Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyim ve 3 yıldır Delusional Mood yaşıyorum. Yaşayanınız var mı?

Konular
7
Reaksiyonlar
7
İlk başta ciddi belirtim Capgras sendromu oldu, akabinde Wahnstimmung/Delusional Mood (TEŞHİSİ BEN KOYDUM, PROF DR BUNU ONAYLADI), akabinde şizofreniye bağladım (2022 1 nisan) Daha önce psikoz oldu, lakin şizofreni değil. Şu an paranoid şizoyum. Başlığı detaylandıracak olursam, Delusional Mood paranoid şizofreninin prodromal evresinde görünüyorumuş. En temel belirtisi atmosfer değişiyor. Böyle bir şey yaşayan var mı aranızda? Ayrıca yaşadıysa şu an nasıl, ne yapıyor? vs. Ben Clonex kullanıyorum 800mg. Yanında 80mg Ledason (Lurasidon). Remisyondayım. Anlayacağınız d2 antagonisti ilaç ve klozapin ile hayatımı kurtardım sayılır. Sizde durumlar nasıl? Sizce? İyi akşamlar, iyi forumlar.

Wahnstimmung denilen bir tanıya sahibim. Dünyanı farklı algılıyorum, lakin hiçbir doktor bunu bilmiyor. İddiaya göre paranoid şizofrenini prodromal (erken evresinde) görülüyormuş. Bende 3 senedir var. Hiçbir doktor çözemiyor. 800mg Klozapin, 80mg Ledason kullanıyorum, ve çıldırmaya ramak kalmış durumdayım. Nedir bu arkadaş

Yanlış anlamayın ama bu tanıyı siz mi koydunuz kendinize?

Sizler nasılsınız, durumunuz nasıl? Umarım bütün forum üyeleri iyidir, iyiliğiniz yoksa olsun, daim olsun. İyi geceler herkese

Edit: İlacım Clonex (Klozapin)

Benimde Psikotik teşhisim var 9 aydır atak vs geçirmedim 1 yıl dolunca doktorlara ilaçları bırak danışacağım Trevicta 3 aylık kullanıyorum ilaçlar azda olsa kilo yaptı. kilo aldım o yüzden ne kadar minimum seviyede kullanırsam kârdır diye bakıyorum. Genel olarak iyiyim ama hayatımda eksiklikler var sanırım bazı şeyleri bende var gibi kabul etmeye başlayacağım şartlar insanı değiştiriyor. @İçgörüsümaxolan,

@Anti PSİKİYATRİ, Norodol tipik antipsikotiktir, özelliği d2 antagonizmasıdır. Kuvvetlidir, EPS yapar, lakin çok etkilidir; özellikle psikotik semptomlarda (halüsinasyon, sanrı). Lakin ciddi dirençli ve en az 2 antipsikotiğe yanıt vermeyenlerde Klozapin düşünülür

Belli bir kullanım süresi var mı?

Çok iyi bir ilaç ama yan etkileri fazla norodolun.

Peki sürekli kullanılabilir mi? Bu ilaç 1 yıl falan.

@Anti PSİKİYATRİ,
Ben doktor değilim, lakin bayağı bilgiliyim ve tecrübeliyim. Bana soracak olursanız, taş çatlasın 5-6 ay kullanılır. Aksi halde, yani daha uzun süreli kullanımda tardiv diskinezi vs yapabilir -ki bu hoş bir şey olmamakla istediğimiz bir şey değil...

@Anti PSİKİYATRİ,
Şöyle -ki, tipik ve atipik antipsikotiklerin ortak mekanizması d2 antagonizmasıdır. Yani 10 tane ilaç varsa hepsini denemenize gerek yok. 2, max 3 ilaç işe yaramıyorsa, ve semptomlarınızdan sizi tatmin edecek kadar remisyon elde etmediyseniz durumunuzdan, Klozapin (Clonex) düşünülür.

@Anti PSİKİYATRİ, Yanlış olmasın diye internetten bir doğrulayayım dedim, zira bende tedavi görüyorum, tardiv diskinezi tam olarak;
  • Genellikle ağız, yüz ve dil kaslarında kontrolsüz hareketlerle başlar: dudak şapırdatma, dil çıkarma, çiğneme benzeri hareketler.
  • Zamanla boyun, gövde ve eller gibi diğer kas gruplarını da etkileyebilir.
  • Hareketler ritmik, tekrarlayıcı ve istemsizdir, kişi farkında olsa da engelleyemez.

Soliana gelirsek, d2 ve d3 e seçici ve güçlü bağlanıyor, çok kuvvetli bir antipsikotik o da, lakin atipik. Düşük dozda negatif, yüksek dozda negatif+ pozitif etki görürsün. Pozitiften kastım sanrı ve halüsinasyon. Yüksek etki nedeniyle akut distonisi birkaç günden birkaç haftada bire kadar değişir. Bu yüzden akineton (biperiden) kullanılması (verilmesi) tavsiye edilir -ki EPS sizi çarpmasın :)

Üst Alt