Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyim ve kafam her zaman basmıyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

Psikotik bozuklukta ayni sorunu yasiyorum. Bilissel zorluklar cok cok yaygin sizofrenide ve psikotik bozuklukta. Artik takmiyorum, uzulmuyorum da.

Bu sorun kafama takılıyor çünkü önemli durumlarda sıkıntı yaşıyorum.
Mesela bir yerde yapmam gerekenler anlatılıyor ama dediklerini anlamıyorum.
Zihnimde duyduğum kelimeler cümleler çorba oluyor sanki kafam karışıyor.
Sık sık beynimi donmuş gibi hissediyorum.

ilaçlar yapıyordur , ilaçlar bir tarafın ayarıyla oynarken diğer bir tarafı yıkıyor

İlaçların yan etkileri bu ilaçları uzun süredir kullanmamıza rağmen devam eder mi ?
Bünye alışır vs diyorlar ama pek öyle değil sanırım

@Hanlı,

Epilepsi için yıllardır farklı farklı ilaç kombinasyonları denedim, aşure gibi oldu bünye ilaçların etken madde ve mg'ları birbirine girdi.
Her defasında bünye alışır diyorlardı, bi raddeden sonra artık alaya alır gibi içimden aynen bak alıştı şuan demeye başladım.
Beyinle alakalı ilaçlarda alışma falan yok, evet miden bağırsağın vb. alışabilir ancak istesen de istemesen de zihin bulanıyor. Evet bu bulanmaya alışkanlık kazanabilirsin ancak çaresi yok. Bir ihtimal ilaç değiştirmeyi öneriyorlar ancak tedaviyi bulduktan sonra onu riske atmak mı, hiç sanmıyorum.

Yalnizca ilaclari suclamak yanlis olur. Hastalik kendisi bilissel yetileri de etkiliyor. Hatta yalniz psikotik bozukluklar degil, depresyon gibi hastaliklarda da sekteye ugruyor bilissel yetiler. Yanlis soylemlerde bulunup baska hastalari etkileyebiliriz, ilaclarini kullanmakta sakinca bulabilir insanlar. Ilaclar yuzde yuz iyi olmasa da ozellikle sizofreni gibi hastaliklarda insanin gunluk islevlerini yerine getirmesini sagliyor. Bazi seylerden de fedakarlik yapmak gerekir, feragat etmek gerekir diye dusunuyorum.

@WinstonSmith bu durumla yaşamayı öğrendim ama insanın yine de canı sıkılıyor bir şey öğrenmek için diğer insanlardan çok daha fazla çabalamam gerekiyor bir işle uğraşırken insanların dediğini anlamadığımda tersliyecekler diye endişeleniyorum.

@Samarra bir yandan ilaçlara mecburuz bir yandan hastalıktan da kaynaklı kaybettiğimiz özelliklerimiz var.Başa gelen çekiliyor.

@Hanlı,

Örnekle gün içerisinde değişkenlik gösterebiliyor. Bunun açıklamasını tam yapamıyorum ama işte öyle.

Doğrusu başlığı açan arkadaşın yazdığı gibi zaman ⏰ zaman kafam basmıyor.
Bazen birden üzülüyorum o an neye üzüldüğümü aklımdan bulmaya çalışıyorum. Birden o anı unutuyorum/unutabiliyorum.

An be an unutuyorum. Artık ilaçlar unutturmaya başladı.

Anladım.Ben de geleceğe dair düşünceler bazen çok hızlı dönüyor.Mesela iyi bir fikir oluşuyor sonra kafam karışıyor unutuyorum.Belki dediğiniz gibi ilaçlardan kaynaklanıyordur

Benim kafamda gelecekle ilgili plan kurgu vs. hiçbirşey bulunmuyor hastalıktan sanırım.

Stajda sekreterlik yapıyorum. Staj kolay, bazı dersler stajdan zor.

Ben psikozla 5 yıllık fakülte bitirdim şimdi yüksek lisansa hazırlanıyorum😌

:sneaky: Psikoz olsam da yaptığım memurluk işi kapasitemi çok zorlamıyor.

Son düzenleme:
Karmaşık işlemleri ilaçla başarabilen oranı fazla olsaydı bunu normal karşılamazdık.

Üst Alt