Sevgi ve saygıyla herkese merhabalar,
Arkadaşlar ben de siz veya yakınlarınız gibi
Myotonia Congenita (Thomsen)/ Konjenital Miyotoni hastasıyım, sizinle birkaç bilgi paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere kronik bir rahatsızlık kendimi bildim bileli Miyotoni ile yaşıyorum(1998 doğumluyum), en çok zorlandığım alanlar merdivenler, oturduğum yerden kalkarken harekete geçmek ya da geçememek, en ufak takılmada tepkisiz bir şekilde yer ile yakından yüzleşmek

bunlar gibi birkaç şey daha mevcut.
Mexiletine bu ilaç ile 2018 yılında tanıştım üniversite yıllarıma denk geliyor, hala daha bu ilacı kullanmaktayım. Benim şahsi yorumum ilaç bana çok iyi geliyor kasılmalarımı %75 daha azaltıyor, hareketlerimi ve reflekslerimi hızlandırıyor. Bu ilacı yemeğin hemen üstüne alınca midemde yanma yapıyor ve ağzıma hep ilaç tadı geliyor sebebini pek araştırmadım(belki bu benimle alakalı bir sorundur) ama yemekten 45 dk sonra aldığımda herhangi bir sorunum olmuyor, dediğim gibi düzenli bir şekilde kullanıyorum beni hayata karşı daha güçlü daha motive kılıyor.
Askerlik engelli raporumu ilk 2020 yılında Kocaeli Üniversite Hastanesinden almıştım %52 oranında. Üniversite bitti sırada askerlik vardı, işlemleri başlattım Kurula sevk edildim ve doğal olarak
muaf oldum. Hastalığın en büyük ve ana olayı kasılan kasın güçlükle gevşemesi, böyle bir hareket kısıtlılığımız mevcut iken askerlik bir yana birden koşamıyoruz, en ufak takılmada düştüğümüz yerde kaslar açılana kadar dinleniyoruz ardından güçlükle kalkıyoruz.
Ehliyet 2020 yılında raporumu alırken sürücü lisansı alamayacağımı söylemişlerdi ve ben de ümitsizliğe kapılıp konuyu bir kenara bırakmıştım. Bu sene(2025) konu tekrar kafamı kurcaladı ve araştırmaya başladım. İnternette gördüğüm kadarıyla alabilen var alamayan var hastalık sanırım herkeste farklı yoğunlukta seyredebiliyor ama dediğim gibi
mexiletine ile oldukça rahatlıyorum hatta bazen rahatsızlığımı unutuyorum çok garip bir an ve en sevdiğim anlardan biri, çünkü sürekli her şeyi düşünüp hareket etmek insanı yoruyor. Şöyle ehliyet sürecini başlattım uzman doktor heyete yönlendirdi ve heyette de oturup kalkmama, yürümeme, kol ve bacak kaslarıma itme çekme yaparak hareketlerimi kontrol ettiler ve neticesinde
B sınıfı engelli ehliyeti alabilir kararını verdiler. Ehliyetimi aldım arkadaşlar şimdi sırada ÖTV indirimli araç almak için Sağlık kuruluna başvuracağım oradan çıkan kararı da sizinle paylaşıyor olacağım.
SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLER İÇİN SAĞLIK Raporumda şu kodlar var:
01.06. Gözlük veya kontakt lensler,
47. İki tekerlekli araç kullanamaz,
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz,
10.02 Otomatik vites,
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.),
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir