sitesinde DYS Evrak takibinden sorgulama yaptığımda hiç bir şey çıkmıyordu.
Az önce bir kez daha denedim. Bu kez böyle bir tablo çıktı

WXRo0Q.jpg

AhmetGS17 ben de emniyette sivil memurum polislikten geçtim kimileri engelli raporu ile uğraşma ver dilekçeyi malülen emekli ol diyor ne yapacağımı şaşırdım rapor alıp engelli erken emekli mi olayım yoksa malülen mi ne dersin ?

sokrates

Valla ben de bilmiyorum.
Yani son paylaştığım duruma sevinsem mi üzülsem mi şaşırdım.
Malulenlik bir yana ben toplamda yaklaşık 27 sene hizmeti olan bir memurum. Yaştan emekli olmamam 5,5 yıl var. Eğer SGK beni malulen emekli ederse ne olacak. Yani benim 27 sene hizmetim güme gidecek ve sadece malul aylığı mı bağlayacak.

Malulenlik ile erken emeklilik arasında (+) (-) anlamında fark nedir çok bilmiyorum.
Tabi bunu yukarıdaki hizmet sürem ve normal emekliliğe kalan sürem anlamında benim durumum için söylüyorum.

Bu linkte güzel açıklanmış aslında ama kendi detaylarım açısından yine belirsizlikler var
Sen de bir oku istersen

https://www.internethaber.com/malulluk-ayligi-hesabi-farklidir-1729785y.htm

Ahmet bey sizin aylık bağlanma oranınız % 73,3 + 4 yani % 77,3 bu oran normal şartlarını tamamlamış 4 c li memurlara % 75 bağlanıyor

Endişelenmeyin sizde 5434 sy ye göre değerlendirileceksiniz

Bülenttunç77 ben de emniyette D dilimi memurum engelli raporu alıp öyle mi emekliliğe başvuru yapayım yoksa bir dilekçe yazıp malülen emekliliğimi mi isteyeyim ne yapmalıyım ?

Sizde de sıkıntı olmaz, engelli raporuna gerek yok görev yapamaz raporunuza istinaden bulunduğunuz derece ve kademeden emekli olabilirsiniz.

Sokrates

Evet AhmetGS17, engelli müracaatları biraz geç onaylanıyor, süreç uzun gelebiliyor

Bülenttunç77 sağolun engelli raporu ile uğraşmaya gerek yok o zaman malülen emeklilik başvurusu yapmak yeterli kuruma o kadar dediğiniz gibiyse .

sokrates normal şartlar altında Emniyet ve TSK da D dilimi raporu alan personele emekli olup olmayacağı yazı ile tebliğ edilir, emekli olursunuz tek şart 3600 gün şartıdır...

Şükürler olsun SGK raporumu ve emeklilik talebimi onaylamış.
Üst kurumuma yani kuvvet komutanlığına göndermiş.
Muhtemelen ıslak imzalı yollamış.
Bu nedenle haliyle bir kaç gün sürecek ulaşması ve işleme girmesi.
Tahminen bu hafta içine kuvvet komutanlığına ulaşsa haftaya emeklilik dilekçemi veririm.
1 hafta 10 gün içinde kabul edilir. 1 hafta 10 gün de ilişik kesme falan sürer.
Tahminim 15 Kasım'ı beklemek durumunda kalacağım ilişik kesme için.
Hayırlısı olsun

Heyet Raporu ile ilgili bir sorun çıkmadı. Oranım düşürülmedi.
Kesin oranı bilmiyorum.
Ancak dikkatimi bir şey çekti.
Ben 10 ay arayla 2 kez bel fıtığı ameliyatı olmuştum ve heyet için kontrolden geçtiğimde tomografi sonucuna göre bel fıtıkları hala vardı.
Bana hastane bu konuda %10 oran vermiş.
Ancak Tablo 1.7'ye göre aşağıdaki gibi diyor
Ayrıca benim rapor oranım %53
Ancak tüm hastalıkları ve oranları tek tek yazıp internetteki hesaplama motorlarında hesapladığımda %56-%57 gibi bir oran çıkıyor.

4p38G7.jpg

Üst Alt