kadir27;
kadir bey öncelikle ÖMSS ilk defa yapılacak bir sınav olduğu içinde bir cok konu belirsiz durumdadır. Önceki bazı sınavlarda şu şekilde uygulamalar yapıldığını biliyoruz : Okuldan alacağınız " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir belge ile ÖMSS 'ye girme ihtimali olabilir. Bu yorum bana aittir, kesin bir bilgi değildir. Ancak bu durum şu sekilde olabilir :Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) yayımlanınca bu sorunlarızın cevabını bulabileceksiniz.
Arkadaşlar Bakan Fatma ŞAHİN; katıldığı son iki toplantıda ÖMSS'nin Mart 2012 de yapılacağını ifade etmiştir. Sonucta Bakan'da bu bilgileri Bürokratlarından alıp, açıklama yapmaktadır. Bürokratları Bakan Fatma ŞAHİN'i yanıltıcı bilgi vereceklerini zannetmiyorum. 1 Nisan 2012'de YGS yapılacağı dikkate alınırsa ( OSYM Sınavı Düzenleyeceği yüksek ihtmal olduğuna göre, OSYM'nin Sınav Takvimine göre ), Bakan'da Mart 2012 diyorsa,kişisel yorumuma göre ÖMSS Mart Aynın ikinci yarısı gibi olur. Tahmini tarih soracak olursanız 25 Mart 2012 ( Benim Kişisel Fikrim ve Yorumumdur.. Bu tarih bilgisi herhangi bir yerden duyum vs degil, sadece benim Kişisel Tahminimdir, Kimseyi yanlış yönlendirmemek adına üstüne basa basa vurguluyorum. )..
ÖMSS Kursu duzenlenmesi konusunda ise , Sınav Klavuzu yayımlanır yayımlanmaz, Sınav Konuları da belli olacağı icin, belli bir program doğrultusunda Kurs başlayacaktır. Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla , ona bağlı bulunan İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezleri Aracığıyla bir düzenleme yapılarak yaklaşık 2- 2,5 ay ÖMSS kursu yapılabilir. Sınav Klavuzum yayımlanmadan ÖMSS Kursu yapılması zaten mantıklı da değildir. Son olarak 2-3 ilde yapılan ÖMSS Kursları ise Gönüllü dernek ve kişilerin aracılığıyla yapılmaktadır . Örnek : Isparta , Şanlıurfa .. Bu gönüllü kurslarda anlatılanlarda biraz KPSS kurslarının konularını içermekte olduğu bilgileri gelmektedir. Örnek : Tarih Dersinde Türk İslam Tarihi anlatılması vs.
ÖMSS Kursu açıklamasını, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin ÇİFTÇİ yaptı. ÖMSS Kursu açıklaması 2 ayrı platformda yapıldı. Genel Müdürlük seviyesinde yapılan açıklama inanmalıyız ve güvenmeliyiz düşüncesindeyim.. Herşeyin İlki biraz sancılı olur. Onun icin Sabretmeliyiz ve KPSS Kitaplarından ya da YGS - LYS Kitaplarından Konu çalışmamız en uygunudur. ÖMSS Kursu zaten açılır - açılmaz sitelerden haber alınır. Arzu edilirse ilinizdeki İŞKUR ya da Halk Eğitim Merkezlerine telefonla sorabilirsiniz. Ancak şu anda bu iki kuruma da herhangi bir bilgi gelmiş değil. Ara ara telefon ederek sorulabilir.