Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[onurakgun] Bizler (biz engelliler)

onurakgun

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bizler farklıyız..
Bizler Seçilmiş İnsanlarız..
Her Zorluğun Üstesinden Gelmek zorunda olan Bizler..
Diğerlerinin Bakışlarını üzerimizden ayıramadıkları bizler..
Gülmeyi doya doya yaşayamayan bizler..
Kimimizin gözü kimimizin kolu kimimizin ayağı,parmağı,kulağı,burnu yada sırtı
ya doğduğu günden yada sonradan kaybolan uzuvları
Biz Engelliler kimisine göre Özürlüler..
En nihayetinde insan olan bizler.

Bizi en iyi biz anlarız kardeşler.
O tuhaf bakışlı insanlar,aptalca yargılar ve uzaklıklar
elveda etmiş özgüven sonra içimize kapanmalar.
yanlızlıklar,anlaşılamamaklar,utanmak çoğu zaman
Deryanın rengini bilememek yahut asla yüzememek..
Duyamamak kuşların cıvıltısını yahut sevememek..
Sarılamamak annene yahut gidememek kabrine..
'Yardım' ezberliğinde,Bilinmezlikte yol alırız bizler,

Lakin Çok Güçlüyüz .
Gözyaşı sırtımızda,ağrı ve acı bize kardeşler.
Bilemezler bambaşka olan dünyamızı,
Bilemezler küllenmiş, neşeli umutlarımızı,
Bilemezler keşkelerin verdiği acıyı,
Anlayamazlar Bizi , Bizler FARKLIYIZ..
Ama Olsun
Canımızı Dişimize takar Yine Yaşarız..

Yorumlarınızı Bekliyorum

Agziniza dilinize saglik biz engellilerim sesi olmussunuz elinize saglik kardesim....

Allah c.c herkeze sifa versin derdi olanlara derman versin.ben yirmi yasindan sonra engelli oldum hayati cift ekran olarak yasiyorum yani bir donem engelsizdim simdi ise engelli aslinda engelim agir deyil hic yuruyemezken su anda kendi ihtiyaclarimi karsilar ve ekonomik yonden sikintim yok benim gibiler icin hayatin engellerini asacagimi dusunuyorum.hayat her insan gibi engellerle doludur.acaba hayatmi engelli bizmi sorusuna en iyi cevap mucadele etmektir.bu insanin dogasinda vardir, calismak, barinmak, yemek icmek,yuva kurmak cogalmak mutlu huzurlu hayat.oturan boga nin dedigi gibi, '''senin bedenin, sorun etmeyi birak artik'''tekerlekli sandalyeli biri yamac parasutu yapiyorsa, elini cok az kullanan birini gostermisti tv ozel donanimli jipi ile dunya turunu cikmisti, yapan beceriyor oluyor demekki hayata her zaman pozitif bakmak gerek...eger bunu becerebilirsen engeller unutulur.

aynı kaderi paylaşıyoruz herhalde dostum bende 20 yaşından sonra engelli oldum bir ayağım protez ama çok şükür diyorum bin şükür diyorum,dediklerini tam olarak yaşıyorum 20den öncesi 20den sonrası gibi 1.kitap 2.kitap gibi ama bunları aşarsak dünyaya kimsenin bakamadığı gibi bakacağımızı ve aslında bunun bir engel deil bir ödül olduğunu anlıyorum.

Evet sonradan olması insanı şoke ediyor özellikle yirmili yaşlarda kaldıramıyor insan ilk zamanlar sonradan alışıyor çünkü seni senden fazla düşünen yok ,evli değilsen aile anne babada bir süre sonra hayattan göç edecek.İnsan ister istemez ayakta durmak zorunda.Sana yaşanmış bir olay anlatayım, cocukluk arkadaşım vardı hala görüşüyoruz bunun bir ayagı doğuştan yoktu.Hayalleri vardı devamlı konuşurdu,mersedez araba olacam şöyle yapacam böyle yapacağım manita yapıp gezeceğim kimse inanmazdı gülerdi.Araba kullanamazdı tek ayak yok, kızlarda bakmazdı buna, aşkları plotonikti çoğunlukla.Derken bu liseyi bitirdi, protez ayak yaptırdı, bir zaman sonra telekomun sınavını kazandı iş hayatına katıldı.Bir iki sene sonra tofaş araba aldı bu arabaya tertibat yaptırdı kullanmaya başladı, sonra ehliyet aldı.Derken model yukselttı bir zaman sonra yurtdışından mercedes getirdi, bu iyice acıldı hatunlar sıra sıra bunun peşinden ayrılmamaya başladı, ben askerdim bu arada ev almış ve sonrasında evlendi.Şu an yaşam standartı coğu kişilerin üstünde.Ona gülen dalga gecen insanların coğu bu standartı yakalayamadı.Bunları neden anlatıyorum ,bir insanın hedefleri olması lazım ,bu arkadaşım hayata boşverseydi yani sakatlığına sığınsaydı bunları başaramazdı.Günümüzde engelli imkanları daha fazla, iş olsun
emeklilik, sağlık olsun ,ötv indirimi vs. birazda şu mimari engeller kalksa herşey çok güzel olacak.

Ol sun be o kadar alçak gönüllülük bir engel unsuru olacaksa süper Adam varsın olsun süper olmak ta güzel tadını çıkar hayatın yaşama sim sıkı sarıl bir tek engellilerin istekleri kaldı Allah tan gerisi yalan şu bomboş Dünyada
Şerefsizlere yıkılmadık, boyun eğmedik kimsenin malı olmadık hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.
Engellendik alçak gönüllü olmaktan süper adam olsun be süper olmakta güzel, Dursun bu amansızca akın sen şehit oğlusun verseler de şu canım vatanı

Bende 1 yıldır bu engelle baş başayım çok zor yazınızdan bir hayli etkilendim başarılarınızın devamını dilerim bence yazmalısınız

Üst Alt