Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz raporuna karşı ne yapabilirim?

xxtayfa2133

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben %80 ortepedik engelliyim 2023 yılında ehliyet için başvurduğumda kurulda bana sürücü olamaz raporu verdiler gerekçe 9 maadde/2 fıkra bel boyun hareket kısıtlılığı yüzdesi dolayısı ile
ama benim hareket kısıtlılığıyla ilgili problemim yok
ben de diğer engelli kardeşlerimiz gibi ehliyet almak istiyorum o yüzden size danışmak istedim tekrardan başvursam aynı sonuç verebilirler mahkemeye versem bütcem yetersiz ne yapacağımı bilmiyorum

müsait olduğunuzda mesajıma cevap vererek yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Kardeşim su anda yapacağın tek şey kararın e nabıza yansıdığı günden itibaren 30 gün içinde itiraz etmek. Mersin'de girdin sanırım, il sağlık müdürlüğüne git itiraz dilekçesi yaz orası seni Adana Yüreğir devlet hastanesine sevk edecek eğer orası da olumsuz olursa rapor kesinleşiyor iki yıl süreyle tekrar başvuru hakkın olmuyor
Eğer olumlu olursa 3.hakem hastane olarak Antalya'ya sevk ediyor. Orası sürücü olur derse sürücü belgesi alabilirsin ama sürücü olamaz derse rapor olumsuz oluyor ve iki yıl başvuru hakkın olmuyor.

Ben de mersin'de heyete başvuru yapmıştım maalesef bana da sürücü olamaz raporu verdiler geçen yıl.. Mersin'deki sürücü sağlık komisyonu maalesef çok katı hiç konuşturmaya bile fırsat vermiyorlar.

@Faruk33,

Aynen mersinde girdim itiraz ettim adanada da girdim orda da olumsuz verdiler başka ne yapacağım bilemiyorum en iyi yöntem mahkeme ama param yetersiz hayırsever bir iş adamı bize para yardımda bulunsa mahkemeye veririz ordan da ehliyeti aliriz ama işte kim bize yardım edecek bilemiyorum..

@xxtayfa2133,

Mahkemede de %90 olumsuz karar çıkıyormuş.. Maalesef yönetmeliğe tüm yetki doktorlarda.. Mesela ben otomatik vitesli aracı çok rahat kullanabiliyor olmama rağmen sürücü olamaz raporu çıktı. Dosya üzerinde değil de uygulamalı olsa komisyon keşke..

Bu arada ek bilgi vereyim Mersin'de komisyonda muayeneleri eden doktor heyet başkanı ve kendisinin branşı göz doktoru olmasına rağmen komisyon muayenelerini hep o yapıyor.

Merhaba Adana Seyhan Hastanesinden alırsınız orası katı değil arkadaşlar

Şehir hastanesi ve Yüreğir hastanesi aynı kurul gelmektedir.

@Faruk33,

Ben dün bir tane avukatla konuştum dedimki dava açsan kazanırmıyız dedi kesin kazanırsın ehliyeti de alırsın dedi ama 60 bin lira imiş mahkeme...

@Meksikalı,

Nasıl yani kardeşim? Adana seyhan hastanesinde ehliyet raporunu veriyorlarmı yoksa duyummu aldın? Birde şehir hastanesi ve yüregir hastanesi aynı kurul gelmektedir demissin tam anlayamadım bize detaylıca bilgi verirmisin?

Ben oradan aldım orası kendi kurulu mevcut başka yerden gelmiyor

Hastanedeki gezip muayene olduğun doktorlar heyet kurulunu oluşturuyor

Yüreğir devlet hastanesi kendi heyet kurulu yok Şehir hastanesinden gelecek doktorlar heyet kurulu yapar. Mesala sen ortopedi bölümünü v.s diğer hastalıklarından muayene olduktan sonra evrağı içeri verirsin sana gün verirler sonrasında Şehir hastanesinden gelen doktor kurulu oluşturup red yada kullanabilir ibaresi ile iki gün içinde e nabızdan alabilirsiniz diyorlar

Son düzenleme:
@Meksikalı,
Yani diyorsunki Adana seyhan devlet hastanesinde kurulu felan beklemeden alabilirmisin orda kurul var o gün raporu alıp beklemene gerek yok öylemi doğrumu anladım??

@Meksikalı,
Kardeşim cevap vermedin de ben şimdi yarın seyhan devlet hastanesine gitsem ehliyet raporunu alabilirmiyim? Sen ne zaman aldın?

Ben adana çukurova ilçe sağlık kuruluna girdim. Sürücü olamaz dedi. İtiraz ettim mersin şehir hastanesi ehliyet komisyonuna girdim. 8-2-b maddedince sürücü olamaz dedi. Şimdi mahkemeye verdim süreci bekliyorum.

Bu mağdur olan arkadaşların kurduğu wapsapp grup telefonu nedir? Bilen var mı bu gruba bizde katılalım.

mahkemeye verince hakimde gene doktor görüşüne başvurur , en son gene karar verecek olan hekimdir

@knn01,
Kardeşim mahkeme sonucu ne zaman açıklanır? Ne kadar ücret ödedin? Birde açıklanırsa bizede haber verirmisin?

@xxtayfa2133,
03.07.2025 te dava açılılını yaptık yürütme durdurma ve rapor iptali olarak açtık. 30 bin tl avukat ücreti 10 bin tl civarı mahkeme masrafı ödedim. Tabi ki paylaşırım

@knn01,
Kardeşim sonu buradan paylaştığında göremeyebilirim yedek hesabım olan stopmagazinss instagram adresime istek at takipleşelim..

@xxtayfa2133,
Kardeş benim sosyal medya hesaplarım yok inşallah hayırlı haberler olurda burdan paylaşırım

Ben oradan aldım orası kendi kurulu mevcut başka yerden gelmiyor

Hastanedeki gezip muayene olduğun doktorlar heyet kurulunu oluşturuyor

Yüreğir devlet hastanesi kendi heyet kurulu yok Şehir hastanesinden gelecek doktorlar heyet kurulu yapar. Mesala sen ortopedi bölümünü v.s diğer hastalıklarından muayene olduktan sonra evrağı içeri verirsin sana gün verirler sonrasında Şehir hastanesinden gelen doktor kurulu oluşturup red yada kullanabilir ibaresi ile iki gün içinde e nabızdan alabilirsiniz diyorlar

Bak bunu bilmiyordum şehir hastanesi ile yüreğir hastanesinin aynı kurul olduğunu...

Sizin engeliniz neydi özel olmazsa?

@Meksikalı,
Kardeşim cevap vermedin de ben şimdi yarın seyhan devlet hastanesine gitsem ehliyet raporunu alabilirmiyim? Sen ne zaman aldın?

Maalesef. Senin aldığın rapor iki senelik oluyor. Zaten e raporu incelersen en altta dikkatini çeker rapor geçerlilik süresi iki yıldır diye..

Üst Alt