Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okb ve Anksiyete Hastasıyım. Her şeyden korkuyorum!?

paloco

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
4
Merhaba okb ve anksiyete hastasıyım bunlar yetmezmiş gibi birde aşırı korku başladı buda hayatımı çok kötü etkiliyor okb ve anksiyete olmam korkuyla alakası varmı yardımınız ihtiyacım var teşekkürler.

Anksiyete zaten kaygı demek yani(korku)

Ne gibi bir korku oluyor?

@paloco,

sürekli arkama sağıma soluma bakıyorum karanlıkta uyuyamıyorum herhangi bir araçta giderken sürekli korku halindeyim birşey olacakmış gibi

@OğuzHan112

Anksiyetesi olan birine psikolog ailen sabah seni dışarı çıkarıp kapıyı kitlesin akşama kadar seni eve almasın dışarıda kalmaya mecbur kal diye tavsiye veriyor.

Tansiyonu arttıran kahve gibi durumlar içe kapatabiliyor.Merak ettiğim gerçekten elle tutulur bir kaygı temeli var mı?

@paloco,
Sadece bu iki şikayet mi oluyor? Mide bulantısı terleme oluyor mu?

Mide bulantısı , soğuk terleme kalp krizi belirtisi değil mi?

Aşırı derecede sinirlilik var hiçbirşeyden zevk almıyorum herşeyden nefret ediyorum ailem için sabrediyorum sonum ne olacak bilmiyorum @OğuzHan112

İlaç kullanmıyor musunuz kardeşim? Doktor emiceler OKB için çerez gözüyle bakıyorlar. İlaç kullanıyorsan neden hala bu sıkıntıları yaşıyorsun ?

@paloco,
Yaşam enerjini arttırman fayda edebilir.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden uzman klinik psikolog İhsan Öztekin;

Enerji arttıranlar,

spor yapmak,
kitap okumak,
açık havada yürüyüş yapmak,
çıplak ayakla toprağa basmak,
yıkanmak,
denize girmek,
müzik dinlemek,
ilim/bilim öğrenmek,
birilerine yardım etmek,
gönüllü
veya karşılık beklemeksizin birilerine yardım etmek,
meditasyon yapmak,
dua etmek,
ibadette bulunmak
veya hoşunuza giden hobiniz ile vaktinizi geçirmek de size enerjinizi güçlendirmek
veya bedeninizdeki dolaşımını geliştirmek için tavsiye edilebilir.’

Enerji azaltanlar,

Olumsuz duygu ve düşünceler (öfke, aşırı sinirlilik, stres, üzüntü, korku, kaygı, kıskançlık, değersizlik hissi, özgüven eksikliği v.s.)

Uyumsuz ilişkiler (aile ilişkileri, arkadaşlıklar, evlilikler)

Yalnız kalmak, sosyal ortamlara girmemek

Oksijeni yetersiz ortam

Düzensiz uyku

Yetersiz veya aşırı beslenme

Öfke kontrolünü öğrenilmeli
https://www.kocaeligazetesi.com.tr/...zi-korumak-icin-hayat-enerjinizi-yuksek-tutun
https://www.kocaeligazetesi.com.tr/...zi-korumak-icin-hayat-enerjinizi-yuksek-tutun

@Boşasaymayirmibirharf,

ilaçları değiştiriyor daha etkili ilaçlar yazıyorda nafile

@osmangazi,

para yok parasızlık yüzünden bu hale geldim param yoksa yaşamanında bir anlamı yok gereksiz yere boş yere yaşıyorum

Son düzenleme:
@paloco,

Hangi ilaçları kullanıyorsunuz bende de var okb anksiyete, lustral spesial abizol invega duxet kullanıyorum zamanla ilaçların faydası azalıyor gibi hissettim, şu anda pek iyi değilim, huzursuz bacak sendromu da var parkyn kullanıyorum, yine oluyor

@osmangazi,

Doğru mu bu saçmalık?

@paloco,

Bende de var aynıları maalesef.. bi ara ilaçları bıraktım bu mahkumiyetten kurtulmak için sonra tekrardan başlamak zorunda kaldım😭bazen çok çaresiz hissediyorum.. sanki bu ilaçlardan bi tek ölünce kurtulacakmış gibi

@Rumeysa-_-,

Doğru mu bilmiyorum ama gerçek, böyle bir şey duydum.

Yazdıklarımda bence yazmıyorsam ya bir videodan izlemişimdir ya da kitaptan okuduğum bir şeyi yazıyorumdur.

Üst Alt