Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatriden çürük almam devlet memuru olmama engel sayılır mı?

Berataykut

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Selamlar pskiyatri sonucu rdmden çürük alırsam devlet memuru olarak imam olabilirmiyim veya herhangi bir devlet dairesinde devlet memuru olarak işe girebilirmiyim bu konuda beni aydınlatırmısınız

imamlıkla ilgili fikrim yok. ama vkhi memuru,bilgisayar işletmenliği yada diğer düz memurluklarda herhangi bir sorun yaşamazsın. ancak akıl ve beden sağlığı gerektiren işlerde çalışamazsın örnek: arama kurtarma teknisyenliği/teknikerliği,itfaiye personeli, kolluk kuvvetlerinden bir iş gibi gibi dallara giremezsin.

@Ben_Claudius, reis benim asıl olayım şu pskiyatri sonucu ilaç ve 1 ay hava değişimi aldım işim servis şöförlüğü bu konuyla ilgili sıkıntı yaşarmıyım peki piskoteknik src vb şeyler gerektiriyor çünkü bunlardan dolayı bir sorun olur mu

Merhaba soru sormuştum ama tam.bilgi alamadım
Psikiyatri sonucu çürük alırsam servis şöförlüğü işi yapıyorum bu konuda bana sıkıntı çıkarırlar mı ileride veya devlet daire işine girmek istediğimde önüme bir engel olur mu?

@Berataykut, reis askerlikten çürük alınca engelli raporu alınmış gibi mi oluyor bilmiyorum. ama ruhsal duygusaldan engelli raporu olanların ticari taşıt vs kullanmasının yasak olduğunu biliyorum. şahsi aracında bile ehliyetin için risk varken servis şöförlüğü senin için sıkıntı olacaktır.

Askerlikten muaf olmayı kastediyorsan eğer tamamen işverenin elinde. İşe girerken muafım dersen neden diye düşünür insan.
Engelli raporu alırsan ticari araç kullanamazsın. Kendimden biliyorum.

@anonymous, abi @Ben_Claudius, abiler öncelikle teşekkür ederim cevabınız için ruhsal bozukluk ama öncesinde böyle birşey yoktu askerlikte oldu bunu psikiyatri doktoruna da belirttim ve iş kendi işim yani iş veren babam bende orada şöförlük yapacağım avukata sordum ben bir tane o avukat bana işe girerken işte tekrardan src psikoteknik felan onları gözden geçirirler senide muayene yaparlar tekrardan olabilirsin demişti yani bendeki zihinsel engellilik değil abi sadece ruhsal ileride de önüme de engel olur mu işimden dolayı diye sizlere danışmak istedim

Bipolar ve psikoz dışında askeriyede çürük veriliyor mu bilmiyorum. veriliyorsa depresyon vs gibi o tarz hastalıklarda iyileştiğini kanıtlaman daha kolay olacaktır.

bununla ilgili forumda çok konuşuldu, psikiyatrik tanı almak,çürüğe çıkmak bunlar özel sektörde önümüze hep duvar olmakta. özel sektör patronları iliğini sömürene kadar çalıştıracak adam aramakta haliyle herhangi bir rahatsızlığı olanı çalıştıramayacağı korkusuyla uzak duruyor.
seni ne diye çürüğe ayırdılar ne tanısıyla yani. inşallah psikoz veya bipolar değildir.

@Ben_Claudius, abi servis işi yapıyorum ve babam benim patronum ve raporumda ailevi sorunlar göz önünde diye diyordu bu bahsettiğin şeylerden birisiyse bilmiyorum ama servis işinde psikoteknin src gibi şeyler var bunlara sıkıntı çıkarmı iş veren önemli diyorsan o sıkıntı değil babam olduğu için ama işte prosedür gereği bi sorun çıkar mı o söz konusu şuan benim için

patron babansa patrondan yana sıkıntın yok. tam prosedürü bilmiyorum, servis şöförlüğü için iş yerinden ayrı olarak bir sağlık raporu gerekiyorsa zorlanırsın. ama sadece iş verenin isteğine bağlı ise patronda baban olduğuna göre sorun çıkmaz

Üst Alt