Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikozu olup omega 3 balık yağı gıda takviyesi kullanan var mı?
Psikozu olup omega 3 balık yağı kullanan var mı? Eski den bakırköy de hastalara veriliyormuş diye duydum,beyin üzerinde olumlu etkileri ile biliniyor sizce de öyle midir?
Ruhsal bir problemim yok fakat gıda ile ilgili olduğu için dikkatimi çekti. Omega 3'te DHA EPA bulunur. Beynin %50inden fazlası yağdan oluşur ve bunun da büyük bir kısmı DHA dir. EPA da beynin kimyasal yapısını korur ve serotonin dopamin gibi mutlulukla ilgili etkinliği arttırır.
2021 deki atağımda ilaç değişikliği olmuştu. Aynı zamanda balık yağı hapı da kullanmaya başlamıştım. Balık yağı hapı bana atak geçirtti demiyorum ama beyin kimyası çok hassas. Balık yağı beyin kimyasını nasıl etkiliyor, bipolar zaten bozuyor, ilaçlarla etkilişime girer mi? Bunlarla alakalı çalışmalara bakmak lazım. Yapay zeka doktorunuza sormadan kullanmayın diyor.
balık yağı tam tersi beyin için faydalı , siz hiç balık yemiyonuz mu aynı şey , en çok omega 3 balık deniz ürünlerinde var , beyindeki sıvıların üretilmesi için yiyiceklerdeki maddelere ihtiyaç var ,sadece ilaçla olmaz düzgün beslenmede çok önemli