Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsi teşhisimle otomatik vites ehliyet verildi..?

rain_37

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 28 yaşindayim. Spastik kuadriplejik serebral palsi tehşisimden dolayi b sınıfı otomatik engelli (ortopedik) araç sürebilir ibaresiyle engelli sürücü olur raporum çıktı. 78. Kodlu SADECE OTOMATIK VITESLI ARAC KULLANABILIR ibaresi mevcut.

Normal engelli raporum yok, başvurmadim. Mecbur sebeplerle tercih edeceğim sürücü kursu otv indirimli ehliyet duzenlemedigini kursun bu yetkisinin olmadığını söyledi. Düzenleyen bir kurs önerdi ama orayı da evime çok uzak olduğu için ben tercih edemiyorum.

1) Dolayısıyla ötv indirimli araç imkanindan yararlanmadiktan sonra bu engelli raporunu çıkarmanın bana ne gibi bir faydası olabilir?

2) Bu raporun Otv harici avantajlari nedir?

3)Dezavantajlari nedir? Kamuda calisiyorum. Veya şartları zorla uzak da olsa git indirimli araç alabilecegin kurstan ehliyeti almaya çalış ve bu raporu cikar mi dersiniz?

4) Engelli raporunu nasıl çıkarabilirim? Kağıt kürek muayene işleri bir günde biter mi?

5)Bana genel olarak tavsiyeleriniz nelerdir? Önerileriniz benim icin değerli. Tesekkurler...

Merhabalar ben de serebral palsi hemipleji raporum var. Sürücü olamaz raporu çıktı Sag elimle ilgili her şeyi yapıyorum. Sağ ayağımda güç sağlam. Sol elimde ince beceri bozukluğu ve sol ayağımda güç kaybı var. Geçen sene komisyona girdiğimde hafif motor bozukluk sağda da var dendi sürücü olamaz raporu cikti. Siz raporu nereden hangi hasteneden aldınız?

Kuadriplejik tüm bolgeleleri kapsayan bir ifade sanirim ama benim sadece sol bacağımda kismi hareket kisitliligi var. Yozgat şehir hastanesinden aldım.

Evet ondan sordum. Kuadriplejik tanımı vücudun 4 uzvunu kapsayan bir engel grubu..

Bir de arkadaşlar ben normal otomatik vites ehliyet almayı başarırsam bana gidin engelli ehliyeti alın diyip ehliyete el koyabilirler mi?

@rain_37,

Engelli ehliyeti diye bir kavram yok. Şimdi sen Kodlu B ehliyeti için sağlık raporu almışsın ya. Ehliyet sınavını geçtiğin anda nüfustan ehliyeti çıkarmak için başvuru yapıyorsun. B sınıfı ehliyetin kodlar işlenmiş şekilde eline geliyor. Önceden Engelli ehliyeti olarak H sınıfı ehliyet vardı şimdi o kalktı B sınıfı ehliyete tertibat kodları işleniyor yani.

Ayrıca yukarıda sorduğun sorulara galiba cevap alamamışsın.

1.sorunun cevabı; Engelli raporunun olması kamuya memur atanmak için önemli, çalışmıyorsan sosyal yardım vs almak için önemli.

2.sorunun cevabı Engelli raporunun dezavantajı asker polis güvenlik gardiyan gibi meslekler için dezavantajlı oluyor zaten kamuda çalışıyorsan bir dezavantajı yok bence aksine vergi indirimi alabilirsin maaşa pek bir katkısı olmasa da erken emeklilik için önemli.

3.sorunuz ise genellikle bir günde hallolur evrak işleri sabah heyet doktorlarını gezer ögleden sonra heyete çıkarsınız yoğunluk olduğu takdirde ertesi güne sarkma olabiliyor. Tavsiyem rapor çıkarın elinizde bulunsun fakat raporu çıkarırken ÖTV muafiyeti için de başvuru yaptığınızı belirtin. Zira raporda "Hareket ettirici özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresi yazmazsa araç alırken maliye bakanlığı sorun çıkarıyor.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Peki benim başvuracağım kurs sizin durumunuza özel ehliyet duzenleyemedigimiz için otv indiriminden faydalanamazsiniz durumunuza uygun bir kurs seçin sadece size otomatik normal vitesli ehliyet verebiliriz dedi. Bunun aslı var mıdır? Herhangi bi kurstan ehliyet alsam bu indirimden yararlanamaz miyim?

@rain_37,

Onun hakkında bilgim yok maalesef. Mesela ben mersin'de yaşıyorum. Burada da kodlu engelli ehliyeti veren tek bir sürücü kursu var. Belki sizin orada da öyledir.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Bende serebnal palsi hastayım suan ehlıyet kursundayım tertıbat kodları olacak ehlıyetımde gaz fren solda ama raporumda hareket ettıcı aksamla ılgılı ıbare yok ve raporum 46 acaba yenılemı ısterler mı raporu ya yenılerken oranı tutturamazsam bundan korkuyorum bılgısı olan var mı

Üst Alt