@Justahsins,
Aramıza hoş geldiniz, ne yazık ki, ne yazık ki sizde ben dahil olmak üzere bir çok engelli arkadaşlarımız gibi acı gerçekle karşı karşıya kalmışsınız, nedenir bilmiyorum ki, sizde zamanla alışacaksızınız.
Öncelikle engellilik oranını belirleyen rapor ile, sürücü olabilir raporu farklı raporlarıdır, sadece araba alırken engelli raporuna ihtiyacınız olur oda ötv ödememek için.
CİMER e defaatle, en az 3 Bakanlığa hitaben yazdım, geleni cevaplar, dilekçenin okunmadığını dahi anlayacak kadar, standart basma cevaplar gönderiyor, şahsen hiç ümit etmeyin, gelse de ayın gelmese de.
Bahsettiğiniz kadar değil aslında Kanun çok kat, kapılar kapatılmış gibi görünüyor ilk etap da, asla hiç de öyle değil, bir çok maddelerinde boşluklar, tutarsızlıklar ve çelişkiler mevcut, sadece komisyonun insafina bırakılan engelliler olmuşuz.
Sürücü olamaz derken genelde konmisyonun kendi insafına bırakılmış, elle tutulur gözle görülür maddi bir belge ve tettkik olması gibi vs şartları olması gerektiğini fazla önem vermemişler.
En iyi yaptıkları, Yönetmeliğin ilk maddesi, bu madde gereği tüm doktor kendi geleceklerinden korktukları için, karşıyı fazla düşünmeden, olumsuzu verip geçiyor, ben yanmayım da kim yanarsa yansın dercesine.
Ben 1997 den yanı 26-27 yıllık sürüyüm, şuanda bende sürücü olamaz denimdim, benimle aynı engeli olan arkadaşım ise 10 yıllık sürücü belgesi aldı. Sadece farklı komisyonlar olduğu için.
Allah hakkımızda hayırlısını versin, vardır herşeyin ellbet bir sebebi, Mücadeleye devam, vaz geçmek yok...