34şaşkın66
Merhaba
serkan1976 isimli arkadaşımızın yaşadığı durumun bir benzerini yakın arkadaşımın yanında olduğum bir süreç yaşadığını belirtmek isterim.Aslında hangisinin doğru bir bilgi olduğu konusu bizim aramızda konuştuğumuz bilgilendirmelerden ibarettir.Siz konuya subjektif bir yorum yapmışsınız.
Bende bu yazının en alt bölümüne bu forum sitesinde tarihi, kimin yazdığı hakkında bilgilerin bulunan ve konuştuğumuz konunun birebir aynısı hakkında soru soran birini buldum.Yanıtı bu forum sitesinin genel yayın yönetmeni vermiş.İlgili yazısı en altta okuyabilirsiniz.
Benim dediğimi birebir doğrulamışlar verdiği cevapta.Engelli vergi indirimi raporu olup emekli olan birisinin daha sonraki kontrol muayenesinde engel oranı düşer ve derecesi değişirse ,yeni engelli vergi indirimi raporu derecesi karşılığındaki SGK hizmet yılı veya SGK prim günü o anki SGK prim günü ve hizmet yılı ile karşılanamıyorsa emeklilik işlemleri yeni SGK prim günü ve hizmet yılı gerçekleşene kadar duruyor yazıyor.Bu arada bu durum yaşandıktan sonra daha önce almış olduğu emekli maaşları için hiçbir sıkıntı çıkmadığı veya geri istenmediğini belirtmemizde fayda var.
Saygılar.
Soru :29.05.2016 tarih
mindar
vergi indirimi için başvurup yüzde 76 rapor aldım 2 yıl süreli 2 yıl içerisnde emekli olduğumu düşünelim
2 yıl sonra oranım düşerse örnek yüzde 55 oldu, ben 2 yıl önce 3800 günden emekli oluyorsam
2 yol sonra yüzde 55 raporla örnek 4800 günden emekli oluyor olacağım
peki bu durumda benim emeklilik durumum ve emekli olup aldığım maaşların hükmü ne olur ?
emeklliğim iptal edilip süresi geldiğinde mi emekli edilirim.
Cevap:06.06.2016
OturanBoğa
Evet. Emekliliğine temel koşullar değişirse ve tabii bu durum kontrol muayenesinde tespit edilirse, emeklilik sonlanır. Yeniden emeklilik koşulları oluştuğunda yeniden rapor-vergi indirimi derken yeniden emeklilik olur.