Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rehber köpekle gezebilen kör arkadaşımızı lokantaya almamışlar

alifatih1958

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
531
Televizyondan taze bir haber:

“İBB rehber köpeği bulunan bir âmâyı sosyal tesislere almadı.”

“Ne anlayışsız insanlar yahu, yardımcı bir köpek, ne istediniz adamcağızdan? Görmüyor işte.” filan diyerek hemen köpeği içeri almayan sosyal tesis sorumlusuna ve bu uygulamayı yürürlüğe koyan belediyeye giydiriverdik çoğumuz.

Gerçekten de bu tür köpekler insana yardımcı olan, eğitimli, saldırgan olmayan, uysal, çok akıllı ve çok da pahalı köpeklerdir. Kalkıp da şişle dürtmezsen hayvan kimseye saldırmaz.

Ancak şimdi ben size bir olay anlatayım.

“Köfte bahane gezimek, araba kullanarak can sıkıntısını gidermek şahane” diyerek canımıza estikçe Tekirdağ’a giderdik. Tekirdağ girişinde yolun sağında Beyazköy mevkisinde Özcanlar Köfte diye Tekirdağ’ın en bilinen köftecisi vardır. Çok geniş bir kapalı ve bir o kadar da açık alanı vardır. Hem rahat/güzel bir yer olduğu için, hem de Tekirdağlı bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine hep tercih etmişizdir. Geçen sene yazın gittik. Açık mekanda zar zor bir yer bulduk. Karşı çaprazımdaki masada fare kadar minnacık, köpekten başka her şeye benzeyen, bir mahlukla beraber bir aile oturuyor. Köpek masa altında geziniyor, kendisine ısmarlanan porsiyon köfteden yiyor. Doymamış olacak ki kadın kucağına aldı köpeği. Köpek masayı yaladı durdu sonra kadının tabağından ağzını sürerek ve ağzındaki mikroplu akıntıları bırakarak yedi durdu. Fare gibi ufak bir şey ama habire cumburlop maşallah. Bir fakiri doyur desen doyurmaz ama köpeğe porsiyon köfte!!!! (Benzer bir hadiseyi Fethiye’de de görmüştüm hatırlatırım)

Şimdi lokantalarda masalar ellerdeki leş gibi bir bezle silinir. O silme ile köpek yalamasının izleri asla temizlenmez. Bu bir. İkincisi bulaşıklar nasıl yıkanıyor? Tabağa değen köpek salyaları yıkama ile gidiyor mu yoksa pislikler kalıyor mu? Bu da bilinmez. Etti iki. Dinimiz köpeğin yemek yediği kabın yedi kere yıkanmasını emreder.

Başka rezaletler de vardı şahit olduğum. Yazdım anasını satayım ve elimi ayağımı kendilerinden çektiğimi bu kepazeliği herkese yayacağımı da bildirdim.

Müesseseden gelen cevap aynen şöyle:

BAŞLANGIÇ
“Gokhan Öztan <gokhan.oztan@ozcanlarkofte.com>

To:…..

Cc: Özcanlar Köfte <info@ozcanlarkofte.com>

Sayın Ali Fatih………..

Öncelikle, Tekirdağ Beyazköy şubemize göstermiş olduğunuz ilginiz için teşekkür ederiz. Geri bildiriminiz bizim için son derece değerlidir ve misafir memnuniyetini en üst düzeyde tutmak adına önemli bir rehberdir. Belirttiğiniz konuları detaylıca inceledik ve gerekli aksiyonları almak için harekete geçtik.

1.Masalardan Malzemelerin Toplanması:Yemek sırasında masalarınızdan biberlik, tuzluk, yağ ve peçetelerin toplanması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Bu hususta personelimize gerekli eğitim verilmiş olup, bu tür durumların tekrar yaşanmaması için önleyici tedbirler alınmıştır.

2.Servis Gecikmesi ve Uygun Servis Sırası: Siparişlerinizin gecikmesi ve servis sıralamasındaki aksaklıklar konusundaki şikayetinizi dikkate aldık. Mutfak ve servis ekibimizle konuyu görüştük, servis kalitemizi iyileştirmek için süreçlerimizi gözden geçiriyoruz.Servis prosedürümüzde çorba servisi ile köfte servisimiz arasında 13-15 dakikalık bir süre bulunmaktadır. Çorba servisi başladıktan 5 dakika sonra köfteleriniz pişirilmeye başlamaktadır. 8-10 dakikalık pişirme işlemi ardından sıcak sıcak masaya servis edilmektedir. Buradaki aksaklık, servis ve mutfak personelimizin arasındaki iletişim eksikliğinden kaynaklanmıştır. Konu ile ilgili personele gerekli uyarıların yapılacağına emin olabilirsiniz.

3.Kolonyalı Mendil İkramı: Yemek sonrasında ve yemek sırasında kolonyalı mendil ikramı uygulamamız mevcuttur.Bu konu ile ilgili gerekli uyarıları yapacağımıza emin olabilirsiniz.

4. Mekan Kapatma Zamanlaması: Büyük şubelerimizde yemek salonlarımızın açılış ve kapanış saatleri bulunmaktadır. Fakat yemek salonlarımızın kapanış hazırlıklarının müşterilerimiz henüz yemeklerini bitirmeden yapılması kabul edilemez bir durumdur. Personelimize bu konuda gerekli talimatlar verilmiş olup, bu tür durumların tekrar yaşanmaması için düzenlemeler yapılmıştır.

5.Hijyen ve Temizlik: Evcil hayvanların içeriye alınması ve hijyen kurallarına uyulması konusundaki hassasiyetinizi paylaşıyoruz. Hijyen standartlarımızı yeniden gözden geçirdik ve temizlik prosedürlerimizi sıkılaştırdık.Evcil hayvanların yemek alanına girişini kontrol altına almak ve masaların hijyenik bir şekilde temizlenmesini sağlamak için ek önlemler alacağımıza emin olabilirsiniz.

Siz değerli misafirlerimizin görüşleri bizim için çok önemlidir ve bu tür geri bildirimler sayesinde hizmet kalitemizi sürekli olarak iyileştiriyoruz. Bu yaşadığınız olumsuzluklardan dolayı özür diler, sizleri tekrar ağırlamak ve memnuniyetinizi sağlamak için sabırsızlandığımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla,
Gökhan Öztan
Restaurantlar Koordinatörü
Özcanlar Köfte
BİTİŞ

Âmâ kardeşimiz kusura bakmasın ama kedi köpek ile lokantaya girilmez.
İBB köpekli kişiyi köpekle içeri almamakla bana göre çok iyi yapmış.

NOT. İBB açıklama yaparak çantada olmak kaydıyla evcil hayvanların sadece kafeterya bölümüne alındığını bldirmiş.

İBB'nin inisiyatif alarak aldığı bir karar değildir, o nedenle konu iBB olmamalıdır. Gıda işletmelerinde evcil hayvan bulunması yasaktır. İBB de yasaya uymuş. Cafe, lokanta, market, kasap vs...

Rehber köpek için iyi niyetlerini kullanabilirlerdi: işletmenin dışarısında uygun bir yerde köpeği bağlayabilirlerdi. İçeride de müşteriye kendileri rehberlik edebilirdi. Kastı olmayan, çaresiz kalan bir insanı "olmuyor, olmaz" diyerek savmak bence etik değil. Hayatta her şey düz yürümüyor, kişiye göre gerekirse inisiyatif alınmalı, fazladan görev yapıp çözüm üretilmelidir. Ben işletme yetkilisi olsam söz konusu personeli uyarırdım.

Bak bu durusunuzu befendim alifatih bey😀ibb hakkinda dogruya dogru
Ana zaten muslumanlikta kopeklevyemek yenmezki s3versin disarida durur
Londrada kopek sahibi insanlar cok
Lokantaya hickimse sokmuyor disarida bagli duruyor insanlar iceride yemek yerken
Hiristiyan kadar olamicazmi😀

Üst Alt