Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

THY'de engelli indirimi var mı yok mu?

korayy

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
2
Merhaba,

Uzun zamandır Türk Hava Yolları'nda engelli olarak kaydım mevcut. Online uygulamadan cüzi de olsa bir miktar indirimden faydalanıyordum. Artık fiyatlara baktığımda, yetişkin bileti ve engelli bileti arasında ücret olarak bir fark göremiyorum.

Müşteri temsilcisiyle görüştüm, o da indirim gözükmediğini teyit etti, geri bildirim formu oluşturmamı istedi. Geri bildirim formunu oluşturdum, cevap olarak bana engelli indirimimin uygulandığını söylüyor ama çıkan rakamlar yetişkin ve engelli olarak girdiğimde birebir aynı.

Benzer sorunu yaşayan veya kendi hesabından deneyebilecek arkadaş var mı?

Yeni bir çakallık kesfetmişlerdir...
Bildiğiniz gibi otobüs fiyatları e devlette var. E devlete bilet fiyatını 1000 tl yazıp kendi sitelerine 800 tl yazıyorlar. Sonra biz engelli kartıyla bilet isteyince herkese olduğu gibi bizede 800 e bilet veriyorlar. Ve zaten indirimli diyorlar... Aynı durumu uçak biletleri için de yapabilirler.

@m.okanoyun,
Yapabilirler değil öyleydi zaten başından beri her zaman thy biletleri yüksek fiyattan satılıyordu zaten kampanyalara denk gelmezseniz eğer. Onun için indirim olmuş olmamış pek bir şey farketmiyor.

Aynı anda aynı yöne 1 yetişkin ve 1 engelli olarak gidiş dönüş bilet düzenliyorum. Sonuçta 2 bilet fiyatı kuruşuna kadar aynı çıkıyor.

Birisi indirimli birisi normal fiyat diyorlar. Kuruşuna kadar aynı fiyat nasıl indirimli olur diyorum. Öyle diyorlar 🤷‍♂️

Ben denemek için Mersinden İstanbul'a seçtim. Normal olarak seçtiğimde 3.750 TL olan bilet engelli olarak seçtiğimde aynı tarih aynı saatte 3000 TL olarak çıkıyor. Bu kadar indirim yani

THY'den kapsamlı detaylı açıklama istedim. 8081 lira para ödediğim biletin baz fiyatının 43TL olduğunu, indirimin de baz fiyat üzerinden yapıldığını açıkladılar. Dolayısıyla indirimin fiilen çok sembolik bir rakam olduğu ortaya çıktı.

@korayy,

Bu tüm "engelli indirimleri" için geçerli! Aslında sıradan kampanyalardan daha ekonomik değil engellilere özel indirimler.

Üst Alt