Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araç kullanamaz ibareli ehliyetin yenilenmesi!?

MESTAN

Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
1
1995 yılında aldığım b sınıfı ehliyetimde ehliyetimde ticari araç kullanamaz ibaresi mevcut.Ehliyeti yenilerken hangi tip ehliyet verilecek herhangi bir kısıtlama kodu girilecekmi,eğer kısıtlama kodu girilecekse sağlik müdürlüğü raporuma oran yazacakmi ?Sadece ehliyet yenileme talebinde bulunacağım ötv siz araç almak gibi niyetim yok bu arada

Ehliyetine bile el koyabilirler. Aklına gelmeyecek kodları da ekleyebilirler.
Gerçekten ne yaptıklarını onlarda çok önemsemiyor.

İl sağlık müdürlüğü veya hastane ehliyeti yenilerken oran verecekmi bunu merak ediyorum

@MESTAN, Ehliyet için alınan raporda oran verilmez. Sağlık durumunuza bağlı olarak kodlar eklenir. Sizin il sağlık müdürlüğü ile de işiniz yok zaten. Aile hekimine gideceksiniz, yeni bir rahatsızlığınız yoksa ve daha önceden Ticari ehliyet kullanamaz yazısına sebep olan rahatsızlığınız ne ise o bölüme sevk edilirsiniz ve her şey eskisi gibi ise bununla ilgili bir kod eklenir. Daha hastalığı bile belli olmayan kişi için ehliyetine el koyulabilir vb gibi yaklaşımlar da doğru değil ayrıca.

@HuYSuz79,

Ehliyetimi 95 yılında almistim,aile hekimi hastaneye sevk ettiği zaman bölüm doktorumu karar verecek tam anlayamadım,ehliyete kısıtlama kodumu girecek ? Yani o gün aldığım B sınıfı ticari araç kullanamaz ehliyetin bugünkü karşılığı nasıl olacak

Normal şartlarda aile hekimi veriyor ancak belirli rahatsızlığı bulunanlarda o branşla uzman hekim görüşü uygundur şeklinde sevk eder. Engelli raporunda olduğu gibi sağlık kurulu heyet doktoruna gidersiniz. Rahatsızlığınıza bağlı olarak ya onaylar, ya komisyona sevk eder yada reddeder. Ticari araç kullanamaz yazısının bugün ki karşılığı olan kod girilir sanırım 102 idi

engel durumunuz nedir ehliyet için genel yönetmeliğe baktınız mı ?

Üst Alt