Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikotik ile pskikoz arasında nasıl bir fark vardır?

Mahmut212

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba

Organik olmayan psikotik tanısı ile psikoz lar arasında bir fark varmı aynı tanı mı acaba

Teşekkür ederim cevapın için Yani şimdi emeklilikte ek1 atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar diyor bu tanıya uyuyor mu acaba bu psikotik tanıda ek1 deki tanılara uyuyor mu acaba

Yani buradaki tanı ek1 uymuyor mu acaba anlayamadım tam olarak

@OğuzHan112,
Merhaba Oğuzhan bu ek 1 deki belirtilen atipik psikoz tanımlanamayan psikozlar için verilen tanı organik olmayan psikotik bozukluk bu kategoriye giriyor mu yani psikoz sınıfına giriyor mu psikotik bozukluk

Tam olarak değil.. kısmen.
Birbirine çok yakın.. öyle de denilebilir.

Müsait bir zamanda anlatmaya çalışırım.. şu an biraz yoğunum.

@Mahmut212,

Psikotik bozukluk tam olarak organik psikoz,organik olmayan psikoz,atipik veya başka türlü sınıflamayan psikoz grubunda yer almaz..evet bulguları psikoz belirtilerine benzer fakat tam olarak psikoz bulgularını tariflemez.

Psikoz tanısı koymak için yeterli bulgu yoksa psikotik bozukluk denilebilir..aslında psikotik bozukluk genel bir terim, psikiyatrik hastalıkların bir çoğunda psikotik ibaresi kullanılabilir..mesela, psikotik belirtili ağır depresif nöbet, psikotik depresyon gibi gibi..

@Mahmut212,

Yani bu demek oluyor ek 1 de yer almıyor bu tanı anladığın kadarıyla

Sizin tanı tam olarak nedir?

Ben arasındaki farkları anlatmaya çalıştım, organik olmayan psikotik boz ek 1 uyar.

@Mahmut212,

Son düzenleme:
Evet tanı organik olmayan psikotik bozukluk tanım var durum bildirir e yazıldı kısmen düzelen diye ek1 uyuyor mu bu tanı acaba

Üst Alt