Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalar bilişsel sorunlar yaşıyor musunuz?

anonymous

Aktif Üye
Konular
241
Reaksiyonlar
220
Merhaba ben bipolar bozukluk hastasıyım. 16 aydır remisyonda olmama rağmen hafıza problemleri yaşıyorum. Bazen hatırlamada güçlük yaşadığım oluyor. Hep isimleri hatırlayamıyorum. Bu durumda olan var mı?

Bende de var ama çok dert etmiyorum. Keşke intihar ettiğim ve ekt sırasında uyanmayı unutmak isterdim

@dgcnn, bende de özkıyım düşünceleri vardı. Fakat remisyon sürecinde tüm olumsuz düşünceler ortadan kalktı. Bir daha o karanlık, depresif dönemlerime geri dönemek istemem.

Gereksiz yere antipsikotik kullandığım dönem (2021) mecazlı kelimeleri anlamıyordum. Soru çözerken düşüncelerim duruyordu.

@Anti PSİKİYATRİ, psikozda okuduğun şeylerden anlam çıkarma oluyor, yazılan her şey benim hakkımda gibi. Ben atak sırasında ders çalışamıyordum, sorular benden bahsediyor gibi gelirdi bir de düşüncelerimi yazmışlar gibi.
Okb'de ise takıntılardan dolayı anlayamama olabilir.

@dreamfail,

Oh şükür inşallah ben de girerim. Sizin remisyona girdiğinizi duymak güzel. Darısı geri kalanlara. Benim beynim allak bullak şu anda😄

@samedo99 İyileşmiyor. Sadece ilaçlar sayesinde hastalığın belirtileri yok denecek kadar azalıyor. İşitme engellilerin cihaz sayesinde duyması ya da gözü görmeyen birinin gözlükle görmesi gibi bir şey.

@samedo99,

Bana doktor remisyondasin rapor veremem dedi. Bugün raporların uzatıldı genelgesini okudum. Atama var inşallah yeterli olur.

@testertr İlaç yazmaya gelince kutu kutu yazarlar ama rapor vermeye gelince çay kaşığıyla verirler. Sanki remisyondaki hasta iyileşmiş sayılıyor da.

@samedo99,

Hayır. Remisyona giren hastanın yarını belli olmaz, tekrar başlama olabilir.

@berke26,

Ne bileyim hocam. Sürekli ilacı degistirelim deyip duruyorlar. Ben de iyiyim deyip kabul etmiyorum

Ben insanların benim hakkımda düşüncelerini konuşmalarını çok kafaya
takıyorum

@berke26,

Doğru diyorsunuz. Benim hızlı değişiyor şu an mani dönemindeyim. Geçen hafta depresif haldeydim. Remisyona girmeyi iyileşmek olarak algılıyorlar. Halbuki dedikleri gibi keşke zihinden komple silinse. Benim doktorum da diyor, kötü bir olay olur yeniden tetikler. Bazen iyiyim dersin manik döneme girersin, çılgınca para harcarsın ve farkına varmazsın.

@dgcnn,
Valla ben tek ilaç ile tedavi ediliyorum şuan hiçbir sorunum yok ama olmayacak da diyemem ama suan iyiyim.risperdal 2 mg.

Banada remisyondayim dediler.ama gene hastalık geri döndü yapacak birşey yok rapor vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Risperdal in prospektusunde bilişsel yetenekler için iyidir diyor.

@Pickle,
Şuan tek antipsikotik mi kullanıyorsunuz.

@dreamfail,
Kardeşim durumun nasıl kaç ilaç kullanıyorsun?

@Micro123, ben insanların sözlerini kötü niyetli algılıyorum, bugün yine aynı şeyi yaşadım.
@Anti PSİKİYATRİ, evet ozaprin 10 mg. Atak dönemini rixper 3 mg ile geçirmiştim. Sonra psikiyatriste hezeyanlı hezeyanlı sağlıkla ilgili bir şeyler anlatırken yan etkiden bahsettiğimi sanmıştı ve ilacımı değiştirmişti. Ozaprin'e geçtikten 2 hafta sonra atak bitti. Artık ozaprin mi iyileştirdi yoksa atağım zaten 2 ay mı sürecekti bilmiyorum.

@Pickle,
İyi kardeşim sevindim durumuna bende tek ilaç risperdal 2 mg kullanıyorum.Suan iyiyim hezeyanim felan yok benim karaciğer ast ve alt değerlerim hep yüksek çıkıyordu ve bu durum beni yoruyordu tek ilaca geçtim.Bence çok ilaç değil.dogru ilaç hayat kurtarır.Olanzapine gelirsek iyi ilaç ama çok iştah açıyor maalesef...

Yaz mevsimi bana psikozu anımsatıyor. Psikozlu günlerim yaza denk gelmişti.

@Anti PSİKİYATRİ, psikotik bir söylemine denk gelmedim iyi görünüyorsun 😜

@Anti PSİKİYATRİ,
Hocam sizde dümenden deyin hastayım. Çakallar işte, bizim sağımız solumuz belli olmuyor. Allah kimsenin eline düşürmesin..

Ben raporlu ilaçların 2 hafta önceden yazılabildiğini bu forumdan öğrendim, kafam rahat. Kesintisiz kullanabiliyorum.

@Anti PSİKİYATRİ, remisyonda birine rapor vermiyorlar evet. Peki işitme cihazı kullanana veriyorlar mı?

@Anti PSİKİYATRİ,
sabah akşam 6mg invega
sabah akşam 500mg depakin
akşam 5mg rexapin
akşam 300mg cedrina kullanıyorum. bunlar dışında gut ve hipertrigliseridemi çıktı 2 hafta önce. Bunlar içinde 2 hap kullanıyorum. Eskiye oranla antipsikotiklerin dozu çok düştü.

Üst Alt