Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ostegenis imperfekta (cam kemik) rahatsızlığı ile emeklilik için yeterli tanıyı alabilir miyim?

habibe68

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
8
Ostegenis imperfekta tıp 1(cam kemik) rahatsızlığı için rapor kaç verirler sizce

Min. %50 bu arada bu oran bence değil mevzuatta böyle önceden %40 idi şimdi %50

Malesef red geld😥😥😥

Çok kötü moralim bozuldu çalışmakta zorlanıyorum diyorum anlatamıyorum yaa

@habibe68, Kontrole gittiğiniz doktorunuza hiç sormuş muydunuz hata olabilme ihtimaline karşı. Gözümden kaçmadıysa Hastalık listesinde ben göremedim. Yani neye göre hafif orta ağır tanı var onu da bulamadım.

@umetinn,
Emeklilik

@HuYSuz79,
Doktor cam kemik hastasına en az yüzde 50 verilir dedi kaç verdiklerini görmedim SSK no doktorlarindan hafif düzey red gelmis

@habibe68, Sene başından itibaren engelli emeklilik sistemi değişti. Artık oranlara bakılmıyor, birden fazla hastalıkda oranlar toplanmıyor. Hafif tanı aldıysanız onun şartlarını yerine getirdiğinizde emekli olabilirsiniz.

@habibe68,
İşe giriş tarihinizin 2008 öncesi olduğunu düşünürsek mesela 3700 gün ile değil de 18 yıl, 4100 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

Ocak_2025_sonrasi.jpg

2009 girişim

Derece vermemişler ne zaman olacagimida bilmiyorum

18 yıl 4200 prim günü gerekiyor emekli olmanız için

@HuYSuz79,

Onu da demediler derece belirtmemisler bu gidişle 60 yaşında olurum oölmessem

Hafif tanısı dediler ise o gruba giriyor

Evt galiba 16 yıl çalışmam var, ama bugün işten çıktım işim ağırdı özel sektör

@umetinn, @OturanBoğa nın hazırladığı tablo olduğu için tüm tarihlere dikkat etmemiştim. Siz söyleyince baktım evet çoğu yerde mantıksız gelsede dediğiniz gibi görülüyor birinden biri yanlış ama hangisi bilmiyorum.

cam kemik hastaları genelde çok aşırı ufak tefek olur , siz gene iyi görünüyonuz , hastalığın çok tipi var herhalde

Aksaray

Emeklilik için başvurdum raporumda ortapedi tranvoloji hafif düzey yazmış red gelmis benim hastalığim endokrindi neden endokrinin puanı verilmemis çoğunluk endokrin olması gerekirdi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bİryil önceki raporumda cam kemik 50 kalça 6 vermişlerdi heyettekiler

@Mustafa _10,

Bir yıl önceki raporumda 56 idi şimdi kaç verdiler göremiyorum ama sadece ortapedi hafif düzey yazmış yüzde 50 endokrin ortapedi 6 vermişti daha önceki raporda

Ettim bakalım

@habibe68,

Anladım. Fizik tedaviye muayene oldunuz mu onu sormak istedim. Ortopedi doktoru bacakta kısalık varsa bir oran yazıyor. Eklem açıklığı, hareket kısıtlılığına fizik tedavi oran yazıyor.Hareket kısıtlılığı varsa oran düşük. Diğer rahatsızlığınızı bilmiyorum.

Üst Alt