Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol dirseğimdeki kısıtlılık tır şoförü olmama mani sayılır mı?

Mehmet AKSUNGUR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hocam iyi günler benim normal B ehliyet im var tır şoförlüğü yapamayi düşündüğüm için tır ehlitine yazıldım fakat şöyle bir durum var bnm yıllar öncesinde kalan bir engelli raporum var sağ kol dirsegimde yüzde 27 engelli raporum var bu sorun olurmu yani kontrollerde cevirmelerde sorun olurmu lütfen cevaplayın rica ediyorum kafayı yiyecem düşünmekten midem bulanıyor engelli ehliyet ve ÖTV ile araç aliminida istemiyorum sadece tır ehliyetini almayı istiyorum lütfen cevap Latin rica ediyorum

Son düzenleme:
Merhaba

Ehliyet için sağlık raporu almanız gerekmekte.Bunun için sırasıyla

1-E Devletten Kişisel Sağlık Bilgi Formu (dolduracaksınız orada ortopedik sorunuzu beyan etmeniz gerekir.Beyan etmez iseniz daha sonra yanlış beyandan sıkıntı çıkabilir.)
2-Aile hekimine gideceksiniz o sizi beyan formuna göre muayene edecek

Duruma göre muhtemelen ortopediye uzman doktora sevk edecek.Ortapedi doktoru insiyatif gösterir 2.grup sürücü olur derse TIR ehliyet işiniz olur. Yok derse 1.grup sürücü olur komisyona sevk ederse sizi telaşlandırmayım ama normal B sınıfı ehliyetiniz bile gidebilir

Yinede iyi bi araştırın öyle karar verin.Şuan komisyon doktorları insanlara zulm ediyor. Sürücü olamaz diyor , 2 tekerlekli araç süremez,ticari araç süremez,otomatik vites zorunluluğu gibi bir sürü eklentiler yapıyorlar.

Bence siz önce Özel bir hastandede Ortopedi doktoruna çıkın bi fikrini alın belki 2.grup sürücü olur der.

hakkınızda hayırlısı inşallah.

engelliye TIR sürdürmezler. Genelde sürdürmezler normal ehliyet bile alamayabilirsiniz ortalık karışık

Üst Alt