Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz hastasıyım. Boynum dönmediği için ehliyet alamadım. Ne yapmalıyım?

emine 17

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Boynum %50 kısıtlı olduğu için ehliyet vermiyorlar ne yapmalıyım sürücü olamaz denildi

Sürücü olamazsınız denildi ise sürücü olamazsınız.. ne yapmanız gerekeni hekimler söylemiş.

@emine 17,
2 yıl önce bende aynı sebepten dolayı 27 yıllık sürücülügüm iptal oldu. Tıbbi olarak yapılacak birşey yok, çok doktorlara göründüm. Fakat İç İşleri Bakanlığının sürücü kodlarında bize uygun kodlar var fakat sağlık kurulu uyguladıkları bazen oluyormuş, daha olmadı mahkemeye vermek gerek sanırım...

@hayat76,
Sonuç noldu mahkemeye verdiniz mi

@OğuzHan112,
Bence kimse kimsenin elinden özgürlüğünü alamaz zaten onlar yüzünden bu haldeyim ve teknoloji gelişti arabalarda kameralar var ekranlar var yani

@emine 17,

Tekrar bir daha hakkımı deneyeceğim, sonuca göre nasip, bir yol haritası çizeceğim, nasip kısmet

@emine 17,
Siz ilk defamı ehliyet almak için başvuru yaptınız.
Benim ehliyetim 27 yıllık, 2015 de çıkan Avrupa yasasıları vs diye çıkarlılan yönetmeliğe göre tük ehliyetler değişiyor ya, bende ehliyetimi yenilemek için başvuru yaptığımda sağlık kurulu sürücü olamaz dedi, çeşili itiraz haklarınız var onlarda olmazsa şayet, her 2 yılda bir ehliyet yenilemek için başvuru hakkınız var.

Arkadaşlar Hyunda Tucson Elite Plus,Kia Sportage yada Chery Tiggo 8 pro max gibi araçlarda 360 kamera var. Bu donanımı kabul ettirebilirseniz belki ehliyet alabilirsiniz.
normal bir insandan daha fazla 360 derece görüş sağlıyor ve boynunuzu da çevirmenize gerek yok.

@levent yzc
Hiç bir şekilde sürücü olunamaz denildi

@hayat76
Evet ilk kez başvurdum ama olmuyor dendi Avrupa ülkesine göre değişmiş artık bana oda tanınılmıyor ama doktorum özel taribatlı araç kullanabilirsin dedi bilmiyorum rapor çıkarsa tekrar deneye bilir miyim

@emine 17,
Senin vaktin olduğun da şu videoyu izleyebilirsin. Bak bu araç 2.650 bin tl ama 2 milyon tl ye chery tiggo 8 pro max de aynı özellik var.

@Polmiks,
Öncelikle teşekkür ederim böyle pahalı bir araba yerine normal otomatik vitesli arabalara kamera sistemi konulsa olmuyor mu

@emine 17,
doktorum derken, özel tek bir doktorumu kast ediyorsunuz. Benimde sürekli kontrollerinde olduğum doktorlarım ehliyet için engel yok deyorlar.
Önemli olan İl sağlık Müdürlüğünün belirlemiş olduğu komisyonda ki doktorların, sürücü olabilirsin demesi gerekmektedir.
Araba ve tertibat ikinci planda, ehliyeti aldıktan sonra araba ve tertibat işi kolay, paraya göre ayarlama yapılır nasıl olsa, önemli olan, sürücü olabilir şeklinde ehliyet alabilmekte. Tabi birde tertibat kodlarının doğru yazılması...

@emine 17,

üzgünüm, özel bir değil bin tanesi sürücü olabilirsin dese dahi, sağlık bakanlığının, sürücü komisyonu alamazsın dediği sürece, sürücülüğün olmaz. Ancak mahkemeye verirsen, hakim kararı olumlu olursa ancak...

@emine 17,
normalde 2 yıl süresi bittinde özel doktorunuza sürü icin sağlik raporu alsanız bu yeterli olmuyormu sizi sağlik kuruluna sevk etmemesi gerekiyor? yada engelli raporun gözüktü icinmi acaba heyete sevk ediyollar

BENİMDE AYNI ŞEKİLDE %50 ALTINDA OLDUĞU İÇİN EHLİYETİM İPTAL EDİLDİ.

%15 ENGELLİ RAPORU OLDUĞU İÇİN SAĞLIK OCAĞI BİR ÜST KURUMA YANİ DEVLET HASTANESİNE SEVK EDİYOR DEVLET HASTANESİNDEKİ BEYİN VE SİNİR CERRAHI DOKTORU BEN BU İŞTEN ANLAMADIM DEYİP BENİ İL SAĞLIĞA YÖNLENDİRDİ ORDADA SÜRÜCÜ OLAMAZ RAPORU VERİLDİ.
BU KONU HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPIYORUM CİMERE YAZDIM 1.5 AY OLDU HALA CEVAP GELMEDİ.

KANUN ÇOK SAÇMA ŞEKİLDE KATI, AÇIK KAPI BIRAKMAMIŞ 2-3 DERECE İLE İPTAL OLDU EHLİYETİM. 14 YILDIR ARAÇ KULLANIYORUM VE KAZAM YOK.

İNŞALLAH BU KONUDA BİR SONUCA VARABİLİRİZ.

@Justahsins,

Aramıza hoş geldiniz, ne yazık ki, ne yazık ki sizde ben dahil olmak üzere bir çok engelli arkadaşlarımız gibi acı gerçekle karşı karşıya kalmışsınız, nedenir bilmiyorum ki, sizde zamanla alışacaksızınız.
Öncelikle engellilik oranını belirleyen rapor ile, sürücü olabilir raporu farklı raporlarıdır, sadece araba alırken engelli raporuna ihtiyacınız olur oda ötv ödememek için.

CİMER e defaatle, en az 3 Bakanlığa hitaben yazdım, geleni cevaplar, dilekçenin okunmadığını dahi anlayacak kadar, standart basma cevaplar gönderiyor, şahsen hiç ümit etmeyin, gelse de ayın gelmese de.
Bahsettiğiniz kadar değil aslında Kanun çok kat, kapılar kapatılmış gibi görünüyor ilk etap da, asla hiç de öyle değil, bir çok maddelerinde boşluklar, tutarsızlıklar ve çelişkiler mevcut, sadece komisyonun insafina bırakılan engelliler olmuşuz.
Sürücü olamaz derken genelde konmisyonun kendi insafına bırakılmış, elle tutulur gözle görülür maddi bir belge ve tettkik olması gibi vs şartları olması gerektiğini fazla önem vermemişler.
En iyi yaptıkları, Yönetmeliğin ilk maddesi, bu madde gereği tüm doktor kendi geleceklerinden korktukları için, karşıyı fazla düşünmeden, olumsuzu verip geçiyor, ben yanmayım da kim yanarsa yansın dercesine.

Ben 1997 den yanı 26-27 yıllık sürüyüm, şuanda bende sürücü olamaz denimdim, benimle aynı engeli olan arkadaşım ise 10 yıllık sürücü belgesi aldı. Sadece farklı komisyonlar olduğu için.
Allah hakkımızda hayırlısını versin, vardır herşeyin ellbet bir sebebi, Mücadeleye devam, vaz geçmek yok...

Bende skolyoz hastasiyim, boynumun icinden sirtimin ortasina kadar ameliyatim var, boynumdan dolayi az kalsin ehliyetim iptal oluyordu, 2007 den bu yana aktof arac kullaniyorim cok zorladı kurul, otv den arac almak için ehliyeti engelliye cevirmek icin başvurdum kurulda doktor sen boynunun yuzde ellisini kullanamiyorsun dedi, daha nasil olacak hocam dedim dönüyor dedim, ölçüme yolladi kendimi çok zorladım baya döndü ikinci gittiğimde başka doktorlar vardı hiç donmese evet ama yuzde elliden fazla dönüyor ölçüme bakinca ses etmediler gercekten asiri kisit var dönmüyor ise kendilerini riske atmıyorlar yoksa cok basit ayna kamers tertibat kodu yazıp verebilirler ama resmen doktorların insafına bakiyor vermemek icin ugrasiyorlar

@Hkn38,

Kendilerinin hiç bir yasal sorumluluğu yok.
Sen 50 kişiyi de altına alıp biçsen öldürsen o doktorların hiç bir sorumluluğu yok. Onlar sadece işi yokuşa sürüyor.

@emine 17,

ek donanımla verilebilirdi belki.. öncelikle çanakkale bu konuda bilgi yetersizliği var gibi, komisyona itiraz ettiniz ?

32 sene araç kullandım Boyunla ilgili sorunum yok hiç bir zaman boynumu arkaya döndürüp geri gitmedim yan ve orta ayna ile araç kullandım maalesef bende komisyona dahil girmeden hastahane heyeti sürücü olamaz raporu verdi rahatsız lığım müsküler distrofi araç kullanmamı etkilemedi ği halde sistem kas hastası olduğum için komisyona havale etmemesi yapacak bir şey yok Avrupa dakiler elleri yok başı dönmüyor ayakları ile direksiyon çevirirken bizler mağdur oluyoruz

@bilgeadam,

Bunca araştırma ve uğraştan sonra, ve yeni yeni çıkardıkları yasaları da görünce ben tekbir sebebe bağlıyorum, sadece milleti nasıl parasını alırız derdindeler. Ortopedik engelliye ehliyet verse ötv den muaf araç vermek zorunda kalacaklar, engelli raporları da bir çoğunun %90 nın altında olduğu için taşımalıda alamıyorlar. Kısacacası ötv indirim gibi bir sorun kalmamış oluyor. Hakkımı helal etmiyorum...

@hayat76,

Ben ehliyeti aldım ama ötv için Heyet raporuna tertibatlı araç kullanabilir gibi bir ifade yazdırmak gerekiyor onun için gidince heyet sürücü olamaz diyerek ehliyete el koyuyor :)
Komisyon başkanı başıma gelebilecekleri söyledi, Fizyoterapistin tutumu da hoşuma gitmeyince dilekçe verip vazgeçtim. Adam 1 ay önce çekilmiş Röntgeni tekrar çektirdi, sürücü olamaz diyecekti 3-5 kuruş ötv yüzünden gerek yok ötv leride onların olsun.

Üst Alt