Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Terör mağduru devlet memuru öğretmene sivil gazilik verilmesi

ilyas33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
21.11.1989 tarihinde tek öğretmen olarak görev yaptığım Mardin ili Derik ilçesi .......Köyü okulunun lojmanında PKK'lı teröristlerin Silahlı saldırısına maruz kaldım. Bu saldırıda Sağ ayağımda parçalı kırık,sağ kolumda kurşun giriş çıkışı, karın bölgemde kurşunun parçalaması nedeniyle yırtık,kalın ve ince bağırsağımda kurşun delikleri oluştu. Olay sonucu Mardin Devlet Hastanesinde 2 defa ameliyata alındım. Hayati tehlikemden dolayı ayağındaki kırığa müdahale edilmedi. Diz altımdan platin geçirilip ucuna ip çekilip ipin ucuna ağırlık bağlanarak kırık bir şekilde hiç kıpırdamadan bir ay askıda bırakıldı,hayati tehlikem nakledilecek kadar azalınca Çukurova ünv. Balcalı Araştırma Hastanesi'ne nakledildim. Burada 1991 yılı mart ayına kadar tedavim devam etti.

Ayağımın diz bölgemden bir ay askıda kalması diz yapımı bozduğu ve kas erimesi oluştuğu için sağ ayağım bükülmüyordu. Ameliyat ortamında bükmeye çalıştılar, daha sonra özelde fizik tedavi ile devam ettik ama ayağımı altıma alıp üstüne oturacak şekilde asla bükülmedi. Ameliyat sonucu sağ ayağım 3 cm kısa kaldı, ayağımdaki kısalık vücut ağırlık dengemin bozması ve ayağımın dizden bir ay askıda kalması sonucu iki dizimde de kıkırdak zedelenmesi ve sıvı kaybı oluştu. Bundan dolayı merdiven çıkmayı desteksiz yapamamaktayım. Tempolu yürüme ve mesafeli yürümede zorlanmaktayım Karın bölgemde ameliyatla düzelmeyen (karın zarım inceldiği ve katmanlar arasında bağırsağın girebileceği yapılar oluştuğu için ameliyat oldum yan tarafta yeniden oluştu) fıtık ve bölgedeki büyük yüzeyde his kaybı oluştu. Bağırsak yapımın bozulması, orada yapılan by pass ve çıkartılan bağırsaklardan dolayı sindirim bozuklukları karın bölgemde sık sık gaz oluşumu, tekrarlanan ishaller günümüzde dahi devam etmektedir.
Silah ve kurşun sesinin şiddetinden sağ kulağımda işitme kaybı ve geçmeyen çınlama ortaya çıktı.

Sağ kolumda kurşun yarasından dolayı doku kaybı ve hissizlik, sağ el serçe ve yüzük parmaklarımda güç kaybı oluştu.
Vücudumdaki kalıcı hasarlar nedeniyle askerden muaf tutuldum.

Yaşadıklarımın psikolojik sonuçları da günlük yaşamımı, insani ilişkilerimi, davranışlarımı olumsuz şekilde etkiledi.
3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 21. maddesi ve 2330 sayılı kanun kapsamında terör eylemi nedeniyle zarar gören kamu görevlilerinin SİVİL GAZİLİK ve VAZİFE MALULLÜĞÜ istemleri sürekli hak niteliğinde olup, bu talepler bakımından herhangi bir zaman aşımı veya hak düşürücü süre öngörülmemiştir.

5233 sayılı kanunda yer alan başvuru süreleri ise maddi zararların tazminine ilişkin olup sivil gazilik taleplerine uygulanmaz.
Öğretmenlik görevim nedeniyle uğradığım terör saldırısı sonucu yasal hakkım olan MALÜL GAZİLİK için "vücudumda ve ruhumda oluşan ve tedavi ile düzelmeyen günlük yaşamımı etkileyen ve yaşlandıkça da bu etkileri artan kalıcı hasarların tespiti için" "DURUM BİLDİRİR HEYET RAPORU" alabileceğim Mersin'de uygun bir sağlık kuruluşuna SEVK EDİLMEYİ İSTİYORUM"
Diye sgk genel müdürlüğüne yaptığım başvurum ilgili valiliğe gönderildi. O dönemde görevli olup olmadığım ve olayın tüm detaylarını sgk istedi. Valilikten gelen cevap sonrası malullere aylık bağlama servisinde görünüyor. Bana da dosyanız komisyonda inceleniyor mesajı geldi. Çevrenizde sonuçlanmış buna benzer vaka var mı? Devamında karşıma ne çıkar görüş ve bilgilerinizi öğrenmek isterim

Üst Alt